URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2020, 13:15

Situaţia infectărilor cu Covid-19 în Bihor: încă 67 de bolnavi confirmaţi. Numărul cazurilor active se apropie de o mie

Situaţia infectărilor cu Covid-19 în Bihor: încă 67 de bolnavi confirmaţi. Numărul cazurilor active se apropie de o mie sursa foto: getreading.co.uk

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Bihor s-a confirmat îmbolnăvirea cu Covid-19 pentru 67 de pacienţi, după cum a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Îngrijorător este că, în timp ce numărul pacienţilor vindecaţi stagnează la 3.457, numărul pacienţilor internaţi în spital şi cel al cazurilor active a crescut simţitor.

Mai precis, duminică sunt 292 de persoane internate în Spitalul Municipal din Oradea, cu 14 mai multe decât sâmbătă, iar în total în judeţ sunt 970 de cazuri active de Covid-19, cu 70 mai multe decât la precedenta raportare zilnică.

Incidenţa cumulată a cazurilor confirmate în ultimele 14 zile, raportată la mia de locuitori, este în Bihor de 1,32. 

Peste 400 de teste

Cumulat cu îmbolnăvirile raportate duminică, Bihorul a atins un număr de 4.590 de cazuri de Covid-19 confirmate de la debutul pandemiei.

Cei 67 de bolnavi au fost depistaţi în urma a 418 de teste făcute (194 la Spitalul Municipal, 224 la Spitalul Judeţean) şi sunt domiciliaţi în localităţile Oradea, Aleşd, Salonta, Săcueni, Stracoş (comuna Drăgeşti), Ceica, Tărian (comuna Girişu de Criş), Sântandrei, Birtin (comuna Vadu Crişului), Petid (com. Cociuba Mare), Tinca, Diosig, Tărcăiţa (com. Tărcaia), Tăuteu, Fegernic (com. Sârbi), Fughiu (com. Oşorhei), Derna, Bratca, Tăut (com Batăr), Borumlaca (com. Suplacu de Barcău), Şuncuiuş, Şuncuiş (com. Finiş), Băiţa, Tarcea şi Beznea (com. Bratca).

Totodată, în Bihor a crescut şi numărul persoanelor carantinate la 1.380 (cu 272 mai multe decât sâmbătă) şi al persoanelor izolate la domiciliu, ajuns la 469 (cu 27 mai multe).

Aproape 4.000 de cazuri, în ţară 

La nivel naţional, autorităţile au anunţat duminică 3.920 de noi cazuri şi 60 de decese. Numărul total al infectărilor confirmate în România a urcat astfel la 180.388, după un număr total de testări de 2.852.186.

În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 9.984 persoane cu Covid, dintre care 749 în secţii de Terapie Intensivă (un nou record). 

Cu 770 de îmbolnăviri confirmate duminică, Bucureştiul a depăşit indicele de infectare de 3 la mie, ceea ce înseamnă că şcolile din Capitală ar putea să se închidă.

Rata de infectare

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
testare covid in carantina
va rog sa ne informati daca, si mai ales cum, se poate face testul covid daca esti in carantina. la bucuresti se poate cere testare la domiciliu, cred ca e privat si include o taxa de deplasare. ar fi util de stiut cine ofera acest serviciu medical in Oradea, mai ales pentru colegii de serviciu care au cel putin o persoana din echipa in carantina. multumesc.
Postat 18 Octombrie 2020, 17:05 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON