URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Septembrie 2015, 21:34

Sentinţă definitivă: "Terminatoarea" serelor orădene, Maria Schutz, merge la închisoare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, luni seară, verdictul în dosarul deschis de procurorii DNA Oradea pe numele oltencei Lili Maria Schutz, acuzate de o fraudă de 13 milioane euro şi falimentarea serelor orădene şi din Codlea, cu complicitatea partenerului de afaceri Ion Dascălu şi a doi şefi din Agenţia Domeniilor Statului - fostul director general Corneliu Popa şi şeful Direcţiei Urmărire Contracte, Mihai Ciobanu.

Soluţia s-a dat în urma unui proces judecat în regim de urgenţă, sub presiunea faptului că în luna noiembrie răspunderea penală pentru infracţiunile care le sunt imputate lui Schutz, Popa şi Ciobanu s-ar fi prescris.

Luni seară, după doar 4 termene, completul de judecată a declarat dezbaterile închise, iar în urma deliberărilor a ales să menţină soluţia dată de Tribunalul Bihor în caz cu doar o lună mai devreme.

Prin urmare, PSD-ista Schutz va fi trimisă după gratii pentru următorii 10 ani. Complicii ei, Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu, au fost condamnaţi la câte 6 ani de închisoare, iar Ion Dascălu, partenerul oltencei, a fost achitat pentru prescrierea faptelor. 

Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă şi vine la 7 ani după ce Schutz a fost trimisă în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, alături de ea fiind inculpaţi şi cei doi responsabili ai ADS şi Ion Dascălu, asociat la SC Sere Codlea SA.

Iniţial, în 2013, Tribunalul Bihor a condamnat-o pe Schutz la 12 ani de detenţie, pe Popa şi Ciobanu la câte 10 ani de închisoare, în timp ce Dascălu a primit 2 ani de închisoare cu executare.

Ulterior, procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea, unde judecătorii au invocat vicii de procedură, motiv pentru care, în februarie 2014, au trimis dosarul înapoi, dispunând rejudecarea cazului. Noul proces s-a întins până în această vară, pe 9 august, când Tribunalul Bihor a dat sentinţa uşor mai blândă, ce s-a păstrat până în final.

Citiţi povestea fraudei dar şi despre despăgubirile pe care Lili Maria Schutz şi complicii ei vor trebui să le plătească în articolul: Maria Schutz, distrugătoarea serelor bihorene, condamnată din nou: 10 ani după gratii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
INCORECT !
ADEVARATII vinovati au fost si ei condamnati ca nu retin cine sunt ceilalti doi, ce caltate au avut? Fara aportul direct al celor de la FPS si guvernati cucoana nu ar fi facut nimic. Guvernantii scapa ???? Nejust , incorrect !!!!! Ei, guvernatii sunt cei ce au nenorocit tara asta si nu este justa prescrierea prin tertipuri avocatesti. Asa scapa toti politrucii de pedepse si , SI RAMAN CU BANII cu hotia !
Postat 22 Septembrie 2015, 08:32 de scortosul
prejudiciul a fost recuperat?
aplauze, aplauze, cotoroanta asta isi merita locul la racoare! intrebare: prejudiciul a fost recuperat? daca nu, cine se ocupa de asta? i s-a pus sechestru pe avere, pe casa, pe masini?
Postat 22 Septembrie 2015, 07:47 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON