Orădenii au toate şansele să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la aquapark în propriul oraş. "Sper ca pe sfârşitul anului, de sărbători, orădenii să poată face deja baie aici", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în şantier.
Potrivit viceprimarului, lucrările la aquapark sunt realizate în proporţie de 20% din punct de vedere fizic şi 15% din punct de vedere valoric. Cu excepţia bazinului pentru copii, care va fi construit ultimul, firma Kesz, constructorul complexului, a început lucrările la toate celelalte bazine. Cel mai avansat este bazinul olimpic, realizat deja în proporţie de 90%.
La fel, clădirea în formă de lotus care va adăposti cele patru tobogane şi bazinele interioare a fost deja ridicată din pământ şi înălţată parţial până la primul nivel.
Gândit ca un complex de wellnes şi relaxare, aquapark-ul va avea un bazin de sărituri şi unul de înot, proiectate la dimensiuni olimpice, un bazin de adulţi, unul pentru copii şi unul cu valuri. La capătul celor şase tobogane exterioare cu o lungime între 41 şi 183 metri va fi amenajat un bazin de sosire.
Toboganele, deservite de un turn înalt de 18 metri, vor fi amplasate cu faţa spre Crişul Repede, astfel încât clienţii aquapark-ului care se aventurează pe ele să se poată bucura de privelişte. Complexul, alimentat de două foraje proprii, va avea inclusiv un bazin cu apă geotermală.
"Vrem să îi oprim la Oradea pe toţi cei care stau în jumătatea de vest a ţării şi care acum trec graniţa, până la Debreţin şi Hajduszoboszlo, pentru a se bucura de un complex termal la standarde europene. După ce lucrările la acest obiectiv vor fi gata, complexul va fi inclus într-un circuit turistic alături de Piaţa Unirii, Biserica cu Lună, Cetatea sau Pasajul Vulturul Negru", a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Potrivit proiectului, pe cele 7 hectare de teren din aquapark vor fi plantaţi 519 arbori cu coronament mare. Vizitatorii vor avea la dispoziţie la intrarea în aquapark un punct de informare turistică, 300 de locuri de parcare şi circa 1.000 de dulapuri cu cheie.
Lucrările de construire a aqupark-ului sunt executate de firma Kesz Epito Es Szerelezo pentru suma de 88,3 milioane lei şi vor trebui finalizate până la 15 decembrie 2015.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.