URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2022, 16:50

Șeful USR, Cătălin Drulă, la Oradea: bihorenii simt „cel mai dureros” neintrarea în Schengen, vinovatul Bode se alege cu o nouă moțiune simplă, pentru a fi demis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat în Oradea vineri, la o zi după ce României i-a fost refuzată aderarea la Spațiul Schengen, președintele USR, Cătălin Drulă, crede că bihorenii simt „cel mai dureros” acest rateu, pe care îl consideră cauzat de slaba calitate a politicienilor de la guvernare.

„PNL trebuie să-și asume eșecul”, afirmă Drulă, anunțând că partidul său, împreună cu cel al lui Ludovic Orban, vor depune luni a doua moțiune împotriva ministrului de Interne Lucian Bode.

„O veste năpraznică”

„Din păcate, ieri am primit o veste năpraznică, refuzul primirii în Schengen, și poate nicăieri nu e primită mai dureros ca în Bihor”, a spus Cătălin Drulă într-o conferință de presă susținută împreună cu șeful USR Oradea, Daniel Palaghianu, și cu cel al USR Bihor, Silviu Dehelean.

„Bihorul resimte cel mai dureros decizia de ieri”, a confirmat și acesta din urmă, amintind că „sute, poate mii de oameni vor continua să piardă timp prețios la graniță în fiecare zi”, și anume cetățenii români care locuiesc în localitățile de dincolo de Borș, dar care lucrează în Oradea.

„O diplomație și o reprezentare de amatori”, a calificat Cătălin Drulă prestația politicienilor de la guvernare, pe care i-a acuzat inclusiv de faptul că și-au făcut selfie-uri la întâlnirile în care au încercat să-i convingă pe politicienii austrieci.

„Diplomația serioasă se rezolvă la masă cu băieții mari în Europa”, a mai spus președintele USR, concluzia sa fiind că politicienii noștri nu fac parte din această categorie.

Bode, calul de bătaie

O parte din eșecul României a fost pus de Drulă pe seama ministrului de Interne, despre care a spus că „era demult timpul să plece”, având în vedere scandalul plagiatului din lucrarea de doctorat, dar și cel al achiziționării de mașini BMW pentru Poliție de la o firmă care a fost condusă de un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

„Este un ministru de mâna a treia”, a subliniat liderul USR, care a anunțat că ratarea intrării în Schengen este „mult mai gravă” decât cele două scandaluri, astfel că luni partidul său va depune în Parlament o a doua moțiune simplă pentru demiterea lui Bode, împreună cu Forța Dreptei condusă de Ludovic Orban.

„Guvernanții s-au amăgit și ne-au amăgit”, a mai spus Drulă, convins că „dacă am fi avut oameni de stat solizi și respectați nu am fi avut acest eșec”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
KP aka mama Omida
Dacă nu ai observat, Iliescu sa făcut de cacao când a dat Petrom si resursele pe nimic. Iohannis le-a zis sa suga de la Iliescu. Nu mai dăm resursele. Între timp $o$oacă și Aur mor de ciudă, nu prea multe comentarii pe tema asta, precum nici tu. Sper ca ai observat ca neamțul a tras o clanța neamțului. $o$oacă migranta afiliata Rusiei, poate sa plece din țara mea hapt in Skopje, de unde o venit neamurile ei. ApropoS, $o$oacă era acolo când Iliesca prăduit ARO.
Postat 11 Decembrie 2022, 01:00 de Sandu2100
Bihorenii nu au nicio durere pentru că Johannis s-a făcut iar de râs ...
... cu toată gașca lui de "neterminați". Bihorenii circulă cu buletinul în Europa, nu le trebuie pașaport diplomatic cum au Drulă și Dehelean, care nu pot să priceapă că pe aici nu avem iobagi valahi care să aibă cereri neonorate la stăpâni austrieci.
Postat 10 Decembrie 2022, 18:21 de KP
Bode sa plece, dar numai el … de ce?!
Da, ar trebui sa plece pentru ca are cel puțin noua “capodopere de prostie” la activ. Dacă este vorba doar de Schengen ar trebui sa plece mai mulți … toți plătiți din banii contribuabililor acestei tari. Dacă noi, niste “neica-nimeni”, am sesizat ca “ieprele”poate sari de oriunde … “profesioniștii” din SRI, MAE etc, cine știe câți or mai fi, nu au nicio scuza. S-a repetat de atâtea ori! Dacă “Neamțul” din fruntea țării nu a înțeles nimic din ce i-au transmis austriecii, in limba lui maternă, ar trebui sa plece si el. Incompetenta lui este contagioasa … Nu va pleca pentru ca “succesul” misiunii sale înseamnă, doua mandate complete, și “pas cu pas, pe loc repaos”. Dar draga domnule Drula, ar trebui sa știți, USR este lipsit de credibilitate. Da, “urcați” spre 1% in Bihor. Cititi programul “papagalului de serviciu”! Este jenant, demagogic si lipsit de viziune ca si cei care l-au creionat. Aveți in Bihor o gasca de oportuniști, agresivi și gregari, traseisti politici … care va vor asigura eșecul!
Postat 10 Decembrie 2022, 07:09 de User anonimizat
zero x 3
bode e zero barat. dar iohannis si ciuca sunt zero absolut. probabil presedintele era ieri in vacanta la ski la austrieci...
Postat 09 Decembrie 2022, 21:20 de roger
Ce ar fi făcut USR
Ar fi dat și ultimele resurse la OMW, doar ca se dea bine pe ecrane.
Postat 09 Decembrie 2022, 17:32 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON