URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 August 2018, 16:02

Şantier peste şantier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele două luni, primarul Ilie Bolojan a ieşit săptămânal să mai anunţe un snop de investiţii, semn că încă va mai dura până să avem parte de linişte. E puţin probabil ca investiţiile să se termine la data planificată, dar cred că de prin 2022 vom intra într-o etapă mai aşezată.

Interesante mi se par două proiecte. Pentru prima oară, edilii merg la firul ierbii, în cartiere, şi-i întreabă pe locatari cum ar vrea să arate spaţiile dintre blocuri. Primăria vrea să regenereze spaţiile unde au mai rămas, din vremea comunismului, nişte case stinghere şi schelete din beton hidoase.

Un alt proiect care va suscita multe comentarii vizează sprijinirea investitorilor care construiesc blocuri. Primăria se angajează să asigure utilităţile, cu condiţia ca dezvoltatorii să-i dea parcările spre administrare. S-a avut în calcul probabil succesul avut cu Parcul Industrial, care a devenit extrem de atractiv odată ce oraşul a pus toate utilităţile la dispoziţia investitorilor.

Aici, însă, cred că miza a alta. Nu stă Primăria în suta de euro pe care o poate lua anual locatarilor. Dorinţa lui Bolojan e ca aceste blocuri să se racordeze la reţeaua de termoficare, pentru ca în câţiva ani CET-ul să aibă mii de consumatori noi, contrar tendinţei manifestate la nivel naţional.

Eu zic că, dacă tot e pusă pe stimularea construcţiilor de locuinţe, Primăria ar trebui să facă şi drumuri civilizate pe dealurile oraşului, mai ales că acolo a extins deja utilităţile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Da
E mai importantă infrastructura și spitalele decât gazul tras , va fi și ăla dar sa va pregătiți cu vreo 5-8000 Ron când va fi. Din cauza proastei guvernări ( mă refer la Iliescu ) , am pierdut 30 de ani de dezvoltare , acei 30 de ani e greu de recuperat , dar se poate recupera in 15 ani cu costuri minime pt populație. Sa ne aducem aminte de costurile dezvoltării in perioada comunismului. Noi recuperăm dar alții bat pasul pe loc.
Postat 22 August 2018, 23:00 de Sandu1206
.
asta e o mare prostie din partea ta Mircea. Aproape toate blocurile noi au sisteme proprii de incalzire pe gaz, nu inteleg de unde ai scos povestea asta
Postat 22 August 2018, 21:54 de David
Atentionare!
Nu va lasati prostiti de bolovan&termoficare. Fara contorizare la nivel de apartament e o hotie curata la care isi dau mana termoficare+firme de casa care citesc prostelile de repartitoare + sefii de asociatii! Nu va lasati reinregimentati in CeAPeul bugetarilor, e o hotie pe fata!
Postat 22 August 2018, 18:48 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON