URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2015, 18:30

Pro şi contra: Agenţia pentru Protecţia Mediului susţine că nu se opune reabilitării Pieţei Unirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a anunţat joi, prin intermediul unui drept la replică, că instituţia "nu a formulat plângeri, sub nicio formă, niciunui organism responsabil cu finanţarea proiectelor Primăriei". Intervenţia instituţiei desfiinţeză astfel informaţiile vehiculate prin presa locală, având drept surse reprezentanţi ai municipalităţii, potrivit cărora APM Bihor i-a reclamat la ADR Nord-Vest pentru a pune beţe în roate proiectelor Primăriei.

Mai mult, reprezentanţii APM susţin că, în loc să conteste actele emise de instituţie, aşa cum ar fi fost normal, reprezentanţii municipalităţii încearcă să o decredibilizeze.

"În ceea ce priveşte respingerea solicitărilor Primăriei în cazul mai multor proiecte ale acesteia, nu înţelegem de ce Primăria nu a ales să conteste în termenul legal actele emise de instituţia noastră şi a preferat să disemineze informaţii neadevărate care să aducă prejudicii de imagine agenţiei", se menţionează în comunicatul semnat de directorul Sanda Mercea.

De cealaltă parte, viceprimarul Mircea Mălan a vorbit inclusiv în conferinţa de presă de joi despre sabotarea eforturilor municipalităţii de a finaliza proiectele europene, de către "un anumit partid" (PSD - nr), prin oameni puşi la conducerea unor instituţii deconcentrate, cu trimitere clară la APM Bihor. Chestionat pe această temă, edilul a recunoscut, însă, că nu deţine documente că instituţia de mediu ar fi reclamat Primăria orădeană la ADR Nord-Vest.

"Am verificat şi, într-adevăr, nu deţinem un document scris că APM ne-ar fi reclamat la ADR Nord-Vest, dar noi aceste informaţii le-am primit. Nu aveam de ce să nu le dăm crezare, mai ales că ADR Nord-Vest ne-a şi anunţat că va face un control pentru a verifica o suspiciune de neregulă", a spus viceprimarul.

În plus, Mircea Mălan a precizat că municipalitatea nu se consideră în culpă şi a contestat deja în instanţă amenda de 40.000 lei aplicată de Garda de Mediu Bihor pentru tăierea celor nouă stejari din Piaţa Unirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Doar v-am spus:constat,pozez iar apoi scriu...
Eu,Platona am parat.E bine ? Si o fac ori de cate ori am ocazia sa constat ca se incalca LEGEA BUNULUI SIMT(in primul rand)iar apoi Legile care ne ordoneaza viata in societate,carora trebuie sa i se supuna,sa le respecte tot muritorul de rand( simplu cetatean oradean, taran de Birtin sau baron local),nemaivorbind de un primar,exemplul orasului.Urmeaza : Drumul Expres,Valea Pasteur,Gunoiul de Cluj.
Postat 24 Iulie 2015, 20:03 de platona
Asta e tare
E ca si in snoava cu copilul care a facut o prostie si se ascunde dupa un copac in curte. Mama il striga, Gigel, tu esti? Raspunsul: nu sunt eu, e Vasilica!
Postat 24 Iulie 2015, 10:09 de User anonimizat
continuare
intr-un alt ziar, chiar mai prietenos socialistilor, reporterul mai adauga totusi ca "în comunicat se arată că, „în baza prevederilor Legii 554/2004 a contenciosului administrativ, orice persoană fizică sau juridică, dacă se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ emis, are dreptul de a se adresa instanțelor în vederea anulării acestuia”. Se poate înțelege, așadar, că dacă a fost depusă o plângere la ADR Nord-Vest pe tema șantierului din centrul Oradiei, aceasta putea fi semnată de orice om nemulțumit.", ceea ce lasa de inteles ca e foarte probabil cazul in care plangerea n-a depus-o APM-ul, ci ea insasi ca persoana fizica. Totusi ADR-NV nu e o instanta judecatoreasca, si sa alertezi "neregula" ca s-au taiat 9 copaci, conform proiectului aprobat initial de APM in urma cu cateva luni (cand erau aliati in USL) ca sa se poata construi conform proiectului e un act de idiotenie pura..
Postat 23 Iulie 2015, 19:09 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON