URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2018, 09:00

Regulamentul locurilor de joacă. Orădenii din Ioşia sunt revoltaţi de gălăgia provocată de părculeţul din strada Lăpuşului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar cinci orădeni au luat parte miercuri seară la dezbaterea publică a proiectului de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public.

Membrii asociaţiei Erofte Grigore au reclamat directorului adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şi şefului Compartimentului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejeran, deranjul provocat de spaţiul de joacă din strada Lăpuşului, situat la doar trei metri de geamurile blocului în care locuiesc.

"Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord să se pună loc de joacă chiar sub geamul nostru. Noaptea nu ne putem odihni în casă de gălăgie. Anul trecut am sunat aproape în fiecare zi la Poliţie şi ne-a spus că nu au ce face. "Ce să facă? Să vină la 12:30 noaptea să ameninţe copiii?", m-a întrebat o poliţistă. Nu copiii, părinţii să fie amendaţi, spun eu", a reclamat Silvia Bila.

Reclamaţia femeii a fost întărită şi de vecinul ei, Costache Ştefănescu. "Ultima dată Primăria ne-a spus că în două săptămâni se rezolvă, pe urmă am primit răspuns că locul de joacă nu e pe domeniul public şi nu poate face nimic", a spus bărbatul.

Un parc "privat"

Spaţiul de joacă incriminat este situat pe cei circa 12 metri dintre noul bloc turn din strada Lăpuşului şi blocul de garsoniere, modernizat, din strada Erofte Grigore.

Părculeţul a fost amenajat, cu aprobarea Instituţiei Arhitectului Şef şi a Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, de dezvoltatorul imobiliar, pe terenul aflat în proprietatea sa, pentru a-şi asigura vânzarea apartamentelor.

"Lăsaţi-ne o săptămână!"

Directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, a ascutat plângerile orădenilor şi a promis că va lua măsuri. "De vreme ce nu noi am amenajat acel spaţiu de joacă, nu-l putem desfiinţa noi. Lăsaţi-ne o săptămână să discutăm cu Poliţia Locală şi cu Instituţia Arhitectului Şef, să vedem ce se poate face", a spus directorul.

Benţan a dat de înţeles că municipalitatea va face demersuri pentru strămutarea părculeţului, astfel încât să nu mai deranjeze locuitorii zonei.

Proiectul de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public stabileşte obligaţiile Primăriei în calitate de deţinător şi administrator al locurilor de joacă din oraş şi pe cele ale utilizatorilor.

Potrivit proiectului de normativ, distrugerea aparatelor de joacă sau introducerea în incinta spaţiilor de joacă pentru copii de substanţe periculoase se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Au intrat si copiii in vizorul aparatului fiscal al primariei
Dupa ciini, pisici si porumbei a venit si rindul copiilor din oradea...target-ul fiind buzunarul parintilor.Ce idee la acel dezvoltator sa amenajeze un loc de joaca, cind putea sa faca niste locuri de parcare,vandabile cu mii de euro.Ar trebui inceput cu cine a dat autorizatie femeilor sa faca copii LA BLOC, unde oamenii muncii si pensionarii se odihnesc ziua sau vizioneaza la tv, seara isi parcheaza masinile iar vara nu pot sa-si inchida ferestrele pentru ca nu au aer conditionat.Foarte bun noul regulament, sa fie amendati copiii care se joaca in spatiile special amenajate, deopotriva si ceilalti copii care NU se joaca in tarcurile special amenajate,printre blocuri si masini parcate sau la ferestrele cetatenilor.Mai ales la 12 noaptea...
Postat 18 Iulie 2018, 10:00 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON