URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2014, 19:15

Revin amenzile! AIO vrea să reia de la 1 august controlul parcărilor, cu amenzi majorate la minim 150 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Gata cu libertatea! Printr-un comunicat lapidar, dat publicităţii vineri după-amiaza, conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea a anunţat că începând din 1 august vrea să reia controlul ocupării legale a parcărilor publice cu plată.

„La constatarea contravenţiei, agenţii constatatori vor întocmi o Notă de constatare pe care o afişează sub ştergătorul parbrizului ori pe geamul lateral al autovehiculului, prin care deţinătorii autovehiculelor vor fi înştiinţaţi despre întocmirea proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor care vor fi comunicate la domiciliul sau sediul acestora, amenda în acest sens fiind cuprinsă între 150 şi 500 lei, cu posibilitatea plăţii a 75 lei din valoarea minimă a amenzii în termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal", se menţionează în comunicatul AIO.

Potrivit anunţului, tot din 1 august, AIO îşi va relua şi activitatea de ridicare, transport şi depozitare a autoturismelor care încurcă circulaţia vechiculelor şi a pietonilor prin staţionare neregulamentară.

După cum se ştie, Serviciul de Parcări a încetat să mai aplice amenzi şi să ridice maşinile parcate neregulamentar începând din 1 iulie, după ce Instituţia Prefectului a atacat în contenciosul administrativ legalitatea celor două taxe de 45 lei, respectiv 300 lei.

În cadrul ultimei reuniuni, Consiliul Local a abrogat cele două taxe. Taxa de 45 lei a fost desfiinţată iar cea de 300 lei a fost rebotezată „contravaloare a serviciilor de ridicare a maşinii".

Cele două măsuri au fost comunicate Prefecturii, iar reprezentanţii municipalităţii sunt convinşi că vor primi avizul de legalitate, fapt pentru care au şi anunţat reluarea activităţii serviciului. Reprezentanţii instituţiei guvernamentale spun, însă, că mai sunt de pus în ordine unele lucruri.

„Părerea mea este că AIO s-a grăbit cu acest comunicat de presă", a declarat subprefectul Cristian Bitea, contactat de BIHOREANUL. Subprefectul a lăsat să se înţeleagă că regulamentul de parcări va trebui să sufere mai multe îmbunătățiri înainte de a fi repus în aplicare, iar o parte din ele ar putea fi adoptate săptămâna viitoare în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
q
PNL un partid anarhist care ar stoarce omul de rand de bani pana la ultimul cent prin suprataxe si impozite sa ne fereasca Bunul Dumnezeu ca tara asta sa fie condusa de anarhisti nu iubesc nici psd nici pnl sa speram ca pana la alegeri Dumnezeu va lumina poporul acesta adormit si va vota altceva de cat psd si pnl pentru ca aceste doua partide sunt ciuma si moartea acestui popor
Postat 28 Iulie 2014, 15:06 de z
bataia de joc a primarului
Este o baiaie de joc - deci tov.Primar in loc de 45 lei vom da 75 lei ESTE FOARTE BINE tov.primar puteati schimba regulamentul de parcare al municipiului si sa-l micsorati CA SI ASA CONSILIERI LOCALI SUNT DE PE ALTA PLANETA.
Postat 28 Iulie 2014, 14:28 de dumnezeu
z
inca 1 an de mandat si oradea va fi eliberata de anarhisti si de supra taxe o nesimtire fara limite nu avem de ce sa ne miram atat vad in fata ochilor doar bani
Postat 28 Iulie 2014, 13:40 de x
parcare
cel mai bine ar fi ca oradenii sa adune cate un 1 leu si suma adunata sa fie predata primariei sa se sature de bani si sa traiasca fericiti miseii anarhist
Postat 28 Iulie 2014, 13:19 de x
parcare
sper ca oradenii au inteles si sau fript cu primar pnl
Postat 28 Iulie 2014, 13:15 de x
parcare
de cat cu anarhistii PNL mai bine cu comunisti PSD cel mai bun exemplu ca PNL este un partind anarhist rau voitor cu poporul care ar suprataxa si jupuii omul de rand este aici in oradea dupa taxele puse si amenzi sa speram ca nu vor iesi si la conducerea tari pentru ca, atunci poporul roman va suferi mai rau de cat sclavii din egipt
Postat 28 Iulie 2014, 13:12 de x
@anticomunistul
Vezi, asa sunt majoritatea oradenilor (adica cei ce l-au votat pe bolovan), ca tine, prosti dar buni de gura! @soany ti-a explicat, poate nu foarte bine, cum e cu ,,respectarea", de fapt NERESPECTAREA regulilor. Pe scurt: multe (ne)reguli au fost aplicate prin dispozitii ale primarului si nu prin hotarari ale cl. Bolovanul si alti tampiti au ,,invocat" faptul ca cl si-a ,,delegat" atributiile catre primar, dar acest lucru este ilegal. Concluzia: o mana de hoti, in frunte cu bolovan, ne-au furatt si vor sa ne fure in continuare banii! Ce ai de zis, d-le man ciprian?
Postat 28 Iulie 2014, 08:45 de ionel
@soany
Mai Badie, ca sa te citez, cred ca Bolojan poate face reguli in conditiile legii, adica in limitele legale permise de lege pentru un primar. Ai probleme cu logica, asta este evident, insa nu cred ca daca tu consideri ca o regula nu e buna, asta te scuteste de respectarea ei. Daca ai o problema cu o regula, poti sa o contesti in instanta, insa nu cred ca regulile de reglementare a parcarii intr-un oras sunt reguli absurde. Se pare ca nici argumentul exemplelor din alte orase mari din Romania sau celor din Europa nu are sanse de reusita. Nu vrei sa platesti amenzi? Am pentru tine o replica dintr-un film : Stop breaking the law, asshole!
Postat 28 Iulie 2014, 00:42 de anticomunistul
Care reguli nene?
@anticomunistul Anticomunistul, cel mai feroce dictator. Badie, ne-am saturat sa respectam toate regulile date de oameni incompetenti, INTELEGI?????? Tu crezi ca Bolojan are dreptul sa faca reguli in Oradea dupa capul lui? Mi se pare ca esti un bagaret din sistem, reguli...ia mai lasa-ne cu atatea reguli, ca nu ii Oradea lu' Bolojan, si nici a slugarnicilor lui, orice prost stie taxe si amenzi. Du-te la primar si spune-i lui sa respecte regulile, eu respect LEGILE, nu regulile lui care nu respecta LEGEA. Dupa lege cred ca ar putea sta si dupa gratii pt abuz in serviciu, doar sa fie cineva care sa il purice putin, asa ca ... nu mai intideti coarda ca se rupe.
Postat 27 Iulie 2014, 17:08 de soany
@soany
Pentru situatia pe care ai descris-o exista plata prin sms. Amenzile sunt pentru cei care incalca o lege sau un regulament, deci nu poate fi vorba despre nici o taxa. Respoecta regulile si nu te mai intereseaza cuantumul amenzii.
Postat 27 Iulie 2014, 16:10 de anticomunistul
Chiar nu vreti sa intelegeti?
In primul rand pentru @ Sf. Petru sau Pavel Nu mai blasfemia, ma refer la numele pe care l-ai trecut aici. Apoi, daca tie ti se pare ca vorbesc din pozitia unui incalcator de lege, care nu isi permite amenzile, asa cum tu insinuezi prin "in cazul in care nu reusesti sa intri in legalitate", atunci ai lipsa de o parte din realitate. Sa stii ca am in masina tot timpul in jur la 20 lei doar monede de 50 bani, pt parcare. Dar exista si probabilitatea ca la un moment dat sa intervian ceva neprevazut, care sa ma impiedice sa ajun la masina inainte de a expira valabilitatea tichetului (si te rog, nu imi sugera sa iau tichet pe o zi intreaga), parcarea cu timp limitat este un exemplu practic, are omul o urgenta, poate chiar ceva grav, de genul problema de sanatate, platesti 2 ore, si nu reusesti sa ajungi la timp, in acest caz esti amendat cu o suma fabuloasa. Orice om sanatos la cap isi da seama ca nu e normal acest lucru. DESPRE ACESTE SITUATII VORBESC EU, NU DESPRE O ADOPTARE A UNEI NELEGALITATI, DE CARE TU MA ACUZI. Iar daca mai apare vreun infailibil care nu poate gresi, pt ca este un fel de papa, apoi.... scuza-ma, noi suntem omeni si mai gresim, oricat ne straduim sa nu gresim. On
Postat 27 Iulie 2014, 15:08 de soany
amenzi
cine oare se va lauda cu amenajare de spatii verji din banii de la bugetul local((din amenzi) asa si eu pot deveni primar
Postat 27 Iulie 2014, 13:42 de alex
Reia sau vrea, că e un anunţ ambigu !?!
Poate că o să vrea la un moment dat convertirea cuantumul amenzilor în moneda europeană, dacă "şeful" o cere, fără validarea unei hotărâri acoperitoare din partea consiliului local, la paritatea 1 LEU = 1 Euro !?! Nu cumva i-a luat gura pe dinainte cu acest comunicat !?!
Postat 27 Iulie 2014, 13:17 de Ca®p III
amenzi
totusi unde sa mai parcam in oras???
Postat 27 Iulie 2014, 11:26 de panse
amenzi
toate ca toate dar amenzile sunt exagerate trebuiau sa ramana macar cum au fost, peste tot se plateste in tara taxa de parcare sunt de acord sa se ridice masinile parcate neregulamentar der unde sa mai parcam????
Postat 27 Iulie 2014, 11:24 de panse
Si dai, si lupta
@soany - nici tu nu prea le ai cu argumentarea. nu este vorba de majorarea unei taxe, ci a unei ABATERI. deci se incurajeaza si mai mult CORECTITUDINEA, atitudinea civica proactiva, consecventa in respectarea urbei. iar daca pentru tine, care sugerezi ca "nu iti permiti o amenda asa mare", in cazul in care nu reusesti sa intri in legalitate, sugestia mea este bicicleta, care ti-ar aduce in cele din urma, conform unui proverb unanim acceptat, o gandire mai sanatoasa.
Postat 27 Iulie 2014, 11:16 de Sf. Petru sau Pavel
Niste huligani
Derbedeii astia din AIO nu stiu ce sa mai faca ca sa produca bani pe care sa-i fure. Mi se pare inimaginabil cum niste tarani nesimtiti care n-au muncit nimic in viata lor, isi bat joc de cetateni si de de banul public. Dupa 20 de ani , tot parcarile lui Ceausescu sunt cele pe care ne bazam. N-ati fost in stare sa faceti nimic, numai sa trageti linii si sa puneti incasatoare de bani. Iar noi ca cetateni, daca rabdam, sa ne meritam porcii din administratie !
Postat 27 Iulie 2014, 09:36 de Dj
pavel
Domnul Bolojan sa puna amenzi la el acasa la Alesd. (adica sa isi bata joc de consatenii lui) Rog redactia Bihoreanul sa "cereceteze" si sa ne informeze despre "rationamentul" prin care dl. Bolojan a crescut valoarea amenzilor. (avem dreptul sa stim!) Inchei prin a imi spune parerea: Domnule primar amenzile sunt prea MARI!
Postat 27 Iulie 2014, 08:50 de dumitru
ai gresit, platesti; esti prot, taci
@io "ai gresit, platesti" Am o completare pt tine "esti prost, taci"!!! Auzi mai nene ce intrebare retorica pune acest "io" (nimeni): oare pe cine deranjează majorarea unei amenzi? Da spune tu istetule pe cine ar trebui sa bucure acesta atitudine? Daca de maine se taie din pensii, o sa vii cu aceeasi teorie, "oare pe cine deranjeaza taierea pensiilor, probabil pe ....." si aici gasesti tu pe cineva ca ex. pe unul cu pensie mare. Si nu te mai repeta cu comentariul de 4 ori, ca ne dam seama si din text ca esti de la serviciul drumuri si poduri specializarea ridicari auto, e drept ca ne ajuta si faptul ca ai postat repetat de 4 ori, de aici ne dam sema ca esti politist comunitar. Iti dorim sa ai parte de noile amenzi, nu de alta dar pt tine ar fi o bucurie, daca tot iti doresti o majorare a amenzilor. In numele oradenilor iti adresez traditionalul salut bihorean : Hai, PA!!!
Postat 27 Iulie 2014, 08:31 de soany
Doar o vorba sa mai spun!
Totusi, cati bani s-au strans din furtul asta cu ,,parcarea" ?! Nu cred ca bolovanul si gasca lui se zbat DOAR pt. ,,binele" oradenilor! Nu cred ca se zbate nici pt. ,,bietii" neica-nimeni de la RIDICARI, ajunsi, saracii, cu ratele la banci neplatite si cu copiii fara ghiozdan in prag de nou an scolar! Eu tot mai sper ca dna-ul sa treaca la treaba si sa aflam ce-i mana pe ei in lupta ! Stiu, e o prostie ce sper eu, dar totusi....
Postat 27 Iulie 2014, 05:48 de ionel
ai greşit, plăteşti
oare pe cine deranjează majorarea unei amenzi? pe cocalarul care până ieri băga tare şi mare pe Straße la terasă că îşi permite o amendă de parcare!!! apoi din partea mea să mai pună un zero la capăt, că io plătesc cât consum
Postat 27 Iulie 2014, 00:06 de io
Jos cu dictatura si amenintarile
Gata cu libertatea!...cum va permiteti voi sa jigniti oradenii cu asemenea texte, ziaristi de mucava.Ar trebui sa se verifice in toata tara activitatea parcarilor si reglementarea lor.In Cluj se plateste parcarea zilnic de la 7.00 pana la 21.00, inclusiv sambata.Pai e posibil asa ceva.
Postat 26 Iulie 2014, 23:55 de Boom
E prea de tot
Daca Bitea voteaza magariile astea cu majorare de amenzi, atunci e un mare magar care a facut in final un mare rau tuturor oradenilor si nu numai. Despre Bolojan nu cred ca mai trebuie spus nimic, este o adevarata capusa, este un vampir care suge sangele partii financiare a oradenilor. Nu sunt absurd sa pretind inexistenta a orice fel de taxa, pt ca asa este in toata lumea, dar sa pui niste amenzi cu asemenea tarife... trebuie sa fii CRETIN. "Domnilor"!!!!!! oamenii nu au bani, e saracie!!!!!!! dar ce va pasa voua, oameni cu inima de plumb, va veni si timpul vostru... dusmani ai tarii si ai neamului romanesc, voi nu sunteti romani, voi sunteti adevarati fanarioti, buruieni crescute in glia cea udata cu sange si sudoare de adevaratii Romani. Miseilor!!!
Postat 26 Iulie 2014, 22:34 de Soferu
CAND
cand mai iesi romane in strada ? cat mai poti sa rabzi?
Postat 26 Iulie 2014, 22:26 de pinki
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON