URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2020, 23:34

Revoltă în parcarea aquaparkului Nymphaea din Oradea: Zeci de oameni s-au trezit cu maşinile pulverizate cu vopsea! (FOTO / VIDEO)

Zeci de oameni, din Bihor dar şi din alte judeţe, care s-au dus la scaldă, sâmbătă după amiază, la aquaparkul Nympahea din Oradea s-au ales cu maşinile pulverizate cu vopsea, după ce le-au parcat în apropiere de Bazinul Olimpic, aflat în renovare. Motivul? Muncitorii ar fi vopsit doi stâlpi, iar vântul a suflat efectiv vopseaua pe maşinile parcate.

Sâmbătă seară, în jurul orei 21, circa 40 de oameni mai erau în parcare, mulţi obosiţi, aşteptând de câteva ore să dea declaraţii poliţiştilor, chemaţi să constate pagubele. "Tati, maşina noastră e plină de sclipici", a spus, inocentă, o fetiţă, spre disperarea părintelui care numai entuziasmat nu părea.

"Am venit de la ştrand şi am constatat că toate maşinile ni-s vopsite. Nu se poate aşa ceva! Ni s-a spus că cine a rupt panglica e de vină, dar noi am venit la amiază, nu am văzut nicio panglică!", a povestit, sâmbătă seară, o femeie venită tocmai din Sălaj la scaldă.

"Toată maşina era vopsită, gri. Noi când am venit, la ora 1 şi un sfert, nu era niciun avertisment în zonă, nu era niciun angajat, nimic, şi nu e firesc. Parcarea era full, full. Doar aici doar mai erau locuri, am văzut benzile, dar toate erau rupte, şi nu de azi, ci de foarte mult timp. Aşa se semnalizează lucrările?", a întrebat retoric Codruţa Luncan, proprietara unui Mercedes recent scos de la vopsit. "Mulţi nici măcar nu şi-au dat seama că le sunt maşinile vopsite, crezând că sunt murdare. E bătaie de joc la adresa a circa 60 de maşini", a mai completat aceasta.

Fie că aveau maşini mai vechi sau dimpotrivă, unele nu de mult scoase din fabrică, oamenii s-au arătat cu atât mai supăraţi cu cât era de aşteptat ca în weekend aquaparkul să se aglomereze, dar în zonă nu există avertismente care să arate că se lucrează. 

E drept, pe gardul din apropiere au fost amplasate două panouri cu mesajul "Atenţie, nu parcaţi, se vopseşte în zonă, pericol de gazare!", însă mesajele nici măcar nu sunt vizibile pentru cei care nu se plimbă pe lângă gard.

"Trebuiau să ne anunţe prin megafon, toată ziua au fost asemenea anunţuri. Puteau să ne anunţe, dacă era un pic de bunăvoinţă", a spus Laura Onişor, din Turda, completată de un alt păţit: "Îi interesează doar să ia banii pe bilete! Cel puţin din jumătate în jumătate de oră au anunţat că unul sau altul încurcă parcarea. De ce nu ne-au avertizat?".

Până una, alta, mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Municipiului Oradea s-au deplasat la faţa locului, luându-le declaraţii păgubiţilor, pe capotele maşinilor. Criminaliştii au fotografiat şi măsurat fiecare autoturism avariat, urmând să se stabilească exact ce s-a întâmplat. Rămâne de văzut cine şi va plăti, până la urmă, pagubele...

UPDATE:

Până la urmă, doar 17 dintre cei prezenţi au făcut plângeri.

"S-au depus 17 plângeri la Poliţia Municipiului Oradea, se efectuează cercetări în cauză", a declarat duminică, pentru BIHOREANUL, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Nu este prima dată în Oradea
Acum câțiva ani, când se finalizau podurile peste centura din Nufărul și Calea Aradului, niște Dorei vopseau de zor balustradele podurilor in plina zi, cu trafic aglomerat, fara niciun semn de ocolire sau atenționare. Am trecut pe sub pod și mi-am făcut mașina cu picațele de vopsea alba de zici că era dalmațian, din păcate am observat prea târziu, abia după vreo 2 săptămâni. M-am chinuit ceva vreme până am găsit pe cineva care știa cum să rezolve. Noroc că acum păgubașii s-au sesizat la timp, poate au o șansă să recupereze paguba, dacă au CASCO cu atât mai mult, după cum arată ar fi cam 3000 - 4000 lei de mașina cel puțin.
Postat 30 August 2020, 13:26 de Cosmin20
CrisDumi
Poate a furat Mang panourile de avertizare, sau poate tu
Postat 30 August 2020, 12:05 de Sandu2100
Civilizație
Cam ăsta e respectul, în România, pentru proprietatea privată: fie a bunurilor, fie a vieții. Politistul Gigina a murit degeaba. Nu știu dacă vina lui Oprea pentru moartea acestuia e abuzul în serviciu, dar sigur există vina pentru delasarea în serviciul parlamentar. Nu a avut nici o inițiativă de lege prin care să oblige ca șantierele de pe domeniul public să fie împrejmuite cu panouri sau parapeți, nu cu "pamblici". Din ce se vede pe plan local, nici majoritatea consilierilor "partidului" nu au votat o lege în acest sens. Faptul că în orașele civilizate, de exemplu Viena, șantierele așa sunt îngrădite, pentru noi nu se justifică. Nici riscul să îți rupi gâtul în șanțurile dintre blocuri nu justifică o astfel de lege. Bine că se poate justifica cumpărarea imenșilor parapeți despărțitori din beton de pe centură!
Postat 30 August 2020, 09:43 de User anonimizat
Rămâne de văzut ... bla, bla, bla !?!
Legislația în materie (Legea Construcțiilor) e simplă, clară și nu lasă loc de interpretări ... orice lucrare trebuie identificată cu un panou de dimensiuni standardizate de minim 1,80x2,20 cm, care oferă toate datele beneficiarului, executantului, denumirii, etc, etc. Sarcina aparține, în acest caz municipiului Oradea și dirigintelui de șantier. Apoi, este obligatorie utilizarea plaselor de protecție în jurul oricărei operațiuni de construcții, iar obligația asta ține de executant, de ISTC și de dirigintele de șantier angajat de către finanțator (din nou municipiul Oradea în acest caz). Neîndeplinirea acestor obligații se amendează de la 5.000 la 15.000 RON, în funcție de consecințe. Așa că, în solidar ... Primăria mun. Oradea și S.C. "XXX" ca exevutant, trebuie să scoată banii, cu toate costurile aferente ce vor rezulta din evaluările asiguratorilor de profil. Iar dacă constructorul vinovat nu are asigurarea profesională aferentă, mai scoate vreo 10.000 RON ca amendă din partea "constatatorului" de profil !?! Apoi, Primăria și Executantul se vor îndrepta civil împotriva persoanelor vinovate de toate aceste nerespectări. Legea-i lege, nu-i tocmeală ... cu abureli de genul "rămâne de văzut" cum va fi în "România Lucrului Bine Făcut" care a eșuat în "România Normală" !?!
Postat 30 August 2020, 09:41 de CrisDumi
Cosmarul Aquapark
Am fost de cateva ori la Aquapark pentru a face placere nepotilor dar nu m-as mai duce nici gratis, daca ar fi doar spre placerea mea!! Cozi de DOUA ORE la intrare cu soarele-n crestet, loc de parcare aproape imposibil de gasit si riscul de-a ti se spune, cand esti aproape de intrare, ca nu mai sunt locuri!! Odata ajunsi inauntru, ai parte de cozi interminabile la mancare si bere... Pentru mine Aquapark NU EXISTA!!!
Postat 30 August 2020, 08:50 de AnaConda
Rable
Măcar dacă era ceva acid sa mai scăpăm de vreo 60 de rable,alea is epave nu masini ce trebuia topite demult așa cum îs 80 la suta din masini ce circula pe drumul public.
Postat 30 August 2020, 06:42 de ProCivilizatie
Vezi de ce e bine sa stii citi si scrie
Niste bizoni nesimtiti. Nu ii ingradesti nici cu gard electric. Macar daca stiau citi.
Postat 30 August 2020, 02:35 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON