URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Septembrie 2020, 23:33

CSC Sânmartin s-a calificat în turul III al Cupei României, după ce a eliminat, la penalty-uri, Luceafărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar trei zile după ce s-au întâlnit în campionat, formaţiile bihorene de fotbal CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea s-au confruntat din nou, marţi, de această dată în turul II al Cupei României. Meciul, care a avut loc tot pe noua bază sportivă din Sânmartin, terenul celor de la CSC, a fost decis la loviturile de departajare, iar învingătoare a fost tot formaţia gazdă, cum s-a întâmplat şi în campionat.

De această dată, elevii antrenorului Cosmin Bodea s-au impus cu scorul general de 8-7, după ce la finele timpului regulamentar de joc, dar şi după două reprize a câte 15 minute de prelungiri, scorul a fost egal, 2-2.

Deşi antrenorii celor două formaţii au făcut schimbări importante în formulele de start, faţă de meciul din campionat, a rezultat din nou o partidă disputată, cu ocazii de ambele părţi, dar şi cu patru goluri în timpul celor 90 de minute regulamentare.

Primii care au marcat au fost gazdele, prin Ionuţ Ban, care a fructificat, de pe linia de 6 metri, o centrare venită de pe dreapta de la Mircea Pop. Luceafărul a egalat însă peste 20 de minute, după ce Andrei Farcaş a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă. A executat Carlos Covaciu, care a transformat şi a dus scorul la 1-1. Mai mult, tot Luceafărul a reuşit să înscrie, în minutul 40, şi tot din penalty, prin acelaşi Covaciu, de această dată după ce a fost faultat de Kovari în careu.

În repriza a doua, la doar trei minute de la reluare, atacantul Alexandru Sorian a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri, uşor lateral stânga. Acesta a trimis peste zid, mingea a lovit transversala şi a căzut în spatele liniei de poartă, scor 2-2.

Deşi cele două echipe şi-au mai creat apoi alte situaţii, nimeni nu a mai reuşit să înscrie, astfel că s-a intrat în prelungiri. Cum nici după cele 30 de minute de prelungiri nu s-a mai marcat, s-a trecut la loviturile de departajare de la 11 metri.

După ce toţi cei cinci jucători desemnaţi să execute prima serie a loviturilor de la 11 metri au marcat pentru ambele formaţii, al şaselea executant de la Luceafărul, căpitanul Darius Gheban, a trimis în transversală, iar pentru gazde David Lupşe a transformat. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul general de 8-7 pentru CSC Sânmartin, care s-a impus cu 6-5 la penalty-uri şi care, astfel, s-a calificat în turul III al Cupei României.

"A fost un meci disputat între două echipe din aceeaşi localitate. Precum în meciul de campionat, a fost un joc greu. Ne bucurăm totuşi că am câştigat, dar din păcate am evoluat 120 de minute, ceea ce va face să simţim oboseala în meciul de campionat de sâmbătă. E un început de sezon, echipele vin după o pauză destul de lungă. Noi am mai avea nevoie de doi jucători, pentru a ne completa lotul. Sperăm să reuşim şi să-i aducem şi să obţinem rezultate cât mai bune. Am încercat să odihnesc la acest meci vreo trei - patru jucători, dar a venit situaţia cu 120 de minute şi a trebuit să-i folosesc. Acum să vedem cu cine vom cădea în cupă. Ne dorim să aducem un adversar cât mai cunoscut", a declarat pentru BIHOREANUL, imediat după partidă antrenorul învingătorilor, Cosmin Bodea.

De partea cealaltă, tehnicianul celor de la Luceafărul, Ciprian Dianu, s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi, de a căror evoluţie a precizat că se simte mândru, mai cu seamă cu cât a început partida cu o formulă de echipă ce a avut o medie de vârstă de doar 18 ani, iar faţă de meciul din campionat, a trimis acum în teren doar doi titulari. "Felicit echipa învingătoare, iar pentru noi rămâne acum campionatul, unde ne vom concentra, pentru că avem nevoie să şi câştigăm. Degeaba am jucat bine în toate cele trei jocuri de până acum, dacă nu am câştigat. Sperăm ca de acum să aducem şi puncte", a mai afirmat Ciprian Dianu.


CSC Sânmartin – Luceafărul 8-7 (1-2, 2-2,2-2; 6-5 la penalty-uri)

Au marcat: Ionuţ Ban (min. 10), Alexandru Sorian (min. 48) / Carlos Covaciu (min. 30 – 11 m şi min. 40 – 11 m). La penalty-uri au înscris: Ionuţ Ban, Marian Arsene, Mircea Pop, Darius Sfârlera, Alexandru Sorian şi David Lupşe / Cristian Oros, Marius Balogh, Nicolae Gunie, Carlos Covaciu şi Sorin Ban. Au ratat: - / Darius Gheban.

CSC Sânmartin: David Bitiş – Ştefan Kovari (min. 46 Alex Pintea), Denis Dardai (min. 62 Salif Nogo), David Lupşe, Marian Arsene – Erik Tiponuţ, Gigi Ember (min. 53 Raul Baciu), Ionuţ Ban – Mircea Pop, Darius Sfârlea, Alexandru Sorian - ctp. Antrenor: Cosmin Bodea.

Luceafărul: Eduard Mergheş (min. 46 Felix Mihelea) – Rareş Pintilie, Raul Ştef, Andrei Baicu (min. 71 Cristian Oros), Erik Ţârtea – Răyvan Toderici (min. 46 Nicolae Gunie), Darius Gheban – ctp, Carlos Covaciu, Alexandru Jurcuţ – Darius Marina (min. 46 Marius Balogh) şi Andrei Farcaş (min. 67 Sorin Ban). Antrenor: Ciprian Dianu.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj Napoca) – Claudiu Giorgiu (Cluj Napoca) şi Cristian Mureşan (Cavnic). Observator: Cristian China (Baia Mare).

Dintre celelate rezultate ale turului II din Cupa României, de departe se remarcă eliminarea celor de la CSA Steaua Bucureşti, care au fost învinşi pe teren propriu de  SC Popeşti Leordeni, cu 1-0, cu menţiunea că steliştii au ratat un penalty în minutul 90+2.


Iată rezultatele complete din turul II al Cupei României la fotbal:

Unirea Dej – Unu Fotbal Club Gloria 7-0
CSM Sighetu Marmaţiei – Sportul Şimleu Silvaniei 1-2
CSC Sânmartin – Luceafărul Oradea 8-7 după lovituri de departajare (2-2 după 90 şi 120 de minute, 6-5 la lovituri de departajare)
Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova 0-2
Gloria Lunca Teuz Cermei – Progresul Pecica 3-1
Pobeda Star Bisnov – CSC Dumbrăviţa 0-1 după prelungiri (0-0 după 90 de minute, 0-1 în prelungiri)
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Hunedoara 4-1
Unirea Ungheni – AFC Odorheiu Secuiesc 0-1
CSO Cugir – Viitorul Şelimbăr 3-4
Viitorul Dăeşti – Flacăra Horezu 5-0
FC Pucioasa – Flacăra Moreni 2-1
Metalul Buzău – CS Blejoi 7-6 după lovituri de departajare (2-2 după 90 şi 120 de minute, 5-4 la lovituri de departajare)
Steaua Bucureşti – SC Popeşti Leordeni 0-1
CS Tunari – CS Afumaţi 0-3
Agricola Borcea – Înainte Modelu 3-1
Recolta Gheorghe Doja – CS Făurei 2-3
Dacia Unirea Brăila – Viitorul Ianca 4-1
SC Oţelul Galaţi – CSM Focşani 0-1
Huşana Huşi – Sporting Lieşti 2-1
CSM Bacău – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-4
CSM Paşcani – Ştiinţa Miroslava 0-2 după prelungiri (0-0 după 90 de minute, 0-2 în prelungiri)


Meciuri care nu s-au disputat, din diferite motive, în special cele date de protocolul medical impus în perioada pandemei de Covid-19:

Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuţi
Victoria Cumpăna – Axiopolis Sport Cernavodă
Olimpic Zărneşti – SR Municipal Braşov
Unirea Bascov – Vediţa Coloneşti
Sporting Roşiori – CSM Alexandria
Industria Galda – AFC Unirea 1924

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON