URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2023, 12:50

Reciclăm şi ne distrăm, la ERA Park Oradea! Continuă evenimentele captivante pentru copii mici şi... mari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Puzzle gigant, parada costumelor reciclate, trucuri de magie... Sunt doar câteva dintre activităţile de care cei mici se vor putea bucura în acest sfârşit de săptămână, la ERA Park Oradea.

Pe 24 şi 25 iunie, centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 organizează un nou eveniment, "Reciclăm şi ne distrăm", cu Prietenii Veseliei. Va fi, de fapt, o nouă petrecere, sub cupolă, în care mai ales copiii sunt chemaţi să se distreze, dar şi să asimileze informaţii noi şi captivante, înmagazinând la o manieră inedită grija pentru natură şi mediu.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 16 şi 19, prichindeii sunt invitaţi la un atelier de creaţie a pălăriei "Pălărierului Nebun" (personajul din povestea Alice în Ţara Minunilor), la trucuri de magie cu cărţi de joc, la un atelier de sortat pe categorii de reciclare, dar şi la un workshop de creaţie din materiale reciclabile. Cel din urmă atelier li se adresează inclusiv părinţilor.

Distracţia nu se va lăsa aşteptată, căci tot aici va avea loc şi parada costumelor reciclate, şi va fi amenajat şi un puzzle gigant (2,5 x 2,5 metri). Mai mult, în aventura lor, participanţii vor fi însoţiţi de animatori - personaje din "Alice în Ţara Minunilor", precum Pălărierul Nebun sau Cartea de Joc.

Interesante vor fi şi atelierul în care micuţii vor ajuta la transformarea eroinei Alice, care va "creşte" mare chiar sub ochii lor, diversele jocuri tematice, dar şi o Pinata textilă reutilizabilă, plină de dulciuri.

Alice în Ţara Minunilor, la ERA

Nu în ultimul rând, tot sub cupolă, doritorii sunt aşteptaţi la expoziţia "Alice în Ţara Minunilor: o poveste reciclată", realizată doar din materiale reciclate, în colaborare cu Asociaţia ESCU.  Este vorba despre "o expoziţie magică şi interactivă", spun organizatorii, ce aduce în prim-plan importanţa protejării mediului înconjurător şi beneficiile colectării selective, respectiv avantajele reciclării prin metode neconvenţionale şi creative.

Vizitatorii vor descoperi decoruri sugestive, unde se pot fotografia şi interacţiona cu personaje din celebra poveste şi unde pot avea parte de provocări curajoase, precum urmărirea paşilor Iepurelui Alb, rezolvarea ghicitorilor Domnului Omidă şi învingerea Reginei Inimilor într-un joc de şah, cu surprize fascinante.

Participarea la toate aceste evenimente este gratuită.

Cum să colectăm selectiv

În plus, în parteneriat cu Eco Bihor şi Ave Bihor, ERA Park va găzdui, tot sub cupolă, şi workshop-uri interactive despre importanţa colectării separate a deşeurilor pentru toate vârstele. Ca să se facă mai bine înţeleşi, reprezentanţii celor două companii specializate în gestionarea deşeurilor vor aduce şi recipiente specifice celor 5 fracţii.

 Întâlnirile se vor ţine în zilele de joi, 22 iunie, marţi, 27 iunie, şi joi, 29 iunie, de la orele 15 la 17, iar la final copiii vor primi magneţi şi diplome.

Şi aici participarea este liberă.

ERA Park Oradea şi-a propus să încurajeze reciclarea şi în colaborare cu magazinele din centrul comercial. Predând ulei uzat sau baterii folosite, clienţii pot primi produse noi de la hipermarketul Carrefour, respectând regulamentul campaniei. În plus, în zilele de 22 şi 29 iunie, între orele 16 - 20, producătorii locali care îşi comercializează produsele în Piaţa ERA desfăşoară campania "Ai grijă de natură şi comunitate". Astfel, la fiecare 10 lei cheltuiţi, clienţii din piaţa ERA vor primi câte un tichet de 10 puncte. La 50 de puncte acumulate, vor primi o sacoşă textilă reutilizabilă personalizată.

După cum se vede, oferta e bogată. Iar grija pentru mediu asezonată cu distracţia - garantată!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON