URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2020, 13:56

Situația Covid-19 pe județe: 4.207 cazuri noi depistate, după procesarea a nici 10.000 de teste

Situația Covid-19 pe județe: 4.207 cazuri noi depistate, după procesarea a nici 10.000 de teste foto generic, Pixabay
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, un nou bilanţ al infectărilor cu Covid-19. Numărul celor depistaţi ca purtători ai virusului în ultimele 24 de ore a fost de 4.207, după procesarea a numai 9.938 de teste.

Asta nu înseamnă că numărul bolnavilor a involuat. În toată ţara s-au făcut mai puţine teste, dat fiind sfârşitul de săptămână. De exemplu, de sâmbătă până duminică, au fost făcute 20.790 de teste, în vreme ce de miercurea trecută până joi fuseseră făcute 36.963.

Chiar dacă numărul de cazuri noi este mic faţă de ultima perioadă, raportat la numărul de teste avem o rată de pozitivare de peste 40%, notează Spotmedia.ro.

Şi bilanţul deceselor se păstrează ridicat. În ultima zi au fost raportate 130 de morţi ale unor pacienţi diagnosticaţi şi cu Covid-19. "125 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru 4 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent", arată GCS.

Numărul total al deceselor cu Covid-19 a ajuns, astfel, la 10.177 persoane.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Sars-Cov-2 era luni dimineaţă la 13.685. Dintre acestea, 1.160 sunt internate la ATI.

Cum e în Bihor

În ce priveşte judeţul Bihor, GCS arată 141 de noi diagnosticaţi şi un număr total de 12.724 de infectări, mai mult faţă de cifrele anunţate în cursul dimineții de autorităţile locale (134 cazuri noi, 12.687 total). Diferenţele sunt cauzate, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, atât de ora la care au fost transmise datele către autorităţile centrale, cât şi de modalitatea în care aceste cifre sunt introduse în aplicaţiile de specialitate.

Cert este că, oficial, incidenţa cumulată a îmbolnăvirilor a ajuns în Bihor la 5,37 conform GCS. Astfel, județul se află pe locul 10 în acest top al incidențelor, după Sibiu (locul 1, cu 8,64 de cazuri Covid la mia de locuitori), Ilfov (8,13), Brașov (7,19), Cluj (7,09), Constanța (6,82), București (6,61), Alba (6,12), Arad (5,87), Timiș (5,57). Pe locul 11 se află două județe cu aceeași rată de infectări: Satu Mare și Argeș (4,99).

Rata de infectare continuă să crească în Capitală, ajungând luni la 6,61 de cazuri la 1.000 de locuitori. Autorităţile evită însă să spună dacă au de gând să impună carantinarea Bucureştiului. 11 localităţi din jurul Capitalei sunt deja în carantină, notează Spotmedia.ro.

Vezi mai jos situația detaliată pe județe!

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, GCS face precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON