URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2014, 11:30

Şcoala profesională Sorbonica

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Experimentele pe care le face Ministerul Educaţiei pe seama tinerilor mă duc cu gândul la nazişti. De câteva săptămâni marii dascăli din Minister au fătat nişte hotărâri care l-ar face pe Spiru Haret să se răsucească în mormânt. Mai nou, universităţile pot să se transforme şi în şcoli postliceale, elevii fără Bac pot studia lejer la facultăţi, iar doctoratele se pot face şi la fără frecvenţă.

Normal că atunci când au auzit de şcoli postliceale plătite de cursanţi, şefii de la Sorbonica au sărit la cap. Nu contează că te compromiţi, bani să iasă, să poată umfla câţiva dascăli sute de milioane pe lună! Nu-i mai puţin adevărat că până la urmă se face şi un fel de dreptate, căci există specializări unde nivelul nici nu trece de cel de şcoală postliceală.

Ce să caute loazele fără Bac la facultăţi, asta numai cei din Minister pot şti. Eu de pe acum le atrag atenţia celor din conducerea Universităţii să fie gata să pregătească tineri şi la nivel de şcoală profesională, pentru că nesecatul izvor de muşterii care se târau prin licee începe să dispară.

Cât despre doctoratul la fără frecvenţă, dacă această măsură ar fi fost luată acum 20 de ani, eminentul nostru premier nu ar mai fi avut probleme cu plagiatul. Facultăţile particulare şi învăţământul la distanţă au pierdut din importanţă, dar iată că încep să înflorească şcolile profesionale universitare. Da' ce să ne mirăm, că nici Harvardul nu mai e ce a fost!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Bihorean
Excelent dl. Chirila. Am cunoscut si eu un specimen absolventa de "mediu" de o nulitate infioratoare.
Postat 05 August 2014, 18:34 de Marcel Tontz
facultatea de mediu
Are dreptate Bihoreanul ,Facultatea de mediu licentiaza toate gunoaiele facandu-i mari ingineri,Daca esti PSD-ist e la moda sa termini facultatea de mediu,chiar daca esti prost batut in cap; numai sa ai cu ce plati. Daca ai ajuns primar PSD atunci e obligatoriu sa termini Sorbonica- ca daca prostimea te-a ales primar o data fara sa ai studii a doua oara trebuie sa arati ca esti smecher si nu te-ai lasat la intelectualii din comuna,Asa s-a gandit si primarul din Gepiu,Purge Ioan ,de ce sa se lase el la viceprimar Memetea Vasile% absolvent si el de Sorbonica si poate contracandidat; Asa ca s-a inscris la facultate si acum e mare student,Daca se supara o face studenta si pe primareasa si-l aduce si pe consateanul lui din Franta-renumitul tigan din Gepiu -Porumbel si-l face student si pe el.; chiar daca la distanta,O sa-i invete Mang cum sa faca si doctoratul,putintica rabdare
Postat 05 August 2014, 17:44 de maier
ia mai cumparati niste reclama
si pan la ura, cei de univeristatea oradea vor intelege cu adevarat cum stau lucrurile de fapt, pt ca multi trebuie si vor sa traiasca si, pe cale de consecinta, vor cumpara reclama pe acest site si vor linisti toate aceste ape tulburi. capisci?
Postat 04 August 2014, 13:44 de veghe
@Daniel Pasca
Cred ca va pierdet timpul.Tipii astia stiu doar sa denigreze si nu vor intelege nimic.
Postat 03 August 2014, 09:23 de Boom
eSuburbanul
Chiar si in situatia penibila in care s-a aflat prodecanul de la medicina, prins cu mita(si care ar trebui demis!), nu se justifica "ploaia" de articole denigratoare la adresa Universitatii din Oradea, unele dintre ele(ca cel de faţă!), fiind aruncate la gramada, ca sa exagereze situatia. Se simte la voi disperarea ca nu are efect campania de presa.Intr-un articol gretos spuneti ca va bate vântul pe la UO, apoi reveniti cu un alt articol din care aflam ca s-au inscris 4000 de studenti.Trebuie sa va justificati cuiva banii primiti pentru campanie prin numarul de articole scrise?...Ce sa mai vorbesc de "umorul" vostru suburban.Se poate face ancheta si obiectiv,decent fara jigniri la adresa persoanelor sau institutiilor.
Postat 03 August 2014, 09:20 de Boom
Deunazi s-a scris de fizicial cu articol in Nature
Faza e ca la UO sunt si cadre slabe, si cadre medii si cadre exceptionale. De pilda, si Bihoreanul a scris elogios, recent, de fizicianul Moca Eugen, caruia i s-a publicat un articol in revista Nature Science. Cateodata, din graba sau superficialitate sunt bagati in aceiasi oala. Si probabil se simt ca si ziaristii bagati in aceiasi oala cu dactilografii...
Postat 01 August 2014, 09:45 de cristi
Adresa de e-mail
Aveti acum si adresa de e-mail: dpasca@uoradea.ro Ce mai doriti?
Postat 31 Iulie 2014, 16:34 de Daniel
Fanel
lol, cat curaj domnule Daniel! - evident sunt induiosat pana la lacrimi, avand in vedere si adresa de mail furnizata: abc@yahoo.com [nu ca ciucas ala ar fi mai credibil]
Postat 31 Iulie 2014, 15:58 de Pascal
UN NIMENI care isi da cu parerea ( cont. partea 3)
Directorul adjunct de la finante Dorel Patcas nu ne-a dat voie sa ne odihnim in data de 26-27.07 14. Oare acesti oameni sus pusi(printre care si fostul viceprimar de Oradea CARP GHE. care frecventa restaurantul si in timpul serviciului cu masina primariei BH-17-ASC) nu si-au permis sa mearga la un local de doamne ajuta si nu intr-o zona cu case de locuit si fara ca acesta sa obtina autorizatie de constructie???Eu cred altceva ,pesemne ca aici exista un clan asemanator ca al lui BERCEA dar cu completarea:DE BIHOR!!!! Altfel nu se explica faptul ca din 2008 nu se doreste clarificarea acestei constructii ilegale.CE SPUNETI STIMATI CITITORI? Astept comentarii sau solutii.
Postat 31 Iulie 2014, 15:37 de CIULI
UN NIMENI care isi da cu parerea-(continuare partea 2-a)
La asa zisul restaurant pentru care prim. Paleu nu vrea sa aplice legislatia in vigoare, in pofida masurilor stabilite de organele abilitate in decursul anilor,se distreaza multe persoane importante.De exemplu:-fostul adjunct al IJP Bh numitul BRINDAS,se distra pina dimineata impreuna cu ceilalti in prezenta unei formatii in aer liber.De geaba sunam noi la 112 deoarece numitul de mai sus a dat ordin telefonic sa nu fie deranjat de echipaje.HALAL POLITIST!!!Mai recent,in data de 06.07.14 numitul GIRDAN MARIUS FLORIN ,se distreaza cu invitatii in prezenta unei formatii de ne trepidau geamurile de la boxa pentru bass pina la orele 01.45,cind a fost nevoie de interventia mascatilor. Acest GIRDAN la sosirea primului echipaj de politie ,dupa ora 22.00,s-a umflat in pene,a spus ca este EXECUTOR JUDECATORESC,cunoaste legea si el face ce vrea,a jignit echipajul de pol.iar noua vecinilor ne-a adresat adjective foarte urite si ca muzica va cinta cit si cum vrea el!!!! Acesta si altii ne fac justitia de ris!!! Ultima distractie a fost patronata deadjunctul de la finante:DOREL PATCAS si compania lui.pentru a ne putea odihni a fost necesara din nou de interventia politiei.
Postat 31 Iulie 2014, 14:36 de CIULI
Daniel
Numele meu este Daniel Pasca. Astept sa fixati ziua si ora intilnirii, asa cum am spus, de preferinta ar fi la o emisiune televizata ca sa poata afla toata lumea interesata cine scuipa si improasca cu noroi. Va las si numarul meu de telefon sa ma contactati 0770-193099. Sper ca sinteti multumiti.
Postat 31 Iulie 2014, 14:34 de Pasca
@Oradean
Ce cadre didactice inginieresti de la sorbonica au absolvit facultati mai serioase decat Inst Politehnic Timisoara?Te pomenesti ca aveti absolventi de Massachusetts Institute of Technology ori Princeton University, sau macar de la mai apropiatele Cambridge ori Oxford University sau KU Leuven, absolventi de care noi nu stim!Cand un oras intreg stie care au fost principiile selectiei cadrelor de la universitatea din Oradea, vreme de zeci de ani, nu va mai fuduliti cu meritele voastre ci aveti decenta sa TACETI!Putem discuta peste vreo 20 ani dupa ce se vor pensiona ultimii dinozauri angajati de Maghiar, Ifrim si alti corifei ai scolii oradene Sorbonica.
Postat 31 Iulie 2014, 14:06 de Binsan
numele si prenumele
Mai asta care semneaza Oradean, tu vorbesti de curaj, care stai ascuns ca un sobolan indaratul unui pseudonim? Pai fa primul pas al confruntarii si zi clar cine esti, ce studii si ce realizari ai, ca uite, noi suntem sub lumina reflectoarelor. Mare caracter poti fi, sa scuipi la dapostul anonimatului! Florin Ciucas
Postat 31 Iulie 2014, 13:42 de @oradean
UN NIMENI care isi da cu parerea
Acest NIMENI numit:mircea chirila improsca cu acuze si jigniri nu numai instituti dar si oamenii de rind,nevinovati care sunt obligati de ani de zile sa suporte deranjul linistii si ordinii publice atit ziua cit si noaptea din partea unui restaurant:Coliba lu Horea care functioneaza ilegal din anul 2008 pe malul lacului din Paleu sub obladuirea primariei com. Paleu.Am fost acuzati de acest NIMENI ca noi vecinii reclamam permanent si punem piedici patronului acestei taverne ilegale sa-si desfasoare activitatea de tip MAIDAN intr-o zona ,conform PUZ-lui de case de locuit.Am invitat redactia la locul respectiv pentru a le demonstra cu documente oficiale ilegalitatea functionarii acestui restaurant si sa-si ceara scuze dar au dat bir cu fugitii.M-am deplasat la redactie cu dvezile respective, mi le-a preluat d-na Laura pentru studiu,timpul trecea si nimic nu se clarifica,am mers la aceast nimeni in camaruta lui dar nu puteam sa-l vad din cauza picioarelor intinse pe birou(cred ca purta nr. 42 la pantof) iar dupa ce am avut un contact vizual direct i-am explicat toate necazurile noastre obtinind promisiunea ca ceva se va rezolva dar pina acum redactia Bihoreanul parca s-a evaporat.
Postat 31 Iulie 2014, 13:20 de Ciuli
pt. Beiusan
Pai daca a terminat la cea mai titrata universitate tehnica de ce nu a ramas inginer? Nu am auzit sa fi facut mare branza pe la Metalica in calitate de inginer. E mai simplu sa faci pe marele ziarist moralist care isi da cu parerea (adica parerist) despre orice. Si la Universitatea din Oradea sint cadre de mare valoare si care isi fac cit pot de bine meseria de dascal pe care nu si-au schimbat-o ca sa devina niste ratati de ziaristi. Sint cadre didactice care au absolvit universitati mult mai titrate decit Politehnica din Timisoara si mai mult decit atit au si predat la universitati mult mai titrate decit Poli Timisoara. Faptul ca au ales sa lucreze acasa, in Oradea, incercind sa puna umarul la construirea unei universitati cit mai bune, nu ii dreptul nici pacaliciului de Chirila si nici altor asa zisi ziaristi sa ii improaste cu noroi. Sint dispus oricind sa avem o dezbatere televizata, fata in fata cu ziaristii de la Bihoreanul si sa vedem fiecare ce scoala a absolvit, pe unde a lucrat si ce a realizat in viata asta. Astept sa vad daca aveti curajul sa vorbim fata in fata.
Postat 31 Iulie 2014, 11:12 de oradean
@oradean
Mircea Chirila a absolvit cea mai titrata universitate tehnica romaneasca a vremii(si poate ca si azi), Inst Politehnic Timisoara, ce alta universitate mai prestigioasa ai fi vrut sa termine,ORADEAN?V-ati obisnuit sa improscati peste tot cu noroi ,sa creada lumea ca toti sunteti o apa si un pamant, dar universitatile de stat din Cluj, Bucuresti si Timisoara sunt cu totul altceva decat Sorbonica.
Postat 31 Iulie 2014, 10:25 de Beiusan
!!!!!
La Sorbonica pana si jurista Ramona Bacter e corupta, pai ce sa mai zici de restul. O scoala {post}liceala va deveni in curand, daca nu e deja, nu vedeti cum s-au bucurat amaratii de acolo.
Postat 30 Iulie 2014, 15:39 de Sara
Scoala vietii
poate asa, prin incercari haotice, o sa realizeze einstenii nostri autohtoni ca valoarea lor nu trece de scoala profesionala. pana la urma piata se regleaza. exista cerere si oferta. universitate era prea pretentios spus. scoala profesionala... da, asa merge!
Postat 30 Iulie 2014, 15:38 de Tutankamon
Banii vorbesc
La ce profi are universitatea oradeana care cer mita sa te treaca chiar daca stii de 10(romanul de la Medicina) si altii si altii?La Oradea trebuie sa ai bani si ai si diploma. Iar dupace iei diploma ca sa te angajezi, directorasii iti cer iar alti bani.
Postat 30 Iulie 2014, 14:42 de Dan
yawn
@oradean. Stai linistit, nu trebuie sa ne coboram la nivelul lui. Ieri sub pseudonimul bihorel publica fericit o stire ca nu sunt studenti la admitere, ca apoi tot fituica lor sa publice o stire ca sunt de fapt 3.982 de studenţi, iar la masterat alţi 1.271. Asa ca trebuia musai azi sa mai puna ceva rautacios in ziar ca altfel nu putea dormi linistit :)
Postat 30 Iulie 2014, 13:31 de mine
cine isi da cu parerea
Asa cum ne-am obisnuit deja INGINERUL RATAT de la Metalica, Mircea Chirila, transformat dupa '90 intr-un asa zis ZIARIST, la fel de RATAT, scuipa si improasca cu mizerii in Universitatea din Oradea, ca si cum el ar fi absolvit vreo mare universitate, sau ar scrie la vreo mare gazeta. Chirila ai mare noroc ca cei din conducerea universitatii te mai suporta pe tine sau pe slugile tale ratate de ziaristi sa participe la conferintele de presa organizate de universitate ca apoi sa scrieti toate mizeriile ce mustesc in capul vostru de ziaristi frustrati. Dar va veni ea vremea in care veti fi dati in judecata si pusi sa platiti pentru toate mizeriile debitate. Ce ai facut tu pentru orasul, judetul sau tara asta mai fatza de soarec frustrat? Nimic altceva decit sa iti dai cu parerea despre orice atit in scris cit si la TV alaturi de sugaciul ala de Haragos.
Postat 30 Iulie 2014, 12:52 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON