URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2020, 10:16

Rectorul potrivit la locul potrivit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva zile n-am putut dormi noaptea. Mă trezeam transpirat şi speriat la gândul că în cursa solitară pentru ocuparea postului de rector, domnul Constantin Bungău ar putea ieşi pe un binemeritat loc II.

Nici nu ştiţi ce fericire m-a cuprins la aflarea veştii că habemus Rector în persoana deja eternizatului Bungău. Nu m-ar mira să se formeze în instituţie chiar şi o comisie care să găsească reţeta potrivită pentru împăierea lui el lider maximo.

Noi îi tot veştejim pe magistraţi, piloţi şi poliţişti că beneficiază de pensii nesimţite. Dar şi colegii lui Bungău primesc tot un fel de pensii nesimţite, din clipa în care s-au angajat la Sorbonica. Salarii mari, iar responsabilitate zero!

Aţi auzit vreodată să se facă o analiză prin care să vedem câţi dintre absolvenţii din Oradea ajung să lucreze în domeniul studiat? Orice absolvent de relaţii internaţionale care ajunge barman este un eşec al Sorbonicii, dar pentru care nu plăteşte nimeni.

Că scopul exclusiv al Universităţii constă în plătirea dascălilor e de domeniul evidenţei. O citadelă universitară ar trebui să fie, pe lângă un loc de formare a studenţilor, şi un spaţiu al cercetării de vârf. Păi, dacă 99% din buget merge pe salarii, nici bani de hârtie igienică nu sunt, darămite de cercetare!

Cel mai elocvent exemplu de încredere limitată a dascălilor în propriul loc de muncă îl reprezintă decizia prodecanului de la FMF, Florian Bodog. Conştient de valoarea şcolii pe care o conduce, acesta a preferat să-şi mute copiii la Medicina din Bucureşti.

Eternizarea lui Bungău la Sorbonica nu este o surpriză, ci o necesitate, dacă vrem ca la Universitate nimic să nu se schimbe. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
La fel peste tot în Oradea
Universităţile orădene nu sunt doar în acelaşi oraş, ci şi în aceeaşi oală: toţi rectorii actuali sunt eternizaţi, indiferent că vorbim despre universitatea de stat sau cele private.
Postat 15 Iunie 2020, 09:17 de Shogun
Sorbonica srl
Dacă tot vorbiți de relații internaționale, încercați sa vorbiți cu "conferențiari" de acolo in engleză. Sau mai ales cu decanul. Impostura și caricatura sunt termeni delicati pentru ce veți constata. Totu pe bani publici, și mii de euro pe lună. Dna, curtea conturi sau ministerul educației sunt inexistente pentru universitate.
Postat 11 Iunie 2020, 10:26 de Cetatea
::::::::::::::::
Și când te gândești ca Bolojan visează clădiri de birouri în centru care sa fie pline cu IT iști da îl susține pe asta( dc primăria investește în facultă inseamna ca Bolojan e mulțumit de ce se întâmplă acolo) Faza e ca Boloș a negociat pe viitorul exercițiu financiar nu o căruță de bani pt cercetare ce un tren de bani cu 100 de vagoane dar pt a le atrage îți trebuie programe de cercetare serioase. Și asa fără mare Tam Tam dar hotărât Universitatea Tehnica din Cluj spre exemplu își face institut de cercetare în IT asa ca să poată atrage prin programe cât mai mulți bani.Sincer pe Bungau nu-l vad nici în stare nici interesat prea tare de dezvoltarea cu adevărat al Universității ori dc vrei ca în orașul asta sa ai clădiri de birouri pline cu IT iști (spre exemplu) îți trebuie în primul rand o Facultate puternica și bine cotata care sa atragă studenți și în jurul căruia sa construiesti.Toate orașele care s-au dezvoltat în sensul asta au avut în primul rand universități puternice ori la noi chiar aici pica treaba. Bine IT ul e doar un exemplu pt ca primarul și-a exprimat aceasta dorința de a deveni un pol în domeniu. Ce Sf suna! Oricum nu poți face asa ceva cu oameni care transpira doar pt funcție și fac teatru de prost gust sa fenteze legislație.
Postat 10 Iunie 2020, 00:26 de Robert
bungau si secretarele
revoltator si penibil gradul de inteligenta al celor care conduc azi universitatea din Oradea. multi profesori, asistenti, secretare nici nu ar avea ce cauta pe acolo. apropo, pe cand un articol despre relatia dulce a secretarelor de la facultati cu decanii? intereant de expus public cum sunt alese posturile administrative si cui i se dau. **** stiti ce ar mai fi de interes? un sondaj in randul studentilor cu profesorii de la care pot sa invete ceva si cei care accepta doar cotizatii fara numar. sa vedem si noi care sunt profesorii care inspira si cei care nu au caracterul potrivit pentru o asa meserie.
Postat 09 Iunie 2020, 18:34 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON