URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2018, 19:48

Replică pentru primarul care refuzase înregistrarea semnăturilor pentru „Fără penali”: Primul protest din Holod cu „PSD - Ciuma Roşie!”

Replică pentru primarul care refuzase înregistrarea semnăturilor pentru „Fără penali”: Primul protest din Holod cu „PSD - Ciuma Roşie!” sursa foto: Digi24 Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de membri ai asociației Oradea Civică au protestat în faţa Primăriei din comuna bihoreană Holod miercuri, la o zi după ce edilul PSD-ist Ioan Horga i-a bruscat și scos din instituţie pe voluntarii care voiseră să înregistreze, conform legii, semnăturile a 29 de localnici care susțin inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

„Am plecat din Oradea dimineaţa, 13 persoane, cu trei maşini şi două motociclete. Câţiva au intrat în Primărie, pentru a înregistra listele cu semnături, iar o altă parte i-am aşteptat în faţa sediului. Am făcut şi un protest, am strigat „PSD – Ciuma Roşie” şi am desfăşurat un banner cu mesajul „PSD nu este partid de stânga, este Grup Infracţional Organizat”. Colegii noştri nu au mai fost refuzaţi şi nici bruscaţi, cum s-a întâmplat marţi, iar protestul nostru a fost văzut de oamenii din comună care erau în zona Primăriei”, a relatat BIHOREANULUI Cosmin Bursaşiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Oradea Civică.

Cu o zi înainte, primarul Ioan Horga i-a înjurat pe voluntarii care încercaseră să înregistreze semnăturile, pe unul dintre ei luându-l şi de braţ pentru a-l scoate din Primărie, sub pretextul că instituţia pe care o conduce nu ar fi obligată să primească listele spre verificare.

Semnăturile celor 29 de cetăţeni din Holod care sprijină iniţiativa „Fără penali” au fost înregistrate de un angajat al Registrului Agricol al Primăriei. Până în prezent, semnăturile strânse în cadrul campaniei au fost validate la peste 70 de primării.

Citiți pe această temă articolul „Scandal la Holod: Primarul PSD, acuzat că i-a bruscat şi înjurat pe voluntarii care voiau să depună spre verificare lista semnăturilor pentru iniţiativa „Fără penali””

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
1-2-3-4-5
cinci tembeli plus unu care face poze. Acum stau si ma intreb: daca erau cetateni ai Oradei ce cautau cu petitia la Tinca? Orice oradean daca are o problema merge la Primaria Oradea, nu merge la Cluj, nu merge la Timisoara nu merge la Bucuresti. De ce nu au venit cei 29 de "localnici" sa inregistreze petitia, isi consumau rasplata la birtul satului? In Tinca exista si o colonie sa nu zic de ce, mergeti si pe acolo, mai adunati cateva zeci daca nu sute de semnaturi.
Postat 31 August 2018, 23:20 de ionel82
@Oradea civică
Asta cu ciuma lăsați-o la oraș, la sate se merge acum cu "PSD - Pesta roșie!"
Postat 30 August 2018, 23:30 de User anonimizat
Soricel
A învățat de PSD-ESCU cum se face
Postat 30 August 2018, 21:16 de Sandu1206
!!!
Cum e cu audiențele neținute de Bolojan? Se teme? De ce? O trimite pe "birtășiță" să ce? Sau vreun obscur consilier? Să ce? Nu are sânge în instalație? Asta este PNL-escu! PS: SUNT CURIOS CE S-A CONSEMNAT IN REGISTRU CAND AM REFUZAT SA-MI EXPUN PROBLEMELE UNUI OBSCUR CONSILIER TRIMIS DE PRIMARUL NEPERECHE....
Postat 30 August 2018, 20:26 de soricel
Corect
Asta este PSD-ESCU
Postat 30 August 2018, 20:11 de Sandu1206
Apel!
Apel catre locuitorii comunei Holod! Scrieti aici toate manaerile pe care le stiti despre primasul cu izmene murdare horga! Asta ca sa stie tot bihoreanul cine'i?
Postat 30 August 2018, 20:03 de scortosul
Bai horga..
Nu ai jena de oameni? Esti imparatul cu izmenele murdare a Holodului? Vezi ca mutam primaria la Vintere unde i-ar fi locul si ramai fara ciolan, mai horga mai!
Postat 30 August 2018, 20:00 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON