Doar cinci orădeni au luat parte miercuri seară la dezbaterea publică a proiectului de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public.
Membrii asociaţiei Erofte Grigore au reclamat directorului adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şi şefului Compartimentului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejeran, deranjul provocat de spaţiul de joacă din strada Lăpuşului, situat la doar trei metri de geamurile blocului în care locuiesc.
"Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord să se pună loc de joacă chiar sub geamul nostru. Noaptea nu ne putem odihni în casă de gălăgie. Anul trecut am sunat aproape în fiecare zi la Poliţie şi ne-a spus că nu au ce face. "Ce să facă? Să vină la 12:30 noaptea să ameninţe copiii?", m-a întrebat o poliţistă. Nu copiii, părinţii să fie amendaţi, spun eu", a reclamat Silvia Bila.
Reclamaţia femeii a fost întărită şi de vecinul ei, Costache Ştefănescu. "Ultima dată Primăria ne-a spus că în două săptămâni se rezolvă, pe urmă am primit răspuns că locul de joacă nu e pe domeniul public şi nu poate face nimic", a spus bărbatul.
Un parc "privat"
Spaţiul de joacă incriminat este situat pe cei circa 12 metri dintre noul bloc turn din strada Lăpuşului şi blocul de garsoniere, modernizat, din strada Erofte Grigore.
Părculeţul a fost amenajat, cu aprobarea Instituţiei Arhitectului Şef şi a Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, de dezvoltatorul imobiliar, pe terenul aflat în proprietatea sa, pentru a-şi asigura vânzarea apartamentelor.
"Lăsaţi-ne o săptămână!"
Directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, a ascutat plângerile orădenilor şi a promis că va lua măsuri. "De vreme ce nu noi am amenajat acel spaţiu de joacă, nu-l putem desfiinţa noi. Lăsaţi-ne o săptămână să discutăm cu Poliţia Locală şi cu Instituţia Arhitectului Şef, să vedem ce se poate face", a spus directorul.
Benţan a dat de înţeles că municipalitatea va face demersuri pentru strămutarea părculeţului, astfel încât să nu mai deranjeze locuitorii zonei.
Proiectul de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public stabileşte obligaţiile Primăriei în calitate de deţinător şi administrator al locurilor de joacă din oraş şi pe cele ale utilizatorilor.
Potrivit proiectului de normativ, distrugerea aparatelor de joacă sau introducerea în incinta spaţiilor de joacă pentru copii de substanţe periculoase se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.