URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Februarie 2015, 19:17

Raportul Direcţiei Tehnice: Cele 227 străzi nemodernizate din Oradea ar putea fi asfaltate în cel mult 8 ani

Una din patru străzi orădene este încă acoperită cu pământ sau - în cel mai bun cu caz - cu pietriş. Potrivit raportului de activitate pe anul trecut prezentat luni de conducerea Direcţiei Tehnice, la finalul lui 2014, din 789 de străzi orădene (circa 427 kilometri), 570 de străzi (305,2 kilometri) sunt modernizate integral sau pe tronsoane.

Diferenţa de 227 de străzi, sau tronsoane de străzi, cu o lungime de 121,7 kilometri o constituie arterele nemodernizate.

"Municipalitatea va face toate demersurile necesare pentru a accelera modernizarea acestor străzi pe fonduri europene. Pe bugetul local ne-ar lua o perioadă între 5 şi 8 ani ca să le finalizăm", a declarat şeful Direcţiei Tehnice, Mircea Ghitea.

Potrivit directorului, străzile orădene nu ar putea fi modernizate integral înainte de anul 2020. "Nu putem finanţa mai mult de 20 - 40 de străzi pe an pentru modernizare. De altfel, şi fizic este greu de finalizat pentru că ar trebui să blocăm cartiere întregi pentru o perioadă de câteva luni", a spus directorul.

De altfel, potrivit viceprimarului Mircea Mălan, efortul financiar al bugetului local va fi unul consistent, pentru că numărul străzilor nemodernizate este în creştere în fiecare an. "În anul 2014 în Oradea erau 271 de străzi, sau tronsoane de străzi, nemodernizate. În 2015, numărul acestora a crescut la 277. Asta, pentru că de fiecare dată apar străzi noi fie datorită dezvoltării parcului industrial fie datorită preluării unor străzi care până de curând erau terenuri private", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit raportului de activitate, anul trecut Primăria a finalizat modernizarea unui număr de 12 străzi, printre care Făgăraşului, Lipovei, Taberi Geza sau Tăbăcarilor şi a început lucrările la încă 12 străzi care vor fi asfaltate în 2015 precum Înfrăţirii, Belşului şi Adevărului. Pe lista investiţiilor în curs de realizare se mai numără reabilitarea străzii Borşului, reabilitarea podului din Piaţa Unirii, amenajarea unui pasaj pietonal subteran pe sub liniile de cale ferată care să lege zona străzii Secarei de Bulevardul Ştefan cel Mare.

Pentru anul 2015 Direcţia Tehnică şi-a propus 29 de investiţii noi, numărul lor exact urmând să fie stabilit cu ocazia adoptării bugetului local care va avea loc în cadrul şedinţei Consiliului Local din 12 februarie.

Vezi raportul de activitate al Direcţiei Tehnice pentru anul 2014 în galeria de documente!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mai DOS
ai avut ocazia sa taci si.... n-ai profitat de ea. Poate ne spui cate a asfaltat idolul tau, Felipe in doua mandate. Hai nu fi timid, raspunde.
Postat 03 Februarie 2015, 15:55 de User anonimizat
Bravo pătrăţel!
Adică mai vrei încă 8 ani până să te cari acasă cu prostiile tale cu tot? Paparuda de Ghitea nu a aflat că Bolojan promisese înainte cu doi ani şi cinci luni că toate străzile oraşului vor fi gata modernizate până la finele lui 2015!
Postat 03 Februarie 2015, 13:04 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON