URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2020, 13:15

Situaţia infectărilor cu Covid-19 în Bihor: încă 67 de bolnavi confirmaţi. Numărul cazurilor active se apropie de o mie

Situaţia infectărilor cu Covid-19 în Bihor: încă 67 de bolnavi confirmaţi. Numărul cazurilor active se apropie de o mie sursa foto: getreading.co.uk

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Bihor s-a confirmat îmbolnăvirea cu Covid-19 pentru 67 de pacienţi, după cum a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Îngrijorător este că, în timp ce numărul pacienţilor vindecaţi stagnează la 3.457, numărul pacienţilor internaţi în spital şi cel al cazurilor active a crescut simţitor.

Mai precis, duminică sunt 292 de persoane internate în Spitalul Municipal din Oradea, cu 14 mai multe decât sâmbătă, iar în total în judeţ sunt 970 de cazuri active de Covid-19, cu 70 mai multe decât la precedenta raportare zilnică.

Incidenţa cumulată a cazurilor confirmate în ultimele 14 zile, raportată la mia de locuitori, este în Bihor de 1,32. 

Peste 400 de teste

Cumulat cu îmbolnăvirile raportate duminică, Bihorul a atins un număr de 4.590 de cazuri de Covid-19 confirmate de la debutul pandemiei.

Cei 67 de bolnavi au fost depistaţi în urma a 418 de teste făcute (194 la Spitalul Municipal, 224 la Spitalul Judeţean) şi sunt domiciliaţi în localităţile Oradea, Aleşd, Salonta, Săcueni, Stracoş (comuna Drăgeşti), Ceica, Tărian (comuna Girişu de Criş), Sântandrei, Birtin (comuna Vadu Crişului), Petid (com. Cociuba Mare), Tinca, Diosig, Tărcăiţa (com. Tărcaia), Tăuteu, Fegernic (com. Sârbi), Fughiu (com. Oşorhei), Derna, Bratca, Tăut (com Batăr), Borumlaca (com. Suplacu de Barcău), Şuncuiuş, Şuncuiş (com. Finiş), Băiţa, Tarcea şi Beznea (com. Bratca).

Totodată, în Bihor a crescut şi numărul persoanelor carantinate la 1.380 (cu 272 mai multe decât sâmbătă) şi al persoanelor izolate la domiciliu, ajuns la 469 (cu 27 mai multe).

Aproape 4.000 de cazuri, în ţară 

La nivel naţional, autorităţile au anunţat duminică 3.920 de noi cazuri şi 60 de decese. Numărul total al infectărilor confirmate în România a urcat astfel la 180.388, după un număr total de testări de 2.852.186.

În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 9.984 persoane cu Covid, dintre care 749 în secţii de Terapie Intensivă (un nou record). 

Cu 770 de îmbolnăviri confirmate duminică, Bucureştiul a depăşit indicele de infectare de 3 la mie, ceea ce înseamnă că şcolile din Capitală ar putea să se închidă.

Rata de infectare

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
testare covid in carantina
va rog sa ne informati daca, si mai ales cum, se poate face testul covid daca esti in carantina. la bucuresti se poate cere testare la domiciliu, cred ca e privat si include o taxa de deplasare. ar fi util de stiut cine ofera acest serviciu medical in Oradea, mai ales pentru colegii de serviciu care au cel putin o persoana din echipa in carantina. multumesc.
Postat 18 Octombrie 2020, 17:05 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON