URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2021, 10:59

Record de noi diagnosticaţi cu Covid în Bihor în acest an: 206! Încă 5 persoane infectate au murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Creştere îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în Bihor. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou record de diagnosticări cu Covid-19 pe anul acesta, nu mai puţin de 206 cazuri, după cum arată cele mai recente date făcute publice joi de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură. De asemenea, încă 5 persoane au murit.

Precedentul record fusese înregistrat pe 17 martie, 177 de cazuri noi.

Noile diagnosticări vin după efectuarea a 723 de teste, fapt ce arată o rată de pozitivare de 28,49%.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, noii pacienţi au domiciliile în Oradea, Marghita, Salonta, Săcueni, Ştei, Valea lui Mihai, Vaşcău, Lăzăreni, Sânmartin, Suplacu de Barcău, Sârbi, Sântandrei, Nojorid, Balc, Săllacea, Batăr, Budureasa, Bunteşti, Cărpinet, Ciumeghiu, Diosig, Dobreşti, Girişu de Criş, Măgeşti, Sâmbăta, Gepiu, Oşorhei, Pocola, Pomezeu, Rieni, Roşiori, Sălacea, Sânmartin, Sânnicolau Român, Sârbi, Şimian, Tămăşeu, Tileagd, Ţeţchea, Abrămuţ, Borş, Bratca, Buduslău, Cărpinet, Cetariu, Curăţele, Derna, Drăgăneşti, Mădăras, Roşiori, Tinca, Vadu Crişului, Paleu şi Brusturi.

Astfel, numărul total al persoanelor diagnosticate cu Covid-19 în Bihor se ridică la 25.230, dintre care 22.376 au fost declarate vindecate (cu 165 mai multe faţă de miercuri), iar 1.067 decedate (cu 5 mai multe faţă de precedenta raportare).

În total, miercuri dimineaţă erau 1.787 cazuri active în judeţ, dintre care 56 în stare gravă, tratate în secţii ATI Covid.

Cele mai multe infecţii active sunt în Oradea, 1066, municipiul reşedinţă de judeţ înregistrând o incidenţă de 4,73 cazuri Covid la mia de locuitori.

Infectări tot mai multe

Două localităţi din judeţ au în continuare o rată de infectări de peste 7,5: Valea lui Mihai (7,94) şi Cetariu (7,87). Potrivit reglementărilor actuale, în unităţile administrativ teritoriale în care incidenţa depăşeşte 7,5 cazuri Covid la mia de locuitori, circulaţia este permisă până la ora 20 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici pot funcţiona până la ora 18. Revenirea asupra măsurilor se va face când incidenţa scade sub 7 la mie.

Incidenţe peste 4, dar sub 7,5, au 5 unităţi administrativ teritoriale: Mădăras (7,43), Curtuişeni (5,09), Oradea (4,73), Avram Iancu (4,29) şi Sântandrei (4,12). În aceste localităţi, în care rata infectărilor e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, restricţiile amintite mai sus se aplică doar în timpul weekend-ului. Concret, aici circulaţia este permisă doar până la ora 20, şi nu până la 22, iar activitatea operatorilor economici este permisă până la ora 18. Revenirea se va face când incidenţa scade sub 3,5 la mie. 

Vezi mai jos situaţia detaliată pe UAT-uri!

În ce priveşte vaccinarea anti-Covid în Bihor, în ultimele 24 de ore s-au imunizat 1.908 persoane, iar în total, au primit ambele doze de ser anti-virus 32.830 persoane. La fel ca miercuri, numărul cumulat al reacţiilor adverse a rămas la 41, iar cel al dozelor de vaccin pierdute la 70.

Pe de altă parte în Bihor au continuat controalele pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. De miercuri, de la ora 8, până joi, la aceeaşi oră, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1757 de persoane carantinate şi 1239 de persoane izolate la domiciliu, dar şi 90 de societăţi comerciale şi 71 de mijloace de transport în comun. "În urma controalelor au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 73 cu avertisment scris şi 110 cu amenzi în valoare de 68.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
BogdanA
Tu nu ai timp sa.le.numeri , tu nu știi să le numeri
Postat 02 Aprilie 2021, 22:39 de Sandu2100
Recorduri
Record de noi diagnosticati cu Covid in Bihor in acest an (23 hours ago), Record de noi diagnosticati cu Covid in Bihor pentru acest an (3 days ago), Record de noi imbolnaviri cu Covid-19 (16 Jul 2020), Record de imbolnaviri cu Covid-19 in Bihor (30 Jul 2020), Nou record de imbolnaviri Covid in Bihor (16 Oct 2020), Inca un record Covid in Bihor (27 Oct 2020), RECORD COVID-19 in judetul Bihor (6 Nov 2020), Record dupa record in Bihor (5 Aug 2020), Record de imbolnaviri Covid-19 (30 Sep 2020), Coronavirus: Record de imbolnaviri in starea de alerta (25 Jun 2020), Record de noi cazuri de coronavirus in Bihor (23 Apr 2020), ... Cine are timp, sa le numere pe toate.
Postat 02 Aprilie 2021, 10:19 de BogdanA
NU MA MAI TESTEZ CA SA NU STAU IN CASA!
Regula!
Postat 01 Aprilie 2021, 11:16 de MTY
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON