URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Martie 2018, 10:07

Se actualizează, dar nu cresc! Primăria Oradea supune dezbaterii publice taxele şi impozitele pe 2019

Vestea proastă este că taxele şi impozitele datorate de orădeni în 2019 trebuie actualizate cu inflaţia, vestea bună este că acestea totuşi nu se vor majora!

Primăria Oradea supune dezbaterii publice proiectul de taxe şi impozite pentru anul viitor. Aparent prematură, în condiţiile în care nu a fost epuizat nici măcar primul termen de plată a taxelor şi impozitelor pe 2018, procedura este impusă de lege.

"Conform noului Cod Fiscal pentru anii în care se aplică actualizări cu rata inflaţiei taxele şi impozitele aprobă de Consiliul Local până la sfârşit lunii aprilie", a explicat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit raportului de specialitate postat pe portalul municipalităţii www.oradea.ro la secţiunea "Dezbateri publice", rata inflaţiei calculată de Ministerul Finanţelor pentru anul 2017 şi care trebuie aplicată obligaţiile fiscale din 2019 este de 1,34%.

"Propunerea administraţiei locale este de a aplica rata inflaţiei, aşa cum cere legea, dar de a compensa creşterea de 1,34% prin diminuarea cotelor adiacente pe care le stabileşte Consiliul Local pentru că acestea au fost majorate anul acesta. Astfel, obligaţiile fiscale ale orădenilor vor rămâne anul viitor tot la nivelul din 2018", a mai spus directorul Florea.

Proiectul poate fi consultat pe portalul municipalităţii www.oradea.ro, la secţiunea "Dezbateri publice". Contribuabilii pot transmite propuneri pe adresa de email primarie@oradea.ro până pe 30 martie, dar procedura de dezbatere publică va continua până pe 26 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Speed
Doar pe februarie inflatia a fost 4% iar pina in decembrie se mai aduna. Oradea merge pe "full throttle": impozite, gigacalorie, bilete&abonamente.Problema e ca la turatia asta s-ar putea sa ni se aprinda la bord "engine fault".
Postat 20 Martie 2018, 22:32 de excalibur
!
Şi CET Oradea a fost "băgată" în faliment. Sumele daorate creditorilor adunate cu amenzile (deocamdată) fentate sunt echivalente cu fondurile europene supte şi adsorbite.
Postat 20 Martie 2018, 13:49 de eutanasiu
firea
La Bucuresti trebuie sa analizezi 2 aspecte. Primul ar fi ca Bucurestiul nu creste impozitele si are cel mai scazut pret pe gica-calorie, desi prin asta a bagat RADET-ul in faliment. Si cel de-al doilea aspect este declaratia dnei Firea prin care a amenintat conducerea PSD ca daca guvernul nu sustine proiectele Bucurestiului isi da demisia din toate functiile detinute in partid. Pt ca e importanta pt imaginea partidului, i se va face pe plac. Asa ca isi permite chiasr si sa reduca taxele pt ca pt proiecte va primi bani de la buget. La noi cine ameninte? Bolojan? Mang? Niciunul dintre ei nu e bagat in seama.
Postat 20 Martie 2018, 10:52 de andy
Care e vestea buna totusi?
Ce ironie sa prezinti astfel o informatie - ca si cand ar fi o veste buna sa ai taxe si impozite mai mari ca in Cluj si Timisoara (sa nu zic de loc 1 pe tara). Pai oricat de mult ar creste inflatia in urmatorii ani - Bolojan a crescut taxele si impozitele intr-un procent foarte mare. Si in plus le-a mai dat cu tifla si celor buni platnici, reducand bonificatia la 5%. No da, suntem liberali, nu comunisti ca Firea si primariile din Bucuresti (unde cota de impozitare a ramas neschimbata, la fel ca procentul de bonificatie). Si sincer nu cred ca nu vor fi modificari - poate punem de o noua amenajare a la Ciuperca.
Postat 20 Martie 2018, 10:29 de OradeanADN
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON