URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Decembrie 2018, 15:13

Revoltător. Peste 20 de copii au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului pentru că nu au avut cazare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caz revoltător de Centenar. Peste 20 de copii între 11 şi 14 ani însoţiţi de un profesor au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Grupul din Olt s-a deplasat la Alba Iulia pentru a participa la festivităţile de Centenar şi a apelat la acestă măsură disperată două nopţi la rând pentru că nu a găsit cazare.

Alarmă la catedrală

Potrivit Mediafax care citează surse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat grupul a înnoptat în catedrală în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică grupul a fost găsit tot în catedrală după ce profesorul a alertat serviciile de urgenţă pentru că unui copil i s-a făcut rău.

Minorul a fost transportat la spital, pentru investigaţii iar ceilalţi 21 de copii şi profesorul au fost duşi cu mai multe autospeciale la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi. Grupul a primit cazare şi masă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcoar Judeţean Olt, Mihaela Paraschiv, a anunţat că instituţia va constitui o comisie de cercetare pentru a investiga cum s-a ajuns în situaţia ca un grup de 22 de copii să plece la drum cu un singur profesor şi fără să aibă asigurată cazare.

„Toţi sunt bine”

Grupul de copiii care a înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului se afla duminică dupăamiază în drum spre casă. „Copiii sunt în tren, sunt în drum spre casă, ajung la ora 18,30 în gara Drăgăneşti şi vor fi preluaţi de microbuzul şcolar sau pe unii îi vor prelua părinţii pentru că aşa au stabilit, să-i aştepte la gară. Sunt în regulă, toţi sunt bine, sunt în afara oricărui pericol”, a declarat pentru Agerpres inspectorul şcolar general al judeţului Olt, Adelin Bărbulete.

Potrivit inspectorului-şef copilul care a fost internat în spital a primit asistenţă medicală pentru că se panicase în timpul unui concert de colinde la care adormise şi nu pentru că ar fi fost privat de hrană sau căldură.

„Da (părinţii au fost de acord cu excursia - n.r.). Când pleacă în excursie, se semnează nişte documente că sunt de acord. Toată lumea ştia, niciun părinte nu e nemulţumit, au încredere în profesor, au mai făcut excursii de genul ăsta", a spus Bărbulete.

Cu excepţia băiatului care a rămas la spital pentru investigaţii, restul elevilor şi profesorul au fost cazaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Doar întreb
Cea de la Alba Iulia nu e catedrala reîntregirii neamului? A mântuirii (nimicirii) e la bucale. Se poate sa fiu pe lângă, de aia doar întreb. La multi ani și celor de la bihorel și bihoreanul!
Postat 02 Decembrie 2018, 17:35 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON