URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2017, 15:52

Şedinţă la Prefectură: Şefii din Bihor ai Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi ISU dau sfaturi de sărbători

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului, Ioan Mihaiu, şeful Poliţiei Bihor, Alin Haniş, comandantul Jandarmeriei, Ioan Bogdan, cel al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", Sorin Caba, şi şeful Poliţiei de Frontieră, Marin Bondar, au organizat o conferinţă de presă comună, joi, pentru a anunţa măsurile pregătite pentru sărbătorile de iarnă, dar şi pentru a oferi bihorenilor sfaturi ca să evite situaţii neplăcute.

Aşadar, sute de poliţişti şi jandarmi vor patrula în judeţ în timpul sărbătorilor de iarnă, atât pentru a asigura liniştea şi ordinea publică, dar şi pentru a preveni accidentele rutiere, comerţul ilicit cu produse de sezon, inclusiv petarde şi artificii.

La rândul lor, pompierii au început să verifice măsurile de prevenire a incendiilor luate în spaţii cu aglomerări de persoane, cum sunt bisericile, restaurantele, cluburile şi hotelurile. "Am discutat cu organizatorii de evenimente, de mese de Revelion, le-am recomandat ca numărul persoanelor participante să nu fie peste capacitatea maxim admisă şi să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere. Ne dorim să avem sărbători fără incidente", a declarat colonelul Sorin Caba, şeful ISU Crişana.

Măsuri au luat şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor. Pentru fluidizarea traficului rutier din punctele de frontieră, conducerea inspectoratului a decis să dirijeze traficul spre punctele mici de trecere şi, totodată, a suplimentat personalul din punctele mari. "De comun acord cu colegii maghiari, am hotărât să renunţăm la verificările sistematice din puncte pe parcursul sărbătorilor de iarnă", a spus chestorul Marin Bondar.

Sărbători în linişte

Reprezentanţii "Armelor" din MAI au transmis, totodată, şi recomandări preventive pentru evitarea unor situaţii neplăcute. Şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, îi sfătuieşte pe bihoreni să nu lase copiii nesupravegeaţi şi să fie atenţi la bunurile personale atunci când se află în locuri aglomerate şi mijloace de transport în comun, să acorde o atenţie sporită persoanelor pe care le primesc în casă, să nu se lase amăgiţi de vânzătorii de "chilipiruri'', de cele mai multe ori produsele fiind contrafăcute ori furate.

Şeful jandarmilor bihoreni, maiorul Ioan Bogdan, a avut recomandări pentru cei care aleg să-şi petreacă sărbătorile în staţiunile montane. "Îi rugăm să respecte normele legale pe pârtii, să verifice prognozele meteo dacă aleg să facă drumeţii şi să ţină cont de faptul că majoritatea traseelor montane sunt închise în perioada de iarnă", a mai spus Bogdan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON