URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2014, 11:30

Şcoală de vară: Elevii din anii terminali, chemaţi să înveţe cum să se orienteze în carieră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ai absolvit clasa a X-a sau a XI-a şi nu te-ai hotărât ce facultate să urmezi? Şcoala de vară organizată de Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Studenţilor la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ARISE) s-ar putea să te ajute!

Organizată la Universitatea Oradea în perioada 9 - 16 august, "Şcoala de vară: Orientare în carieră şi gestiunea carierei" va costa în cursuri susţinute de traineri specializaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi ai companiei Solver Training, care le vor prezenta tinerilor, pas cu pas, întregul proces necesar luării unei decizii corecte.

"Pentru a crea o imagine de ansamblu, prin parteneriatul cu AFB, elevilor li se vor prezenta tineri antreprenori, reprezentanţi ai companiilor bihorene, care vor descrie cerinţele firmelor pe care le reprezintă, şansele de a avansa în carieră şi paşii care trebuie urmaţi pentru o carieră de succes", se menţionează într-un comunicata l AFB.

De asemenea, în cadrul şcolii de vară reprezentanţi ai facultăţilor orădene le vor prezenta tinerilor oferta universitară, condiţiile de studii şi oportunităţile de dezvoltare profesională după absolvire.

Pentru ca participanţii să se bucure şi de vacanţă, la finalul fiecărei zile, precum şi în week-end, cursanţii vor avea ocazia să viziteze oraşul şi să se relaxeze. O asociaţie studenţească din cadrul Webster University Viena vor organiza activităţi de team-building completate de bowling, biliard sau seri de film, lansare de lampioane, paintball, teatru de vară, pool-party şi altele.

Cursanţii din afara oraşului vor achita o taxă de 150 lei care include toate activităţile de planificare, cazare şi trei mese zilnice. Elevii din Oradea au opţiunea de a fi cazaţi în cămin, pentru acelaşi preţ sau pot opta doar pentru activităţi şi masa de prânz în schimbul sumei de 50 lei.

Elevii interesaţi se pot înscrie până la 1 august la biroul asociaţiei ARISE Oradea în campusul universitar 2, clădirea Y

"Până în prezent s-au înscris 70 de elevi dar ne aşteptăm ca numărul lor să fie undeva la 150. Numărul locurilor rezervate elevilor orădeni va fi limitat undeva la 60 pentru că vrem să oferim şi elevilor din afara municipiului sau chiar din alte judeţe oportunitatea de a cunoaşte mediul universitar şi de business orădean", a declarat Radu Silaghi, director executiv al AFB Bihor.

De asemenea, firmele bihorene care doresc să ia parte la acest proiect se pot adresa AFB.

Informaţii suplimentare se pot obţine atât de la ARISE (arise.oradea.2012@gmail.com - 0744935566 Persoana de contact Presedinte Barabas Bernard Filip) sau AFB (office@afbh.ro - 0751263132 - Persoana de contact Director Executiv Radu Silaghi).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON