URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2020, 10:00

Sportivii celor opt secţii ale clubului CSU Oradea nu au întrerupt antrenamentele, ci se pregătesc de acasă

Sportivii celor opt secţii ale clubului CSU Oradea nu au întrerupt antrenamentele, ci se pregătesc de acasă (Sursa foto: generic, theconversation.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii celor opt secţii ale clubului CSU Oradea au rămas la fel de activi şi în această perioadă de stare de urgenţă, cauzată de pandemia de COVID-19.

"Avem un program bine stabilit pe care toţi sportivii îl respectă. Sigur, e ciudat, dar ce să facem? Anul acesta e un pas pierdut pentru performanţă, la nivel mondial. Trebuie să fim alături de sportivi, mai ales de cei tineri, cum ar fi Alesia Rengle (16 ani, înălţime), o sportivă cu baremul realizat pentru Europenele de juniori II (1,76 m - record personal şi campioană naţională anul acesta, în sală), sau Horaţiu Sabău (triplusalt, la doar 20 de centimetri de participarea la titrata competiţie europeană - n.n.). Şi-au făcut planuri, au idealuri, trebuie să fim lângă ei", a declarat antrenorul sectiei de atletism, Virgil Preda.

Dornici să revină cât mai repede la treabă, sportivii răspund cerinţelor şedinţelor de antrenament efectuate individual. Cu sufrageriile transformate în săli de sport, aceştia încearcă sa treacă cu brio peste actuala perioadă.

"Cuvintele cheie pentru fete ar fi să rămână optimiste, încrezătoare, determinate şi să-şi facă programul zilnic, întocmai, pentru a fi pregătite pentru când se va relua activitatea. Chiar dacă nu este varianta optimă de pregătire, trebuie să minimalizăm efectele negative din această perioadă. Pe lângă programul de activităţi fizice, pe acelaşi plan punem şi câteva recomandări de nutriţie, pentru a avea o dietă corespunzătoare acestei perioade. Clar că perioada de revenire este incertă, important este ca atunci când o facem să fim în parametri cât mai apropiaţi de ceea ce noi ne dorim", a spus antrenoarea secţiei de volei, Mariana Szabo-Alexi.

Prelungirea stării de urgenţă nu a surprins pe nimeni de la CSU Oradea. "Faptul că se prelungeşte perioada stării de urgenţă ne va afecta pregatirea tehnică. Competiţional nu ştiu cum se va rezolva. Noi continuăm pregătirea fizică, o facem online, facem şi antrenamente de rezistenţă, dar şi de corectură. Se găsesc soluţii întotdeauna, acum cât de bine vom vedea când se vor relua competiţiile", a declarat Adriana Floruta, antrenoarea sectiei de tir sportiv de la Clubul Sportiv Universitar orădean.

Prima etapă pregătitoare Campionatelor Naţionale de tir sportiv trebuia să aibă loc în luna martie. Până la finele lunii iulie, când sunt programate finalele Campionatelor Naţionale, pe categorii de vârstă, ar mai fi trebuit să se desfăşoare şi alte cinci asemenea runde.

Situate pe locul III în Seria D a Diviziei A, nici handbalistele de la CSU nu au lăsat ştacheta mai jos. "Aceasta e situația, fetele o înţeleg. Ele s-au mai pregătit individual, dar nu pe o perioadă atât de lungă. Vorbim de un sport de echipă şi nu putem înlocui pregătirea comună cu cea individuală. Vrând, nevrând apare şi monotonia, dar aici vom vedea tăria şi capacitatea lor psihică de a trece peste această perioadă", a declarat Doina Ardelean, antrenoarea secţiei de handbal feminin. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON