URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2020, 17:19

Şcoala online: Mai mult de jumătate din elevii din Bihor au urmărit, marţi, lecţiile pe internet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima zi în care Oradea şi şapte comune din judeţ (Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidişelul de Sus, Sânmartin, Căbeşti, Bratca) se află în scenariul roşu din cauza numărului mare de bolnavi de Covid-19, iar unităţile de învăţământ din aceste localităţi s-au închis, cea mai mare parte a elevilor bihoreni care au participat marţi la lecţii au fost prezenţi online.

Mai precis, în întreg judeţul, 24.561 de elevi au urmărit orele pe internet, 16.373 în sălile de clasă, iar alţi 5.139 au absentat. Trebuie precizat că este vorba de elevi de gimnaziu şi liceu, deoarece în această săptămână preşcolarii şi elevii din clasele primare sunt în vacanţă.

Elevii care au participat la lecţii online sunt semnificativ mai mulţi decât luni, când 11.749 de elevi bihoreni erau în această situaţie. Tot luni, 31.928 de elevi erau prezenţi fizic în clase.

"Numărul mare de elevi care au participat online se explică prin faptul că Oradea este în scenariul roşu, iar în municipiu avem mulţi elevi. Majoritatea elevilor care au fost online marţi sunt din zonele roşii", a explicat inspectorul şcolar general Virgil Blage, pentru BIHOREANUL. Totodată, în Bihor mai sunt multe şcoli în scenariul galben, care presupune că o parte din elevi participă fizic la ore, iar alţii urmăresc de-acasă.

Şeful Inspectoratului Şcolar susţine că nicio unitate de învăţământ nu a raportat probleme în derularea lecţiilor pe internet. "Nu ne-au fost semnalate probleme din nicio unitate de învăţământ. Numărul mare de elevi care au participat la orele online confirmă că şcolile au infrastructura necesară", a mai spus Blage.

Nu se ştie, însă, din ce motive au absentat cei peste 5.000 de elevi bihoreni şi nu e exclus ca unii dintre ei să nu aibă laptop-uri, tablete sau alte dispozitive, cu care să intre la lecţiile online.

Pe de altă parte, a crescut şi numărul elevilor infectaţi cu Covid-19. Marţi, în Bihor, au fost raportaţi 68 de elevi bolnavi, cu şase mai mulţi decât luni, şi 63 de profesori, cu patru mai mulţi decât în ziua precedentă. De asemenea, mai sunt infectaţi cu Sars-Cov-2 zece angajaţi ai şcolilor, din rândul personalului didactic auxiliar sau nedidactic, un număr identic cu cel de luni.

În judeţ mai sunt 463 de elevi în carantină, pentru că au intrat în contact cu un coleg sau profesor confirmat cu Covid-19, mai puţini decât luni, când erau 770. De asemenea, sunt în carantină la domiciliu 43 de cadre didactice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON