URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2020, 17:02

Şefii Poliţiei au dat explicaţii. De ce s-au întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu (VIDEO)

Şefii Poliţiei au dat explicaţii. De ce s-au întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu (VIDEO) sursa: hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şi secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu, au vorbit, joi, public, despre întâlnirea pe care Vasilescu a avut-o cu interlopii din clanul Duduianu înainte de înmormântarea fostului lider al clanului, la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut să facă acest lucru.

În esenţă, şeful Poliţiei a confirmat, joi, într-o declaraţie de presă, întâlnirea, a susţinut că a fost o acţiune oficială a Poliţiei Române şi "cea mai eficientă acţiune legală", pentru a preveni producerea unor incidente violente şi răspândirea infecţiei cu coronavirus.

„Un mod asumat”

Potrivit site-ului Hotnews.ro, care redă și declarațiile celor doi, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a susţinut că existau informaţii că la funeraliile lui Emi Pian ar fi urmat să participe 3.000 de oameni, ceea ce ar fi însemnat riscul răspândirii noului coronavirus, dar şi riscul producerii unor incidente violente. Acesta a mai spus că, în aceste condiţii, la nivel naţional au avut loc mai multe acţiuni ale Poliţiei, acţiuni care nu ar fi putut continua însă în 8 august, când instanţa a respins propunerile pentru 33 de percheziţii, astfel că Poliţia a cerut devansarea funeraliilor.

"Modul în care ne-am îndeplinit acţiunea a fost asumat. În nicio clipă Poliţia nu a negociat siguranţa populaţiei şi nici aplicarea legii, cu nicio persoană", a spus scretarul de stat.

"A fost o operaţiune oficială a Poliţiei pentru a asigura prin toate mijloacele legale siguranţa cetăţeanului. Această abordare a situaţiei pe care am avut-o, atât de contestată de mulţi, a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime şi nu am avut imagini cu sute de persoane şi un potenţial scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei Române, ci chiar României", a spus, la rândul lui, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Acesta a mai spus că "sănătatea şi liniştea locuitorilor Capitalei la acel moment au cântărit mai mult decât faptul că ulterior acţiunea mea ar fi putut fi interpretată greşit", şi a arătat că "am făcut un demers care este absolut legal, l-am făcut cu bună credinţă că aşa vom reuşi să rezolvăm lucrurile, fără a escalada, cu scopul de a proteja populaţia".

"Primele arme pe care le folosim înainte de a-i duce în faţa procurorilor sunt prevenirea, dialogul, convingerea, nu direct pistolul. Nu am negociat şi nu o să negociez siguranţa cetăţeanului şi demnitatea poliţistului", a mai spus Vasilescu, potrivit HotNews.ro.

Preşedintele a cerut

Declaraţia celor doi vine după ce miercuri seară, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre negocierile dintre şefii Poliţiei cu clanul Duduianu şi dacă i-a cerut vreo explicaţie ministrului de Interne. Iohannis a refuzat, însă, să ofere un răspuns lămuritor, cerându-le însă şefilor Poliţiei să vină cu răspunsuri. 

"Da, am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicaţiile, dar nu este rolul meu să explic în detaliu. E nevoie de explicaţii clare şi publice din partea şefilor din MAI. Le voi solicita să explice public despre ce a fost vorba", a spus președintele.

De la ce a pornit totul

După cum se ştie, discuţiile în acest caz au început după ce liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal pe 4 august, într-un conflict izbucnit la finalul unei partide de barbut. Principalul suspect, Gheorghe Richard Emanuel, membru al clanului Rinu, a fost reţinut. Trupul neînsufleţit al lui Emi Pian a fost ţinut o săptămână în casa familiei, timp în care sute de oameni au venit la priveghi fără a respecta normele sanitare, iar poliţiştii au supravegheat din stradă, în toată această perioadă, mai notează HotNews.ro.

Ulterior, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a susţinut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din Bucureşti, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condiţiile de înmormântare. Adevărul a publicat imagini făcute pe timp de noapte, care confirmă versiunea relatată de Elvis Pian.

Vezi mai jos declarațiile

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON