URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2018, 13:13

Rugul... mizerabil: Mormane de gunoaie rămase la marginea unei păduri din Bratca, după o tabără a penticostalilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de flacoane, pungi şi alte mizerii zac la marginea pădurii din satul Ponoară, comuna Bratca, în plină arie protejată. Mai mult, printre firele de iarbă "strălucesc" mici bucăţi de plastic alb, rămase în urmă de la farfurii şi pahare de unică folosinţă.

Gunoaiele au fost abandonate acolo de participanţii la o tabără creştină penticostală, "Rugul aprins", care s-a desfăşurat între 2 şi 6 august. Evenimentul se organizează anual, începând din 2004, şi adună mii de credincioşi pe platoul cu pricina.

Ce a rămas în urma participanţilor din acest an a fost surprins în imagini de fotograful bihorean Vasile Gheorghe. "Practic, mii de metri pătraţi de păşune comunală au fost poluate cu bucăţi de plastic (rezultate de la sfărâmarea farfuriilor şi tacâmurilor de plastic de unică folosinţă). Ba mai mult, la marginea pădurii au fost aruncate tone de gunoaie! Locul arată dezolant şi nu este nimic creştinesc în asta", a scris bărbatul, pe Facebook.

"Nu putem pune decât o singură întrebare: "Iisus nu v-a învăţat să faceţi curat după voi?". O întrebare plină de bun-simţ şi de demers civic", a mai scris el.

Pentru că locul de desfăşurare a taberei este în plină arie protejată, Munţii Pădurea Craiului, cel care a depistat mizeria susţine că a anunţat că a reclamat situaţia Primăriei comunei Bratca. Totodată, atât Vasile Gheorghe, cât şi Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă, custodele ariei protejate, au sesizat Garda de Mediu Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ca răspuns la acuzele nefondate aduse la adresa Rugului Aprins Romania, vrem sa precizam următoarele
Înțelegem îngrijorarea celor care vor ca munții nostrii minunați sa rămână curați și noi susținem protejarea naturii pe care ne- a dăruit-o Dumnezeu și ne-a încredințat-o sa avem grija de ea. Trebuie sa clarificam ca pozele făcute din articolul denigrator nu erau de pe terenul cedat in folosință de Propietar asociaitiei noastre pentru evenimentul intercultural și interdenominational organizat de noi și precizam faptul ca Cultul penticostal nu este parte din organizatori. Pozele denigratoare au fost făcute pe terenul vecin care am înțeles ca a fost cedat unui grup de comercianți care nu au legătura cu noi. Oricum pozele au fost făcute înainte curățarea acestui teren de către comercianții mai sus amintiți. Toată porțiunea de teren ( fiecare metru pătrat ) data in folosință Rugului Aprins a fost curățata integral de către voluntarii nostrii, lucru care sa întâmplat in fiecare an. Nu știu care au fost intenția celor ce au adus aceste acuze Asociaitiei Rugul Aprins dar noi le dorim numai bine și ne rugam pentru ei. Samuel Adrian Caba Prim-vicepreședinte Asociația Creștina Interconfesională Rugul Aprins
Postat 30 August 2018, 10:12 de lovetruth
Solutia = Amenda
Trebuie o amenda foarte mare pt organizatorul adunarii !
Postat 24 August 2018, 18:21 de Alcor
Moderatorule, deontologia presei
Mai jos unul generalizeaza, scriind ca toti romanii fac asta. In realitate nici macar toti penticostalii nu fac o astfel de tampenie. De vina e in primul rand cel care a organizat adunarea respectiva. El poate si trebuie amendat pt ce au facut acolo. Daca ii spun celui care generalizeaza ca e dobitoc (pt ca asta e), sunt suspendat. El care insulta si jgneste pe toata lumea, nu e nici macar avertizat. Ar fi trebuit sa i se stearga contul automat. Altfel nu invata sa se comporte civilizat. De ce posteaza astfel de mizerii ? Pt ca i se permite. Deontologia presei, etica jurnalistica moderatorule.
Postat 24 August 2018, 18:04 de Alcor
?!
Turma de ,,frati" si ,,surori" , ca orice turma, are cel putin un baci! Cine a calauzit aceste biete oi, asta-i intrebarea!
Postat 24 August 2018, 09:04 de pinonel
prostia si capra vecinului
Proverbiala prostie romaneasca la lucru. E evident ca gunoaiele alea nu sunt semn de civilizatie, dar mai este mult de la ce vad in poza la "tone" de gunoaie si "mii de metrii patrati". Asa cum religia respectiva nu i-a invatat pe adepti un minim de bune maniere, nici bihoreanul nu cere un minim de etica jurnalistica de la angajati.
Postat 23 August 2018, 19:37 de testtest
Românul tot român rămâne ...
... indiferent de religia la care optează !?!
Postat 23 August 2018, 15:19 de CrisDumi
Cand pe buna dreptate esti criticat
Fa bine sa pleci capul, si sa inveti minte. Cum le-ai putut aduce, le puteai si duce inapoi.
Postat 23 August 2018, 14:35 de unu
Sectantii!!!
Astia sunt prietenii lui Dacian Palladi, unul dintre cei mai mari taietori la frunza pe banii oradenilor!
Postat 23 August 2018, 13:15 de Tom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON