URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2020, 10:16

Rectorul potrivit la locul potrivit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva zile n-am putut dormi noaptea. Mă trezeam transpirat şi speriat la gândul că în cursa solitară pentru ocuparea postului de rector, domnul Constantin Bungău ar putea ieşi pe un binemeritat loc II.

Nici nu ştiţi ce fericire m-a cuprins la aflarea veştii că habemus Rector în persoana deja eternizatului Bungău. Nu m-ar mira să se formeze în instituţie chiar şi o comisie care să găsească reţeta potrivită pentru împăierea lui el lider maximo.

Noi îi tot veştejim pe magistraţi, piloţi şi poliţişti că beneficiază de pensii nesimţite. Dar şi colegii lui Bungău primesc tot un fel de pensii nesimţite, din clipa în care s-au angajat la Sorbonica. Salarii mari, iar responsabilitate zero!

Aţi auzit vreodată să se facă o analiză prin care să vedem câţi dintre absolvenţii din Oradea ajung să lucreze în domeniul studiat? Orice absolvent de relaţii internaţionale care ajunge barman este un eşec al Sorbonicii, dar pentru care nu plăteşte nimeni.

Că scopul exclusiv al Universităţii constă în plătirea dascălilor e de domeniul evidenţei. O citadelă universitară ar trebui să fie, pe lângă un loc de formare a studenţilor, şi un spaţiu al cercetării de vârf. Păi, dacă 99% din buget merge pe salarii, nici bani de hârtie igienică nu sunt, darămite de cercetare!

Cel mai elocvent exemplu de încredere limitată a dascălilor în propriul loc de muncă îl reprezintă decizia prodecanului de la FMF, Florian Bodog. Conştient de valoarea şcolii pe care o conduce, acesta a preferat să-şi mute copiii la Medicina din Bucureşti.

Eternizarea lui Bungău la Sorbonica nu este o surpriză, ci o necesitate, dacă vrem ca la Universitate nimic să nu se schimbe. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
La fel peste tot în Oradea
Universităţile orădene nu sunt doar în acelaşi oraş, ci şi în aceeaşi oală: toţi rectorii actuali sunt eternizaţi, indiferent că vorbim despre universitatea de stat sau cele private.
Postat 15 Iunie 2020, 09:17 de Shogun
Sorbonica srl
Dacă tot vorbiți de relații internaționale, încercați sa vorbiți cu "conferențiari" de acolo in engleză. Sau mai ales cu decanul. Impostura și caricatura sunt termeni delicati pentru ce veți constata. Totu pe bani publici, și mii de euro pe lună. Dna, curtea conturi sau ministerul educației sunt inexistente pentru universitate.
Postat 11 Iunie 2020, 10:26 de Cetatea
::::::::::::::::
Și când te gândești ca Bolojan visează clădiri de birouri în centru care sa fie pline cu IT iști da îl susține pe asta( dc primăria investește în facultă inseamna ca Bolojan e mulțumit de ce se întâmplă acolo) Faza e ca Boloș a negociat pe viitorul exercițiu financiar nu o căruță de bani pt cercetare ce un tren de bani cu 100 de vagoane dar pt a le atrage îți trebuie programe de cercetare serioase. Și asa fără mare Tam Tam dar hotărât Universitatea Tehnica din Cluj spre exemplu își face institut de cercetare în IT asa ca să poată atrage prin programe cât mai mulți bani.Sincer pe Bungau nu-l vad nici în stare nici interesat prea tare de dezvoltarea cu adevărat al Universității ori dc vrei ca în orașul asta sa ai clădiri de birouri pline cu IT iști (spre exemplu) îți trebuie în primul rand o Facultate puternica și bine cotata care sa atragă studenți și în jurul căruia sa construiesti.Toate orașele care s-au dezvoltat în sensul asta au avut în primul rand universități puternice ori la noi chiar aici pica treaba. Bine IT ul e doar un exemplu pt ca primarul și-a exprimat aceasta dorința de a deveni un pol în domeniu. Ce Sf suna! Oricum nu poți face asa ceva cu oameni care transpira doar pt funcție și fac teatru de prost gust sa fenteze legislație.
Postat 10 Iunie 2020, 00:26 de Robert
bungau si secretarele
revoltator si penibil gradul de inteligenta al celor care conduc azi universitatea din Oradea. multi profesori, asistenti, secretare nici nu ar avea ce cauta pe acolo. apropo, pe cand un articol despre relatia dulce a secretarelor de la facultati cu decanii? intereant de expus public cum sunt alese posturile administrative si cui i se dau. **** stiti ce ar mai fi de interes? un sondaj in randul studentilor cu profesorii de la care pot sa invete ceva si cei care accepta doar cotizatii fara numar. sa vedem si noi care sunt profesorii care inspira si cei care nu au caracterul potrivit pentru o asa meserie.
Postat 09 Iunie 2020, 18:34 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON