URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Iulie 2014, 11:30

Şcoală de vară: Elevii din anii terminali, chemaţi să înveţe cum să se orienteze în carieră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ai absolvit clasa a X-a sau a XI-a şi nu te-ai hotărât ce facultate să urmezi? Şcoala de vară organizată de Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Studenţilor la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ARISE) s-ar putea să te ajute!

Organizată la Universitatea Oradea în perioada 9 - 16 august, "Şcoala de vară: Orientare în carieră şi gestiunea carierei" va costa în cursuri susţinute de traineri specializaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi ai companiei Solver Training, care le vor prezenta tinerilor, pas cu pas, întregul proces necesar luării unei decizii corecte.

"Pentru a crea o imagine de ansamblu, prin parteneriatul cu AFB, elevilor li se vor prezenta tineri antreprenori, reprezentanţi ai companiilor bihorene, care vor descrie cerinţele firmelor pe care le reprezintă, şansele de a avansa în carieră şi paşii care trebuie urmaţi pentru o carieră de succes", se menţionează într-un comunicata l AFB.

De asemenea, în cadrul şcolii de vară reprezentanţi ai facultăţilor orădene le vor prezenta tinerilor oferta universitară, condiţiile de studii şi oportunităţile de dezvoltare profesională după absolvire.

Pentru ca participanţii să se bucure şi de vacanţă, la finalul fiecărei zile, precum şi în week-end, cursanţii vor avea ocazia să viziteze oraşul şi să se relaxeze. O asociaţie studenţească din cadrul Webster University Viena vor organiza activităţi de team-building completate de bowling, biliard sau seri de film, lansare de lampioane, paintball, teatru de vară, pool-party şi altele.

Cursanţii din afara oraşului vor achita o taxă de 150 lei care include toate activităţile de planificare, cazare şi trei mese zilnice. Elevii din Oradea au opţiunea de a fi cazaţi în cămin, pentru acelaşi preţ sau pot opta doar pentru activităţi şi masa de prânz în schimbul sumei de 50 lei.

Elevii interesaţi se pot înscrie până la 1 august la biroul asociaţiei ARISE Oradea în campusul universitar 2, clădirea Y

"Până în prezent s-au înscris 70 de elevi dar ne aşteptăm ca numărul lor să fie undeva la 150. Numărul locurilor rezervate elevilor orădeni va fi limitat undeva la 60 pentru că vrem să oferim şi elevilor din afara municipiului sau chiar din alte judeţe oportunitatea de a cunoaşte mediul universitar şi de business orădean", a declarat Radu Silaghi, director executiv al AFB Bihor.

De asemenea, firmele bihorene care doresc să ia parte la acest proiect se pot adresa AFB.

Informaţii suplimentare se pot obţine atât de la ARISE (arise.oradea.2012@gmail.com - 0744935566 Persoana de contact Presedinte Barabas Bernard Filip) sau AFB (office@afbh.ro - 0751263132 - Persoana de contact Director Executiv Radu Silaghi).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON