URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2018, 15:31

S-a terminat concursul: Judecătoarea Carmen Domocoş revine la şefia Tribunalului Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultate neaşteptate la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii în perioada 23 martie - 28 iunie pentru funcţiile de conducere ale instanţelor din ţară şi parchetele de pe lângă acestea!

Judecătoarea Carmen Domocoş (foto), notată cu 4 la examenul de anul trecut, va reveni la conducerea Tribunalului Bihor, după ce şi-a surclasat contracandidaţii, fiind notată cu 8,28 pentru proiectul de management şi cu 8,40 la proba scrisă.

De nota 10

În urma concursului, judecătoarea Loreley Mirea Gajdo de la Curtea de Apel Oradea va ocupa funcţia de vicepreşedintă a Curţii, fiind singura dintre magistraţii bihoreni notată cu nota maximă (10) la proba scrisă, în timp ce pentru proiectul de management a primit 8,78.

Preşedinta Judecătoriei Aleşd va fi judecătoarea Anca Cipleu, notată cu 7,42 pentru proiect şi 8,80 la proba scrisă, în timp ce la Judecătoria Salonta va ajunge judecătorul Alexandru Bogdandi, de la Tribunalul Bihor, care a primit 5,15 pentru proiectul de management şi 9,80 pentru proba scrisă.

Vor fi şefi noi şi la parchetele din Bihor. Procurorul Sebastian Vălean (foto), şeful Secţiei Urmărire Penală din Parchetul Curţii de Apel Oradea, va prelua conducerea unităţii după ce a primit nota 8 la proba scrisă şi 9,79 pentru proiectul de management, cea din urmă fiind cea mai mare notă dintre cele acordate magistraţilor din Bihor la această probă.

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea va fi, din această vară, procurorul Teofil Ilisie, care se va întoarce în judeţ după o perioadă de aproape 5 ani petrecuţi ca procuror în judeţul Satu Mare.

Rezultatele oficiale ale concursului organizat de CSM vor fi făcute publice în cursul zilei de vineri, dar nici în cazul judecătorilor şi nici al procurorilor nu s-au înregistrat contestaţii cu privire la notele acordate.

Concursul a constat într-un test psihologic scris şi un interviu psihologic, susţinerea proiectului de management, şi un test scris privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Concurenţă şi nu prea

În Bihor, funcţiile de conducere vacante au fost cele de preşedinte la judecătoriile Beiuş, Marghita, Aleşd, Salonta și la Tribunalul Bihor, respectiv cele de vicepreşedinte de la Tribunalul Bihor şi Curtea de Apel Oradea. Totodată, au fost scoase la concurs şi funcţiile de prim-procuror la parchetele de pe lângă Judecătoriile Oradea, Marghita şi Salonta, respectiv cea de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Dacă pentru şefia judecătoriilor Beiuş şi Marghita nu s-a înscris nimeni, la conducerea Judecătoriei Aleşd a candidat doar judecătoarea Anca Diana Cipleu, în timp ce pentru instanţa din Salonta s-a înscris, pentru a doua oară, judecătorul Alexandru Bogdandi de la Tribunalul Bihor, care şi-a încercat norocul şi anul trecut, obţinând însă doar media 6,81, sub 7, minimul necesar.

Pentru șefia Tribunalului Bihor s-au înscris 4 judecători: fosta preşedintă a instanţei, Carmen Domocoş, fosta vicepreşedintă Daniela Jurjuţ Lazăr, purtătorul de cuvânt al instanţei, Radu Harja, dar şi vicepreşedinta Judecătoriei Oradea, Crenguţa Crăciun.

Pentru funcţia de vicepreşedinte a Tribunalului Bihor nu s-a înscris nimeni, în timp ce pentru acelaşi post de la Curtea de Apel Oradea au concurat judecătoarea Mirea Gajdo Loreley Emese, de la secţia civilă a instanţei, şi judecătorul Marian Vlad, fost magistrat la secţia penală a Tribunalului Bihor, avansat toamna trecută ca judecător la secţia penală de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Pentru funcţia de procuror general de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea a fost un singur candidat, şeful Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului Curţii, Sebastian Vălean, iar pentru funcţia de prim-procuror la Parchetul Oradea, s-au lansat în cursă Teofil Ilisie, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, şi fostul prim procuror adjunct, Simina Goia, care a fost ulterior respinsă, pe motiv că nu şi-a depus în timp util proiectul de management.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Coş (de 3 puncte)!
Poate că anul acesta examenul "s-a dat" din protocolul cu DNA şi din cel cu Baroul.
Postat 28 Iunie 2018, 20:33 de eutanasiu
stimată Doamnă, va respect! Perseverenta e MAMA...doar mama, fără-a fi datoare...
Femeia s-a pregătit, i-o mai fi explicat și soțul ce și cum și.... hopa sus " statul de drepți "! Eu cred că nu voi mai avea treabă cu COANA Justi dar...never say never! PS: pleacă tractoristul ? Eh, deja e " Folie a quatre!"
Postat 28 Iunie 2018, 17:20 de pisicarosievargata
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON