URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2022, 14:53

Fostul subprefect USR-ist Daniel Palaghianu își anunță candidatura la Primăria Oradea. Ce promisiuni face

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După mai puţin de o lună de când BIHOREANUL a dezvăluit că este frate mason în aceeaşi lojă cu actualul subprefect PSD-ist al judeţului, Emilian Pavel, predecesorul acestuia, Daniel Palaghianu, şeful USR Oradea, anunţă că vrea să devină primarul Oradiei.

Stăpânit de trac, Palaghianu a reuşit să facă anunţul fără a pomeni, concret, tocmai funcţia pe care şi-o doreşte, într-o conferinţă de presă la care a participat, împreună cu preşedintele USR Bihor, Silviu Dehelean, şi cu liderul partidului, Cătălin Drulă, ajuns la Oradea în pregătirea anului electoral 2024.

"Profit de ocazie"

"Suntem onoraţi de vizita domnului Cătălin Drulă şi profit de această ocazie pentru a-mi anunţa intenţia de a intra în competiţia internă pentru o candidatură la alegerile locale din 2024", a spus Palaghianu în conferinţa de presă desfăşurată vineri la sediul filialei partidului.

Acesta nu a precizat ce funcţie ţinteşte în administraţia locală decât după aproximativ 15 minute, când jurnaliştii prezenţi l-au întrebat dacă vrea să concureze pentru poziţia de primar al Oradiei.

Pe de altă parte, e de notat că Palaghianu nu s-a „luat” pieptiș de actuala administrație liberală, condusă de Florin Birta, ba chiar a subliniat meritele celei precedente, girate de Ilie Bolojan.

"În acest sens vă pot spune că Oradea este un oraş admirat în toată România, în special pentru patrimoniul său reabilitat şi pentru infrastructura dezvoltată de administraţia Bolojan, noi vom continua această direcţie, de care toţi orădenii sunt foarte mândri şi care a adus în oraşul nostru foarte mulţi turişti şi foarte mult capital, dar totuşi cred că şi orădenii ar trebui să se bucure mai mult de oraşul în care trăiesc, pentru că mulţi orădeni nu resimt aceste investiţii", a spus USR-istul înainte să motiveze de ce îşi doreşte să devină edil şef.

"Să facem mai mult pentru calitatea vieţii"

Căutând, parcă, o justificare a deciziei tocmai anunţate, Palaghianu - fost ofiţer în armată, apoi lansat în afaceri, deţinând o firmă de contabilitate şi un restaurant - a afirmat că obiectivul său ca primar va fi "să facem mai mult pentru calitatea vieţii orădenilor".

Concret, a explicat el, asta înseamnă "să ne ocupăm mai mult de spaţiile verzi, de cartierele aglomerate, culoarul verde-albastru malul Crişului", aşadar de îmbunătăţirea mediului local, dar şi "să încurajăm orădenii să creeze cultură locală", să stimuleze sportul, "mai ales sportul de masă şi sportul juvenil, foarte importante pentru sănătatea unei comunităţi", precum şi "să stopăm influenţa politică în actul de educaţie la nivel local".

Drulă, despre frăţietatea cu PSD-iştii: "Nu mă preocupă"

În condiţiile în care, la mijlocul lunii trecute, a dezvăluit că reprezentanţii locali ai USR şi cei ai PSD sunt "fraţi" în aceeaşi lojă masonică Varadinum, fără să-şi fi declarat public apartenenţa la organizaţia ocultă, BIHOREANUL a "profitat" la rându-i de prezenţa la Oradea a preşedintelui USR-ist pentru a afla opinia acestuia în legătură cu ambele aspecte.

Pe cât de tranşant s-a arătat cu privire la alte subiecte, privind tarele vechii clase politice, pe atât de îngăduitor s-a dovedit Drulă, însă, faţă de frăţietatea dintre "oamenii vechi" şi cei din "Ciuma Roşie". "Partea cu ce fac colegii mei în timpul lor liber nu mă preocupă", a spus, sec, preşedintele USR.

Drulă i-a luat totuşi apărarea liderului USR Bihor, Silviu Dehelean, aflat la al doilea mandat de deputat, afirmând că acesta nu poate fi bănuit de "pesedism". "Pot să vă spun că este anti-pesedist cu răni căpătate în luptă, deci nu cred că este o problemă", a zis Drulă despre faptul că deputatul userist este coleg de lojă cu adversarii politici, invocând în favoarea acestuia faptul că a combătut masacrarea legislaţiei penale în timpul guvernărilor Dragnea.

„Mergem în sus”

Contrar rezultatelor sondajelor de opinie, Drulă a afirmat, răspunzând unei alte întrebări a BIHOREANULUI, că USR este în creștere atât la nivel național, cât și în Bihor. „Chiar cred că mergem în sus, tot mai mulți oameni s-au convins de țeapa luată de la Iohannis și partidul său”, a spus președintele USR.

Chestionat cu privire la proporția la care a ajuns partidul după ruperea fostului PLUS, Drulă a afirmat, de asemenea, că ulterior acestui moment, consumat în primăvară, „parlamentarii cei mai valoroși au rămas” și „de atunci ne-am stabilizat în partid, demult nu mai avem discuții despre chestiuni interne, telenovelistice”, astfel că „pregătim 2024 (n.r. - următorul an electoral) cu o echipă solidă, singurul partid liberal, modern, proeuropean și care a făcut PNRR”.

La rându-i, deputatul Dehelean a spus că filiala Bihor, pe care o conduce, „este un organism viu, sunt oameni care pleacă, oameni care vin”, dar „suntem stabili, avem 500 - 600 membri și numărul va crește pe măsură ce ne apropiem de alegeri”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
adormitii din padurea/jungla politica
din pacate usr pe plan local si national este adormit. nevocal, insipid, incolor... nu au trompetist care sa dea tonul. nu au atitudine. uneori ii mai strig p-aici, poate-poate aud si ei si se trezesc sau reactioneaza cumva. nu sunt vizibili. foarte trist. nu au strategie, nu au PR, nu au consilieri politici, nu au imaginatie, nu au domenii in care aiba o sfera de interes si capacitati intelectuale, nici macar nume de politicieni nu au - cum sa te cheme drula?! sau palaghianu?! .... poate au intentii bune, insa doar cu asta nu ajungi departe/sus. satui de psd, satui de pnl... satui de tot ce inseamna politic acum.
Postat 09 Decembrie 2022, 21:17 de roger
Dupa 14 ani de indoctrinare.
La noi se face, bine ca se face, etc…, unii cred ca si de-ar fi molestati de catre un liberal ar vota cu ei. E efectul propagandei platite din bani publici, unidirectionale. Nu am aflat de ce nu s-au trimis actele la timp pentru recuperarea prejudiciului Ciuperca, dar am aflat ca unii se intalnesc prin bai sa se masonizeze. Oare ce o fi mai grav, ca se acopera prejudicii sau se ascund apartenente? Astea fiind zise, oricine ar candida impotriva lor are sansa porcului la taiat.
Postat 09 Decembrie 2022, 18:35 de User anonimizat
Niciodată USR in Oradea
Cu tot cu masoneriada, locul vostru e in laul de porumb, sau la o cafă cu Mihuț.
Postat 09 Decembrie 2022, 17:30 de Sandu2100
“Pasarea mălai visează!”
Un papagal cu un penaj exotic. Omul potrivit la locul potrivit … intr-o colivie de unde sa repete, in extaz “aviar”,la intervale regulate de timp, “aveți dreptate maestre …” adresându-se unui domn, îmbrăcat din când in când ca un cioclu!
Postat 09 Decembrie 2022, 15:33 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON