URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Decembrie 2019, 13:25

Şcoală... altfel: Elevi de la „Mihai Eminescu” vor lucra o lună într-o companie din Oradea, ca să afle ce se cere pe piaţa forţei de muncă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii unei clase de-a XI-a de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" vor avea ocazia să afle ce înseamnă munca într-o companie multinaţională. Graţie unui parteneriat între şcoala lor, Centrul de Tineret "The Spot" şi Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, elevii au participat la cursuri de marketing, ţinute de specialiştii firmei AstorMueller.

"Bazat pe conceptul de educaţie integrată, modulul s-a desfăşurat pe parcursul a şase săptămâni, începând cu 20 septembrie, timp în care elevii clasei a XI-a C au fost introduşi în domeniul marketingului educaţional, prin activităţi de învăţare, susţinute în limba engleză şi în limba germană, de către specialişti ai firmei AstorMueller", se arată într-un comunicat transmis de Centrul "The Spot".

În timpul cursurilor, elevii au dezvoltat abilităţi din domeniul economiei, educaţiei antreprenoriale, tehnologiei informaţiei şi comunicării, realizând conexiunea între cunoştinţele teoretice şi dimensiunea lor aplicativă. Fructificându-şi cunoştinţele de engleză şi germană, elevii au înţeles ce înseamnă o fişă a postului, cum se fac materialele de promovare şi strategiile de marketing online.

La final, elevii au susţinut un interviu de angajare, iar 18 dintre ei au fost selectaţi pentru un internship în compania care produce pantofi Bugatti. În vacanţa de vară, înainte de a intra în ultimul an de liceu, elevii vor petrece o lună în departamentele firmei.

Mărturiile liceenilor arată că acest modul este folositor, mai cu seamă cu cât eşti îşi doresc să înveţe în şcoală noţiuni practice concrete, nu doar teorie pe care adesea nu ştiu cum să o aplice.

"În ciuda faptului că am fost destul de pesimistă în ceea ce priveşte acest modul, deoarece nu i-am găsit un scop anume, spre finalul acestuia am realizat că este o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea mea personală. Totodată, consider că am învăţat multe concepte şi informaţii necunoscute dar interesante, care m-au făcut, într-o oarecare măsură, să îmi doresc să urmez o carieră în marketing", a spus Dalia, una dintre elevele implicate în proiect.

"Acest modul m-a ajutat să îmi dau seama în ce domeniu vreau să profesez şi ce îmi doresc cu adevărat. Ultimele săptămâni mi s-au părut cele mai interesante, deoarece am avut oportunitatea să vedem ce fac aceşti oameni şi astfel să realizăm dacă dorim să încercăm această direcţie. Faptul că am fost aleasă pentru acest internship, mă va ajuta să mă dezvolt şis să învăţ lucruri noi", a spus şi Alexa, o altă liceancă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Greu de citit 2
Cursuri de marketing...iata "ce se cere pe piaţa forţei de muncă".Oarecum firesc,in parcurile industriale n-ai nevoie de nici o calificare,doar chef de munca.Plus ca e o meserie de viitor,pe termen scurt si mediu,avem nevoie de specialisti pentru a vinde ce a mai ramas din tarisoara noastra.A noastra?A fost a noastra.Si pentru parcarile orazii,evident...
Postat 25 Decembrie 2019, 14:54 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON