Din 1 aprilie se deschide piaţa de miei din Ioşia, au anunţat luni reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea.
Aceasta va funcţiona între 1 şi 4 aprilie, respectiv între 6 şi 11 aprilie. Piaţa va fi deschisă între orele 8 şi 17, cu excepţia zilei de sâmbătă, 4 aprilie, când va deschisă între orele 8 şi 13. De asemenea, ADP Oradea mai anunţă că în fiecare zi hala va fi închisă pentru curăţenie şi dezinfecţie.
Tarifele practicate de ADP Oradea pentru comercianţi sunt de 10 lei pe miel, pe zi, 63 lei pentru măcelar, pe zi, respectiv 265 lei pentru cumpăratorii de piei.
Hala din Piaţa Ioşia este una autorizată pentru sacrificarea mieilor. Măcelarii care vor vinde acolo carne de miel trebuie să aibă două seturi a câte trei cuţite, o bardă, teci pentru cuţite, două rânduri de salopete, halate şi bonete.
Pe de altă parte, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că în toată perioada premergătoare sărbătorilor pascale va desfăşura ample acţiuni de verificare a operatorilor economici din sectorul alimentar al judeţului Bihor, cu accent pe comercializarea produselor alimentare caracteristice acestei perioade.
Vor fi vizate unităţi din zonele Oradea, Beiuş, Ștei, Aleşd, Salonta, Săcuieni, valea lui Mihai şi Marghita, cu accent pe operatorii alimentari ce desfăşoară activităţi de comercialzare a cărnii (carmangerii şi măcelării) şi a altor produse alimentare specifice (peşte, ouă, laboratoare de patiserie, depozite alimentare).
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.