URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2020, 12:15

Şapte cazuri de Covid-19 la echipa de fotbal CSC Sânmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu au apucat să se bucure mult de obţinerea calificării în turul III al Cupei României, că membrii clubului de fotbal CSC Sânmartin au aflat că şapte jucători sunt infectaţi cu Covid-19. Unii dintre ei au jucat în meciul cu Luceafărul. 

"Am aflat aseară, după meci, că şapte dintre jucătorii noştri, cărora li s-au recoltat probe la testarea de luni, sunt depistaţi pozitiv. În aceste condiţii, nu ştim dacă vom mai disputa meciul de sâmbătă din campionat, pentru că avem şi cinci jucători accidentaţi", a precizat, pentru BIHOREANUL, miercuri dimineaţa, preşedintele clubului din Sânmartin, Alexa Krenek.

Una caldă, una rece

Membrii echipei, împreună cu staff-ul tehnic şi administrativ de la CSC Sânmartin, s-au testat preventiv luni dimineaţă. "Cum protocolul medical pentru desfăşurarea jocurilor de fotbal din campionatul nostru prevede că un test este valabil 14 zile, iar cum nouă ne expira astăzi (n.r. - miercuri), am hotărât să facem testul luni dimineaţa, înainte meciului din cupă. Oficial încă nu am fost înştiinţaţi, dar am auzit aseară cum că am avea câteva persoane care au fost depistate pozitiv. Aşteptăm şi noi să vedem", a declarat, în prima parte a zilei, și antrenorul Cosmin Bodea.

Jucătorii de la CSC Sânmartin au disputat marţi meciul de cupă cu Luceafărul Oradea, impunându-se la loviturile de departajare. La acel moment, reprezentanţii clubului nu ştiau că există cazuri Covid-19 în echipă. Rezultatele testelor ajuns doar marţi seară.

"Aseară, după meci, am primit şi eu aceste veşti şi imediat l-am înştiinţat şi pe antrenorul celor de la Luceafărul", a precizat președintele Krenek. Acesta a spus că imediat ce a aflat vestea a luat măsura separării tuturor membrilor echipei, până ce DSP-ul va efectua ancheta epidemiologică.

Șapte zile carantină

Contactată, miercuri, de BIHOREANUL dr. Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor, a confirmat că există șapte cazuri de Covid-19 la clubul de fotbal CSC Sânmartin, toţi cei diagnosticaţi fiind asimptomatici. 

"Aseară am primit buletinele cu rezultatele testării, iar 7 dintre cei 30 testaţi sunt pozitivi. Aseară şi în cursul zilei de azi s-a luat legătura cu preşedintele clubului. În cazul sportivilor, există un protocol între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Sportului, potrivit căruia sportivii rămân doar 7 zile în carantină, nu 14, şi apoi sunt retestaţi. Dacă sunt negativi, reiau activitatea sportivă", a precizat dr. Rahotă. 

Şefa DSP Bihor a precizat că se fac anchete epidemiologice pentru a se stabili contacţii direcţi ai celor confirmaţi. Din informaţiile deţinute de dr. Rahotă, doar 3 dintre cei 7 au şi jucat în meciul de marţi cu Luceafărul. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON