URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2020, 11:48

Situaţia Covid în Bihor: scădere sub 200 a numărului de noi cazuri, dar şi multe decese raportate „din urmă”, după validarea prin necropsii

Situaţia Covid în Bihor: scădere sub 200 a numărului de noi cazuri, dar şi multe decese raportate „din urmă”, după validarea prin necropsii foto generic, sursa: AFP / Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat duminică dimineaţă depistarea a 188 noi infectări cu SARS-Cov-2, bilanţul total ajungând la 12.553 îmbolnăviri de la începutul crizei sanitare şi până în prezent. Numărul mai mic al cazurilor Covid noi pare să indice o uşoară involuţie a situaţiei epidemiologice în judeţ, în Oradea înregistrându-se pentru prima oară după patru săptămâni sub 100 îmbolnăviri.

În schimb, după ce trei zile consecutiv nu a fost raportat oficial niciun deces în rândurile pacienţilor din Spitalul Municipal, autorităţile au anunţat o creştere semnificativă la acest capitol.

Oradea, sub 100

Bihorenii recent diagnosticaţi provin din Oradea, Nucet, Căpâlna, Sântandrei, Aleşd, Curtuişeni, Curăţele, Rieni, Şoimi, Olcea, Tărcaia, Oşorhei, Bunteşti, Marghita, Tăuteu, Avram Iancu, Sâmbăta, Salonta, Biharia, Săcueni, Vaşcău, Răbăgani, Suplacu de Barcău, Borş, Aleşd, Brusturi, Tileagd, Tinca, Ineu, Câmpani, Beiuş, Sânmartin, Finiş, Nojorid, Ţeţchea, Holod, Ştei, Cărpinet, Ceica, Sârbi, Uileacu de Beiuş, Cefa, Ciumeghiu, Girişu de Criş, Şimian, Căbeşti, Abram, Chişlaz şi Popeşti.

După mai bine de patru săptămâni, au fost depistate sub 100 de cazuri în Oradea, mai precis 90. O parte din aceste îmbolnăviri, mai precis 10, sunt în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal şi de la Judeţean.

Situaţia internărilor

Autorităţile au anunţat duminică dimineaţă că bilanţul deceselor este de 328, o creştere bruscă, cu 11 asemenea cazuri, faţă de situaţia din ultimele trei zile. "Cele 11 decese sunt raportate azi pentru că au trebuit validate ca având cauză infectarea cu Covid după ce au fost efectuate necropsii la Institutul Cantacuzino", au afirmat surse medicale.

Numărul vindecărilor a crescut la 8.827, ceea ce înseamnă că încă 217 persoane au fost declarate vindecate în ultimele 24 de ore.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate duminică dimineaţă 478 persoane, iar numărul cazurilor active din judeţ a scăzut la 3.398.

Amenzi de peste 100.000 lei

Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat şi măsuri de sancţionare pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii şi jandarmii au verificat 3.464 persoane carantinate şi 2.378 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări vizând respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare în 146 societăţi comerciale şi 56 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 335 sancţiuni contravenţionale, din care 145 cu avertisment scris şi 190 cu amenzi în valoare de 113.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicaţi 179 poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, precum şi 36 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, din care 10 în patrule mixte, aplicând 18 sancţiuni contravenţionale, din care 11 cu avertisment scris şi 7 cu amenzi în valoare de 6.850 lei.

Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu poliţişti, au asigurat paza permanentă în cele două localităţi carantinate, Câmpani şi Fînaţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@sss
Daca nu esti covidiot nu te comporta ca un covidiot. Simplu :) ;) Ce vorbesti, suna exact asa: In Uniunea Europeana, 11,6 barbati din 100.000 sunt diagnosticati cu cancer de pancreas in fiecare an.... adica 99.9884% nu face cancer de pancreas, chiar daca ar avea sansa... iar cei care fac cancer de pancreas, oricum ar muri in cancer de pancreas... Te mai intreb: sigur ca nu esti covidiot? :)
Postat 23 Noiembrie 2020, 16:33 de sasi
@sss
Daca nu esti covidiot nu te comporta ca un covidiot. Simplu :) ;) Ce vorbesti, suna exact asa: Sigur ca nu esti covidiot? :)
Postat 23 Noiembrie 2020, 16:30 de sasi
????
Nu sunt covidiot nici psdist nici altceva virusul exista și este foarte periculos fără îndoială dar totusi rata de vindecare este de aproximativ 94-97% din cei infectați la cei mai în vârstă la cei mai tineri este mai mare procentul asta nu se spune trebuie creata neapărat isterie ca nu degeaba au primit 40 de meleone de la sica. Totusi nu sunt idiot necropsie sau autopsia cum sa făcut au trimis morți la București sa vadă și ei capitala sau infectat post mortem ca nu e clar în timpul vieți negativ după moarte pozitiv????? POATE NIȘTE EXPLICAȚII Ne-ar AJUTA ce zici. Dacă n-au fost depistați în timpul cât au trăit oricum au decedat, dece trebuie sa moara neapărat de covid 19.Ma cunosti de undeva ne-am tras de șireturi pe undeva ca nu țin minte, controleaza-ti vocabularul telectualule ca vrei sa pari deștept da nu ești atât de deștept pe cât vrei sa pari.
Postat 22 Noiembrie 2020, 19:44 de sss
@sss
nu toti... numai covidiotii :) tu sigur...
Postat 22 Noiembrie 2020, 18:59 de sasi
What????
Deci care va sa zica nu avem morți dar dupa câteva zile descoperim ca avem adică ăștia au fost testați la internare au ieșit negativ ii internează în spital datorita afecțiunilor pe ale le au decedează "negativi fiind" apoi le face necropsia și surpriză morti de covid ba dale dreaku, dacă la începutul pandemiei mai înțelegeam bilbele astea dându-le în vina unui sistem medical mediocru nepregătit a unui virus nou sintetic o surpriza totala pentru noi toți dar acum la aproape un an de la debutul pandemiei, vrăjeală asta nu pre mai tine lumea e sătulă de balbele astea de jocul asta de-a v-ați ascunselea uite corona nu e corona chiar trebuie sa moara toți de corona de asta nu mai aveți credibilitate și lumea nu mai respecta masurile voastre iar atunci când le respecta o face doar de frica amenzilor nu de frica virusului care apropo în super și hiper marketuri supra aglomerate moare dar în scoli și piețe da târcoale țăranilor prosti care plătesc taxe și impozite iar ăștia cară toți bani afara iar angajaților noștri cu salariu minim. Chiar ne credeți prosti pa toți chiar credeți ca suntem toți idioți?
Postat 22 Noiembrie 2020, 15:07 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON