URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 August 2020, 13:24

Record negru în Bihor, cu 6 morţi și 67 noi îmbolnăviri de Covid. Ne apropiem de 2.000 cazuri în total şi peste 1.000 cazuri active

Record negru în Bihor, cu 6 morţi și 67 noi îmbolnăviri de Covid. Ne apropiem de 2.000 cazuri în total şi peste 1.000 cazuri active foto generic, Alba24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criza sanitară provocată de pandemia SARS-CoV-2 capătă şi în Bihor accente tot mai dramatice. La capătul a două săptămâni cu cel puţin câte un deces zilnic, în ultimele 24 de ore au încetat din viaţă nu mai puţin de 6 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, iar testele au dus la descoperirea a 67 de noi infectări. În judeţ sunt aproape 2.000 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei şi peste 1.000 de cazuri Covid active, adică purtători cerţi ai virusului.

În urma testelor PCR efectuate în Bihor în ultimele 24 de ore, au fost găsite încă 67 de noi îmbolnăviri şi au fost reconfirmate alte 12 persoane diagnosticate anterior, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică, în conformitate cu care bilanţul total de la începutul pandemiei a ajuns în judeţ la 1.951 cazuri de persoane cu Covid.

GCS enumeră Bihorul şi între judeţele cu decese, fără a preciza numărul acestora, dar sursele BIHOREANULUI afirmă că în acest interval de timp în Spitalul Municipal din Oradea şi-au pierdut viaţa nu mai puţin de 6 persoane, ceea ce, după două săptămâni cu câte unul sau două decese zilnic, urcă bilanţul pierderilor de vieţi la 57.

Conform surselor, persoanele decedate în ultimele 24 de ore pe fondul infecţiei cu Covid erau un bărbat de 83 ani din Beiuş internat încă din 31 iulie, o femeie de 79 ani din Pomezeu, un bărbat de 63 ani din Oradea, un bărbat de 74 ani din Popeşti, un altul de 61 ani din Valea lui Mihai şi o femeie de 69 ani din Oradea.

În ce priveşte cele 67 persoane diagnosticate recent, în urma a 715 teste PCR (din care 339 procesate în laboratorul Spitalului Judeţean, 288 la Municipalul din Oradea şi 88 la spitalul din Marghita) sunt şi 6 angajaţi ai Spitalului Municipal din Oradea, 5 angajaţi ai Spitalului Judeţean (dintre care 3 de la ATI), 8 pacienţi ai spitalelor din judeţ (4 de la Salonta, 2 de la Aleşd şi câte unul de la Ştei şi Nucet), unul de la Centrul Oncologic din Oradea şi alţi 4 bihoreni care şi-au făcut teste PCR la cerere, contra cost.

Aceste persoane provin din Oradea, Tinca, Abram, Dobreşti, Copăcel, Măgeşti, Vârciorog, Derna, Cărpinet, Nucet, Bulz, Lăzăreni, Holod, Balc, Bulz, Drăgeşti, Aştileu, Beiuş şi Tărcaia.

În ultimele 24 ore, în Spitalul Municipal din Oradea au fost vindecaţi doar 5 pacienţi, după o săptămână fără nici un caz Covid rezolvat, bilanţul vindecărilor ajungând astfel la un total de 884 persoane.

Vineri dimineaţă la ora 8, în unitatea anti-Covid erau internați 330 pacienţi, iar în tot judeţul erau înregistrate 1.008 cazuri active.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri 1.392 noi îmbolnăviri, totalul de la începutul pandemiei ajungând la 76.355. De asemenea, GCS a anunţat 42 de noi decese, bilanţul total fiind de 3.196.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ce oameni
turismul e in floare circula turistii prin Felix si Oradea si nimeni nu i opreste. ce tot va mirati ca avem multe cazuri.multi sunt di la Moldova! Oltenia. etc
Postat 21 August 2020, 18:16 de oradea
Rahota
Angajații centrului LASER SYSTEM de ce nu ii adaugi doamna Rahota.. Pentru că administratorul centrului se laudă ca te cunoaște personal. Sunt asistenți și infirmiere pozitivi și automat decedați pacienți.
Postat 21 August 2020, 13:46 de Ionel70
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON