URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Înainte de a fi nemulţumiţi de această nouă scumpire, ar trebui să înţelegem că ridicarea, transportarea, depozitarea şi reciclarea deşeurilor pe care le producem sunt operaţiuni din ce în ce mai costisitoare. În plus, cred că sunteţi cu toţii conştienţi că producem tot mai multe deşeuri şi pe undeva era normal să ni se ceară mai mulţi bani pentru a fi scăpaţi de ele. Dacă ar fi să plătim după cât poluăm, ar trebui să plătim facturi de 10 ori mai mari...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 3 februarie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2021 prin care a fost modificat Codul administrativ în sensul în care funcţiile de prefect sunt definite ca funcţii de demnitate publică (politice), prefecţii nemaifiind înalţi funcţionari publici.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a acestora la o multitudine de stimuli. Clinic se caracterizează prin paroxisme de dispnee (greutate în respiraţie apărută în crize), tuse şi wheezing (respiraţie ”şuierătoare”). Boala este episodică, manifestările acute alternând cu perioade asimptomatice.
07 Martie 2016, 20:45

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români CINĂ CU SURPRIZE. Orădenii au ocazia să guste preparatele concepute de Chef Cătălin Scărlătescu, un guru al gastronomiei autohtone din ultimii ani. Pentru evenimentul programat pe 8 Martie, acesta va pregăti cinci feluri de mâncare surpriză
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, la Oradea, ziua de 8 Martie nu e rezervată exclusiv doamnelor, ci dedicată tuturor gurmanzilor. Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut publicului drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gătit, le va prezenta orădenilor, la Restaurantul Palazzo, o poveste culinară specială în cadrul unui eveniment numit "Chef’s table" - Masa bucătarului. 

Amatorii vor fi răsfăţaţi doar cu preparate şi cu vinuri alese, dar şi muzică live. "Va fi o poveste spusă altfel", anunţă maestrul Scărlătescu.

Chef-ul cel dur

Cătălin Scărlătescu a început să gătească în adolescenţă, îndrumat de bunică. "Bucătăria m-a ales pe mine. Cam toată familia mea a lucrat sau lucrează în domeniul ospitalităţii. Pot să spun că m-am născut în această meserie", mărturisea bucătarul într-un interviu. Convins că "bucătăria este ştiinţă pură", s-a perfecţionat continuu, urmând cursuri în ţară, dar şi stagii în restaurante faimoase din Germania, unde a avut şansa să înveţe de la maeştri.

Cu timpul, a ajuns să-şi pună semnătura pe preparate speciale ale unor restaurante de top din Bucureşti şi să fie solicitat pentru evenimente cu ştaif. Publicul larg l-a cunoscut în postura de jurat la Masterchef (PRO TV) şi, mai nou, la Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor (Antena 1), unde îşi arată exigenţa, cu convingerea că clienţii merită să primească cea mai bună mâncare, iar aceasta să fie servită perfect. În curând, maestrul va apărea din nou pe sticlă, tot la Antena 1, într-un show nou numit "Chefi la cuţite". Fascinat de gastronomia tradiţională românească, Scărlătescu culege reţete din diverse zone ale ţării, pe care le reinventează. De altfel, recent a şi lansat o gamă de produse pe bază de carne după îmbunătăţiri proprii.

Pe mâna bucătarului

Anul acesta, Cătălin Scărlătescu a lansat un concept gastronomic nou, numit "Chef’s table" (Masa bucătarului), în cadrul mai multor evenimente culinare unde oferă reţete surpriză, aşa cum deja a procedat în oraşe precum Bucureşti şi Timişoara. Pe lista destinaţiilor au fost adăugate, pentru această primăvară, Constanţa, Iaşi, Craiova şi, fireşte, Oradea.

Ediţia de aici se anunţă una specială, fiind programată pe 8 Martie, de la ora 19, la Restaurantul Palazzo, co-organizator împreună cu agenţia One Media & Events. Într-o atmosferă elegantă, dar destinsă, participanţii vor fi ademeniţi cu cinci feluri de mâncare, inclusiv desert, prezentate de însuşi maestrul Scărlătescu. Reţetele sunt deocamdată ţinute la secret, în dorinţa de a-şi surprinde invitaţii, artistul culinar cerându-le să meargă pe mâna lui. Sigur este, spune el, că vor face cunoştinţă cu ceva din care până acum nici nu au mai gustat...

Seară regească

Organizatorii au pregătit şi o incursiune în lumea vinurilor, felurile de mâncare fiind însoţite de sortimente de vinuri albe şi roşii, inclusiv spumante din gama premium, produse de Jidvei şi de Recaş, cum este gama Grand Appetit realizată de Recaş pentru reţeaua Selgros şi destinată gusturilor rafinate, cu vin alb şi vin roşu. Evident, şi selecţia de vinuri va fi prezentată de somelieri pricepuţi. Iar pentru ca seara să fie completă, amatorilor de fineţuri le-au fost pregătite şi coveruri de muzică românească şi din repertoriul internaţional interpretate de trupa Berki MusicPro.

La Oradea, Chef’s Table va fi un eveniment larg, organizatorii oferind doritorilor 275 de locuri, la 275 de lei locul. Cei interesaţi trebuie să-şi facă rezervările din timp, sunând la numerele 0748-118.535 şi 0740-205.282. Deşi preţul le poate părea unora piperat, multe locuri au fost deja rezervate de grupuri şi de cupluri. Căci, măcar de 8 martie, doamnele şi domnişoarele merită să fie răsfăţate ca la 5 stele, cu operele unui maestru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0456 RON
  • 1 EUR = 4.8744 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON