URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2012, 17:25

Putoarea din Ioşia şi Rogerius persistă: Primăria cere instituţiilor competente să ia măsuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea cere intervenţia autorităţilor competente în domeniul sănătăţii şi mediului pentru înlăturarea mirosurilor pestilenţiale care persistă în zona Ioşia şi Rogerius şi care provin de la ferma de porci Nutripork SRL.

Locuitorii celor două cartiere au sesizat în repetate rânduri atât Primăria cât şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor şi Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, denunţând mirosul insuportabil.

"Acest miros provine din zona industrială a municipiului şi creează un puternic disconfort locuitorilor", se arată într-un comunicat trimis vineri de Primărie.

Pentru că, deşi anul trecut au fost efectuate mai multe controale la ferma de porci, mirosul persistă, Primăria a decis să apeleze la o serie de instituţii, inclusiv centrale, cerându-le din nou să rezolve problema, chiar şi prin reanalizarea criteriilor ce au stat la baza eliberării autorizaţiei de mediu.

Astfel, joi, municipalitatea a sesizat prin adrese Direcţia Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică a Ministerului Sănătăţii, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor şi Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Bihor.

Primăria le-a solicitat acestor instituţii "sprijinul în analizarea situaţiei existente şi impunerea măsurilor necesare pentru a se respecta dreptul la un mediu sănătos şi pentru locuitorii din cele două cartiere ale municipiului Oradea".

Potrivit aceluiaşi comunicat, Primăria consideră că ferma de unde se propagă aceste mirosuri fie nu respectă normativele de mediu în acest domeniu, fie le respectă dar "în procedura de emitere a Autorizaţiei Integrate de Mediu nu s-a verificat în ce măsură dotările existente şi tehnologia utilizată aferentă acestor dotări sunt insuficiente şi corespunzătoare pentru ca poluatorul să respecte normele de mediu şi să nu afecteze calitatea aerului".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cand a mintit primarul ? Raspuns : totdeauna !
Pana acum vreo doua luni gibonul urla peste tot ca cei de la agentia de mediu de la cluj, pdl-isti cu totii, nu vor sa inchida ,,porcariile\'\' de langa oras. Acum usl e peste tot si-n toate, acum de ce nu-i dau ai lui avizul ? Simplu : aia, ,,porcarii\'\', au mers cu cativa porci transati frumos (dar nu numai ! aceasta e cea mai [ne]cinstita guvernare, asa a zis copy-lotul si asa e !) unde trebuie si usl-istii, dupa atata opozitie, au o foooaameee.... Si de ce nu se mai aude nimic de cet ?! Ati urlat, primarul si fituica asta, ca pdl-ul pune bete in roate ,,administratiei\'\' Oradiei ! Uite ca a saltat avizul cet-ului tocmai un usl-as ! ANRSC a retras licența electrocentrale Oradea, chiar daca Matei nu mai e sef, fiind inlocuit cu un uslas psd-ist, doru ciocan. Te pomeni ca o fi si asta vreun pdl-ist infiltrat, sa saboteze usl-ul din interior.... .....
Postat 22 Iulie 2012, 06:42 de .
O fi greu de rezolvat ?
Primaria a sesizat SASE institutii ale statului sa rezolve o problema garava care deranjeaza de ani de zile o buna parte din cetatenii Oradiei,platitori de taxe si impozite, din care acesti angajati nesimtiti ai institutiile statului isi iau salariile. Chiar este asa de greu de rezolvat ? De ce sa le diminuam salariile si sa nu-i dam afara ? PANA CAND ??????
Postat 21 Iulie 2012, 19:15 de Paul
@ Poti face orce
...Hat mai Pista ,dat la tine Ceausescu ; casa masa butelie , stiu ca place la tine ,mirosurile de origini,dar eu nu stiut ,,, CA : Iosia Telep,asta se numeste coartier ??? Mai sa fie ... Nu vrei tu culegi toti asta cu sapa de la oras si muti pe ei la tara ,ca nu mai fii mirosuri ,animale si atita prost in jurul tau . Asta cu Cetul facut alti pe care tu votat ca fost romin,si nu vrut geotermala ,acum tu vrei gaz ,minca tu pasula si va fi la tine gaz ,nu trebe plateste gaz , dar la coartierul tau face foc sau caldura cu ce ??? . Sau acuma este vara si nu trebe caldura ,,,Aha tu pune caldura la sac vara , si scoate iarna de la sac ... Lasa moi ca asta primar face la tine cet pe gaz ,ca ape termale nu-i bune ,ca este iaftin si la noi nu trebe iaftin trebe scump ...Stie dece asta primar (este un vorbe la oras \'\' prieteni stiu dece \'\' ,asta asa ca pote tu fost director la gaz ,vezi tu Pista ,asta insemna Oras nu la tara ,,, nu pune tu morcovul,la gradina de la bloc ,nu creste tu un pisic,asta nu oras daca nu pute ca la tara ....
Postat 21 Iulie 2012, 09:06 de Mai sa fie
baa
Mai rau si nu fii...
Postat 21 Iulie 2012, 00:12 de roman
Poti face orice
poti face orice, pana se face crematoriu fara avize, de ce ai putea produce mirosuri gratis peste oras, oricum totul e ca un *, asa macar avem si mirosul necesar sa ne simtim acasa .....stau in iosia si ador mirosul de balegar:))) si cand nu e miros imi place sa respir cenusa de la CET.... na asta este, noi sa fim sanatosi...
Postat 20 Iulie 2012, 19:51 de Pista
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON