URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Aprilie 2020, 10:00

Sportivii celor opt secţii ale clubului CSU Oradea nu au întrerupt antrenamentele, ci se pregătesc de acasă

Sportivii celor opt secţii ale clubului CSU Oradea nu au întrerupt antrenamentele, ci se pregătesc de acasă (Sursa foto: generic, theconversation.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii celor opt secţii ale clubului CSU Oradea au rămas la fel de activi şi în această perioadă de stare de urgenţă, cauzată de pandemia de COVID-19.

"Avem un program bine stabilit pe care toţi sportivii îl respectă. Sigur, e ciudat, dar ce să facem? Anul acesta e un pas pierdut pentru performanţă, la nivel mondial. Trebuie să fim alături de sportivi, mai ales de cei tineri, cum ar fi Alesia Rengle (16 ani, înălţime), o sportivă cu baremul realizat pentru Europenele de juniori II (1,76 m - record personal şi campioană naţională anul acesta, în sală), sau Horaţiu Sabău (triplusalt, la doar 20 de centimetri de participarea la titrata competiţie europeană - n.n.). Şi-au făcut planuri, au idealuri, trebuie să fim lângă ei", a declarat antrenorul sectiei de atletism, Virgil Preda.

Dornici să revină cât mai repede la treabă, sportivii răspund cerinţelor şedinţelor de antrenament efectuate individual. Cu sufrageriile transformate în săli de sport, aceştia încearcă sa treacă cu brio peste actuala perioadă.

"Cuvintele cheie pentru fete ar fi să rămână optimiste, încrezătoare, determinate şi să-şi facă programul zilnic, întocmai, pentru a fi pregătite pentru când se va relua activitatea. Chiar dacă nu este varianta optimă de pregătire, trebuie să minimalizăm efectele negative din această perioadă. Pe lângă programul de activităţi fizice, pe acelaşi plan punem şi câteva recomandări de nutriţie, pentru a avea o dietă corespunzătoare acestei perioade. Clar că perioada de revenire este incertă, important este ca atunci când o facem să fim în parametri cât mai apropiaţi de ceea ce noi ne dorim", a spus antrenoarea secţiei de volei, Mariana Szabo-Alexi.

Prelungirea stării de urgenţă nu a surprins pe nimeni de la CSU Oradea. "Faptul că se prelungeşte perioada stării de urgenţă ne va afecta pregatirea tehnică. Competiţional nu ştiu cum se va rezolva. Noi continuăm pregătirea fizică, o facem online, facem şi antrenamente de rezistenţă, dar şi de corectură. Se găsesc soluţii întotdeauna, acum cât de bine vom vedea când se vor relua competiţiile", a declarat Adriana Floruta, antrenoarea sectiei de tir sportiv de la Clubul Sportiv Universitar orădean.

Prima etapă pregătitoare Campionatelor Naţionale de tir sportiv trebuia să aibă loc în luna martie. Până la finele lunii iulie, când sunt programate finalele Campionatelor Naţionale, pe categorii de vârstă, ar mai fi trebuit să se desfăşoare şi alte cinci asemenea runde.

Situate pe locul III în Seria D a Diviziei A, nici handbalistele de la CSU nu au lăsat ştacheta mai jos. "Aceasta e situația, fetele o înţeleg. Ele s-au mai pregătit individual, dar nu pe o perioadă atât de lungă. Vorbim de un sport de echipă şi nu putem înlocui pregătirea comună cu cea individuală. Vrând, nevrând apare şi monotonia, dar aici vom vedea tăria şi capacitatea lor psihică de a trece peste această perioadă", a declarat Doina Ardelean, antrenoarea secţiei de handbal feminin. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON