Şoferii de vehicule grele ignoră obligaţia de a circula pe drumurile judeţene cu încărcături care să nu depăşească limitele legale sau de a plăti pentru acestea autorizaţii speciale de transport cu preţul unor amenzi drastice şi chiar a indisponibilizării maşinilor.
O nouă acţiune de control desfăşurată de angajaţi ai Compartimentului Transport din cadrul Consiliului Judeţean Bihor împreună cu Poliţia Rutieră s-a lăsat cu sancţiuni severe.
Cu ocazia acţiunii de control desfăşurate joi, 22 aprilie, şi care de altfel a şi fost anunţată, inspectorii Compartimentului Transport al CJ Bihor au constatat că un autotren care transporta lemne avea o încărcătură cu 24 tone peste limita maximă admisă de lege, în condiţiile în care putea transporta cel mult 40 tone.
Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de CJ Bihor, firma transportatoare a fost sancţionată cu o amendă de 10.000 lei, iar surplusul a fost descărcat. Un alt vehicul cu greutatea maximă admisibilă de 3,5 tone era încărcat cu 6,4 tone de material lemnos.
Controlul s-a defăşurat pe DJ 709A şi DJ 792A, în zona Tinca. În total, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.400 lei.
Un autocamion a fost indisponibilizat de Poliţia Rutieră pe o perioadă de 6 luni pentru că şoferul circula având copia conformă a licenţei de transport suspendată.
De asemenea, la controlul de joi au fost confiscaţi 10 metri cubi de material lemnos pentru depăşirea cantităţii din avizul de însoţire.
"Am discutat şi vom mai discuta cu reprezentanţii firmelor implicate în transportul de mărfuri (materiale de construcţii, lemne, moloz etc.) pentru a-i îndemna să nu mai efectueze transporturi agabaritice care duc la deteriorarea drumurilor judeţene. Mai mult, vehiculele care depăşesc încărcătura maximă admisă reprezintă un pericol real pentru siguranţa celorlalţi participanţi în trafic, a cetăţenilor şi a bunurilor", a transmis, prin comunicat, Mircea Mălan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.
CJ Bihor deţine un dispozitiv mobil de cântărire şi 25 de puncte omologate şi verificate metrologic pentru cântărirea pe carosabil. Verificarea se face unui vehicul surprins în mişcare sau staţionat pe un drum judeţean, care este apoi condus la cel mai apropiat punct de cântărire.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.