URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2019, 10:10

Răsare Soarele în cartier: S-au terminat problemele în Cartierul Soarelui, se scot apartamentele la vânzare! (FOTO)

Răsare Soarele în cartier: S-au terminat problemele în Cartierul Soarelui, se scot apartamentele la vânzare! (FOTO) LA ALEGERE. Cele patru blocuri de locuinţe abandonate din Cartierul Soarelui vor fi terminate "la cheie" până anul viitor, primele două urmând să fie predate chiar în primăvară. Cei interesaţi pot vizita un apartament model, finisat în întregime. Informaţii suplimentare pot fi consultate pe site-ul proiectului, cartierulsoarelui.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ansamblul rezidenţial Cartierul Soarelui din Oradea, lăsat de izbelişte de controversatul om de afaceri orădean Radu Olteanu, care l-a folosit pentru un "tun" de 11 milioane lei dat CEC Bank,  are un nou proprietar.

Preluate de bancă în contul împrumutului pe care afaceristul nu l-a mai returnat şi scoase la licitaţie anul trecut, blocurile din cartierul întins pe o suprafaţă de 1,5 hectare au fost vândute în această vară, ajungând chiar la unul dintre foştii constructori care a lucrat la ridicarea lor. Şi care le-a băgat imediat în şantier...

Istorie zbuciumată

Povestea Cartierului Soarelui, aşezat în Oncea, într-o zonă nepoluată şi liniştită a Oradiei, a început în 2007. Proiectul imobiliar a fost pornit de afaceristul Radu Olteanu, personaj alunecos şi implicat la vremea respectivă în importuri dubioase cu produse petroliere, zahăr şi cereale, în beneficiul unor reţele de evazionişti arabi.

Până în 2010, Olteanu a reuşit să finalizeze în întregime două dintre cele şase blocuri ale ansamblului rezidenţial, iar alte patru au fost ridicate în roşu. Apoi, totul s-a oprit, terenul şi blocurile fiind puse sub sechestru de CEC Bank, în contul creditului de 11 milioane lei pe care afaceristul l-a garantat cu acte false şi nici nu s-a mai deranjat să-l returneze.

Ca să-şi recupereze paguba, banca a scos la licitaţie întregul ansamblu de blocuri, printre cei interesaţi numărându-se şi Betasil SRL, firmă patronată de sătmăreanul Vasile Pop, specializată în proiectarea şi execuţia construcţiilor civile, industriale şi agricole, şi în dezvoltare imobiliară, care a mai ridicat ansambluri rezidenţiale în Cluj Napoca.

Totul sau nimic

"Eu am fost unul dintre constructorii din cartier. Am ridicat unul dintre cele şase blocuri, în 2009, şi, ca să fiu sincer, am rămas cu o sumă mare de bani nerecuperată până azi", povesteşte Vasile Pop.

Când cartierul a fost scos la mezat, antreprenorul a vrut să-l cumpere doar pe cel pe care l-a  construit, dar a fost refuzat. "S-a dorit vânzarea la pachet, din motive care nu mi-au fost explicate nici de bancă, nici de executor. În final, le-am cumpărat pe toate. Tranzacţia s-a făcut în mai, anul acesta, dar întreaga procedură s-a terminat în iulie", spune el.

Cert este că, în prezent, Cartierul Soarelui este "liber de sarcini", iar lucrările de finalizare ale construcţiilor sunt în toi pentru ca, până în luna iulie a anului viitor, toate cele patru blocuri de locuinţe să fie finalizate.

Cartier în şantier

În prezent, şantierul a avansat la blocurile B1 şi B2, la care s-au refăcut toate instalaţiile sanitare, electrice, termice şi au început deja la finisarea faţadelor.

Constructorii estimează să finalizeze primele două blocuri până în primăvara anului viitor, iar celelalte două până în iulie-august, însă cei care plănuiesc să-şi cumpere aici un apartament au deja la dispoziţie un apartament model, gata finisat, ce poate fi vizitat.

Apartamentele au 1, 2 respectiv 3 camere, iar blocurile vor avea centrale proprii pentru încălzire şi apă caldă, un parc de peste 30.000 mp, care urmează să fie amenajat de Primăria Oradea, parcări păzite, locuri de joacă pentru copii.

De vânzare

"Apartamentele se predau finisate, sau nu, în funcţie de cerinţele clientului. Unul dintre blocuri are centrală termică la nivel de bloc, celelalte vor avea la nivel de apartament", explică Pop, compania sa lansând şi un site de vânzări, special pentru acest proiect, unde cei interesaţi pot găsi toate informaţiile despre cartier şi apartamente.

"Cel mai important lucru e că vechile probleme s-au rezolvat iar lucrările se vor termina în curând. Cartierul va arăta mai bine decât şi-au propus cei care l-au început. Numai că ne trebuie puţin timp", mai spune antreprenorul. În Cartierul Soarelui se face, în sfârşit, lumină...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON