URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2017, 09:21

România, printre puţinele echipe neînvinse la campionatul european de baschet masculin de la Oradea

România, printre puţinele echipe neînvinse la campionatul european de baschet masculin de la Oradea Sursa foto: Alina Cojocaru (Federaţia Română de Baschet)
România, printre puţinele echipe neînvinse la campionatul european de baschet masculin de la Oradea Irina Sumnikova şi Evgeny Pashutin
România, printre puţinele echipe neînvinse la campionatul european de baschet masculin de la Oradea Naţionala Olandei
România, printre puţinele echipe neînvinse la campionatul european de baschet masculin de la Oradea Zakhar Pashutin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Polonia, Croaţia şi România sunt cele trei echipe neînvinse după primele trei zile de întreceri la Campionatul European U20 masculin - Divizia B de la Oradea. Primele două au repurtat câte trei victorii, iar tricolorii au obţinut două succese.

Reprezentativa Poloniei este la şefia Grupei A, acolo unde Belgia şi Belarus au 1-1 la general, Finlanda are 1-2, iar Armenia are 0-2. În schimb, Croaţia are 3-0 în Grupa D, cea din care fac parte şase echipe. Aici Portugalia şi Kosovo au 2-1 la general, Ungaria şi Irlanda sunt la 1-2, iar Moldova are 0-3.

România are 2-0 la general şi se situează pe locul al II-lea în Grupa C. Primul loc este deţinut de Georgia, echipă ce are 2-1 la general, adică a disputat un meci mai mult. Albania şi Macedonia au 1-1, iar Malta are 0-3.

Cea mai echilibrată şi imprevizibilă situaţie se consemnează în Grupa B, acolo unde Rusia, Marea Britanie şi Olanda şi-au împărţit victoriile în duelurile directe. Primele două au 2-1, în vreme ce batavii şi Slovacia au 1-1. În fine, Azerbaijan este la 0-2.

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale competiţiei. Locurile 3 şi 4 vor juca în turneul locurilor 9-16, iar locurile 5 şi 6 vor încheia evenimentul în turneul 17-21. La încheierea turneului de la Oradea, primele trei clasate vor obţine promovarea în Divizia A la U20 masculin.

Luni a fost zi de pauză, însă pe parcursul primelor trei zile de întreceri, la Arena Antonio Alexe şi Colegiul Partenie Cosma din Oradea, la meciuri au asistat şi participat din postură de antrenori, şefi de delegaţie sau comisari, mai mulţi oameni cu trecut remarcabil în baschetul european. Este vorba despre Irina Sumnikova (comisar FIBA; campioană olimpică în 1992, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1988, participantă la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice - în 1988 cu URSS, 1992 cu Comunitatea Statelor Independente, iar în 1996 şi 2000 cu Rusia), Hanno Mottola (şef de delegaţie, primul jucător finlandez de baschet cu angajament în NBA, a avut două sezoane în liga nord-americană şi cinci în Euroligă), Evgeny Pashutin (simplu spectator, de două ori câştigător al EuroCup şi cu cinci sezoane la activ ca antrenor principal în Euroliga masculină, a câştigat Campionatul European U20 masculin Divizia A din anul 2005), Zakhar Pashutin (antrenorul naţionalei Rusiei U20 masculin, fost câştigător al Euroligii în două rânduri, protagonist a trei astfel de finale, respectiv câştigător al EuroBasket 2007 din postura de jucător şi căpitan de echipă), Roel Moors (antrenorul naţionalei Belgiei U20 masculin, fost jucător în echipa naţională a Belgiei, pentru care a jucat peste 100 meciuri, a participat la două ediţii de EuroBasket şi a fost căpitan al echipei sale naţionale).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON