URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Mai 2021, 13:18

Spărgători de maşini din Oradea, în arestul Poliţiei. Unul dintre ei a fost implicat şi în jaful la pont din Salonta

Spărgători de maşini din Oradea, în arestul Poliţiei. Unul dintre ei a fost implicat şi în jaful la pont din Salonta foto: generic, viata-libera.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Oradea a fost arestat preventiv, alţi doi orădeni sunt anchetaţi în arest la domiciliu, iar unul este cercetat în libertate, pentru furt calificat, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și tentativă de furt calificat, după ce au spart două maşini şi au încercat fără succes să deschidă o alta. Hoţii au retras apoi banii din contul uneia dintre victime, cu cardul găsit într-o maşină spartă, paguba totală provocată depăşind 10.000 lei. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, cei patru hoţi prinşi în această săptămână au comis faptele în perioada 17-19 februarie, în acest an.

Concret, în după-amiaza de 17 februarie, hoţii au intrat într-o maşină parcată pe strada Armatei Române, profitând că portierele autoturismului erau închise, dar nu asigurate și ar fi sustras o borsetă cu acte, un card bancar și 1.100 de lei. Cu cardul proprietarului maşinii, apoi, spărgătorii au efectuat 7 retrageri de numerar de la două bancomate din zonă, în valoare totală de 5.000 de lei. 

În seara aceleiaşi zile, banda a "lovit" în centrul oraşului, pe strada Aleea Emanuil Gojdu, unde orădenii au încercat să spargă geamul portierei unui autoturism. N-au reuşit, însă, deoarece el avea un sistem de siguranță, motiv pentru care au fugit. "Geamul respectiv a crăpat în momentul în proprietarul a revenit la autoturism și l-a deblocat", se arată în comunicatul Poliţiei. 

Două zile mai târziu, hoţii au acţionat pe strada Corneliu Coposu, unde au forţat încuietoarea unei maşini, luând din torpedoul autoturismului 2.134 lei. 

Hoţii au fost prinşi în urma cercetărilor făcute de polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule Oradea. Sunt patru orădeni în vârstă de 32, 34, 24 și 33 de ani, anchetaţi acum pentru furt calificat, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv tentativă de furt calificat.

Trei dintre ei au fost reţinuţi luni, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei Bihor iar marţi au fost prezentaţi în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Instanţa a admis solicitarea doar în cazul lui Fodor Rudolf, 32 ani, care era arestat deja pentru implicarea în cazul jafului de la Salonta, iar acum are două mandate de arestare succesive.

Ceilalţi doi, Rezmuves Zoltan, 34 ani, şi Balog Andras, 24 ani, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari!
moacele ăstora ar trebui facute publice sa stim de cine sa ne ferim!
Postat 13 Mai 2021, 12:54 de scorilo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON