URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 31 OCTOMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În 25 octombrie anul Domnului 2000, a apărut primul număr din BIHOREANUL. Dacă Alexandre Dumas a avut strălucita idee să continue povestea nemuritoare a muschetarilor şi să ni-i arate după 20 de ani, hai să fac şi eu la fel, dar invers. Să vedeţi cum eram noi acum 20 de ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Da, s-au făcut 20 de ani de BIHOREANUL! Potrivit planurilor noastre de mai an, azi ar fi trebuit să sărbătorim "a la grande", să facem o mare sărbătoare din acest eveniment, o adevărată "Zi a BIHORENILOR", organizată în aer liber, poate la Cetatea Oradiei, deschisă tuturor... N-a fost să fie. În mijloc de toamnă, poate că vremea ne-ar fi îngăduit. Vremurile, însă, nu.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu ştiu ce şanse rămân, după ultima decizie a Curții Constituționale, ca alegerile legislative să fie la termen, aşa încât actualii parlamentari să nu-şi depăşească mandatele constituţionale. Deşi, potrivit Constituţiei, prelungirea acestora e posibilă doar în anumite condiţii (stare de război, de calamitate, de urgenţă) care, slavă Domnului, nu există, CCR a ajutat din nou PSD, dornic ca scrutinul, cu orice preţ, să aibă loc cât mai târziu.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Dintre toate mizeriile pe care ni le face pandemia asta blestemată, faptul că nu putem călători departe este printre cele mai rele. Nu pentru că ne lipsesc concediile de "afară", nu pentru că e musai să ne împrospătăm colecţia de fotografii din locuri exotice sau capitale celebre, nu pentru că nu ne place în România, ci din cauză că nu mai avem ocazia să vedem ce mai fac ceilalţi şi cum mai e pe la ei.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre inițiativa lui Ilie Bolojan de a reduce organigrama Consiliului Județean Bihor la jumătate?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ prevede ce drepturi și ce obligații au consilierii locali și județeni, primarul, viceprimarul și președintele consiliului județean. Iată care sunt acestea...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În urma identificării unor cazuri de listerioză în Marea Britanie, este bine de ştiut că această afecţiune infecţioasă rară este transmisă de obicei la oameni prin consumul unor alimente contaminate cu Listeria (lapte insuficient pasteurizat, brânză şi alte produse lactate, carne insuficient preparată termic), sau, mai rar, prin contact direct cu alte persoane sau animale infectate. Listerioza afectează cel mai frecvent nou-născuţii, bătânii, gravidele şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut.
07 Martie 2016, 20:45

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români CINĂ CU SURPRIZE. Orădenii au ocazia să guste preparatele concepute de Chef Cătălin Scărlătescu, un guru al gastronomiei autohtone din ultimii ani. Pentru evenimentul programat pe 8 Martie, acesta va pregăti cinci feluri de mâncare surpriză
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, la Oradea, ziua de 8 Martie nu e rezervată exclusiv doamnelor, ci dedicată tuturor gurmanzilor. Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut publicului drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gătit, le va prezenta orădenilor, la Restaurantul Palazzo, o poveste culinară specială în cadrul unui eveniment numit "Chef’s table" - Masa bucătarului. 

Amatorii vor fi răsfăţaţi doar cu preparate şi cu vinuri alese, dar şi muzică live. "Va fi o poveste spusă altfel", anunţă maestrul Scărlătescu.

Chef-ul cel dur

Cătălin Scărlătescu a început să gătească în adolescenţă, îndrumat de bunică. "Bucătăria m-a ales pe mine. Cam toată familia mea a lucrat sau lucrează în domeniul ospitalităţii. Pot să spun că m-am născut în această meserie", mărturisea bucătarul într-un interviu. Convins că "bucătăria este ştiinţă pură", s-a perfecţionat continuu, urmând cursuri în ţară, dar şi stagii în restaurante faimoase din Germania, unde a avut şansa să înveţe de la maeştri.

Cu timpul, a ajuns să-şi pună semnătura pe preparate speciale ale unor restaurante de top din Bucureşti şi să fie solicitat pentru evenimente cu ştaif. Publicul larg l-a cunoscut în postura de jurat la Masterchef (PRO TV) şi, mai nou, la Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor (Antena 1), unde îşi arată exigenţa, cu convingerea că clienţii merită să primească cea mai bună mâncare, iar aceasta să fie servită perfect. În curând, maestrul va apărea din nou pe sticlă, tot la Antena 1, într-un show nou numit "Chefi la cuţite". Fascinat de gastronomia tradiţională românească, Scărlătescu culege reţete din diverse zone ale ţării, pe care le reinventează. De altfel, recent a şi lansat o gamă de produse pe bază de carne după îmbunătăţiri proprii.

Pe mâna bucătarului

Anul acesta, Cătălin Scărlătescu a lansat un concept gastronomic nou, numit "Chef’s table" (Masa bucătarului), în cadrul mai multor evenimente culinare unde oferă reţete surpriză, aşa cum deja a procedat în oraşe precum Bucureşti şi Timişoara. Pe lista destinaţiilor au fost adăugate, pentru această primăvară, Constanţa, Iaşi, Craiova şi, fireşte, Oradea.

Ediţia de aici se anunţă una specială, fiind programată pe 8 Martie, de la ora 19, la Restaurantul Palazzo, co-organizator împreună cu agenţia One Media & Events. Într-o atmosferă elegantă, dar destinsă, participanţii vor fi ademeniţi cu cinci feluri de mâncare, inclusiv desert, prezentate de însuşi maestrul Scărlătescu. Reţetele sunt deocamdată ţinute la secret, în dorinţa de a-şi surprinde invitaţii, artistul culinar cerându-le să meargă pe mâna lui. Sigur este, spune el, că vor face cunoştinţă cu ceva din care până acum nici nu au mai gustat...

Seară regească

Organizatorii au pregătit şi o incursiune în lumea vinurilor, felurile de mâncare fiind însoţite de sortimente de vinuri albe şi roşii, inclusiv spumante din gama premium, produse de Jidvei şi de Recaş, cum este gama Grand Appetit realizată de Recaş pentru reţeaua Selgros şi destinată gusturilor rafinate, cu vin alb şi vin roşu. Evident, şi selecţia de vinuri va fi prezentată de somelieri pricepuţi. Iar pentru ca seara să fie completă, amatorilor de fineţuri le-au fost pregătite şi coveruri de muzică românească şi din repertoriul internaţional interpretate de trupa Berki MusicPro.

La Oradea, Chef’s Table va fi un eveniment larg, organizatorii oferind doritorilor 275 de locuri, la 275 de lei locul. Cei interesaţi trebuie să-şi facă rezervările din timp, sunând la numerele 0748-118.535 şi 0740-205.282. Deşi preţul le poate părea unora piperat, multe locuri au fost deja rezervate de grupuri şi de cupluri. Căci, măcar de 8 martie, doamnele şi domnişoarele merită să fie răsfăţate ca la 5 stele, cu operele unui maestru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1588 RON
  • 1 EUR = 4.8747 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON