URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2021, 18:25

Puţinii protestatari anti-mască de la Oradea, iritați că premierul Cîţu i-a asemănat unor terorişti: "El e terorist şi criminal!" (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

25 de orădeni, jumătate din câţi au fost săptămâna trecută, s-au adunat sâmbătă după amiaza pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a protesta împotriva obligativităţii purtării măştilor de protecţie în pandemie, dar şi faţă de alte măsuri ale autorităţilor. 

Între aceştia s-a numărat şi deputatul Mihai Lasca, el protestând tacit, fără să le ţină, de data aceasta, vreun discurs celor prezenţi. Altfel destul de tăcuţi, protestatarii au avut multe de spus odată ce au fost întrebaţi cum comentează faptul că premierul României, Florin Cîţu, i-a asemănat pe cei care fac acţiuni anti-vaccin şi anti-mască unor terorişti... 

Sub bărbie 

Oricât s-au întrebat unii pe alţii dacă nu mai trebuie să apară cineva, chiar şi la 45 de minute după ora anunţată pentru începerea protestului (15.00), pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor se aflau doar 25 de protestatari, unii purtând tricourile cu mesaje ca "Jos botniţa la copii", "Jos masca sclaviei" şi aproape toţi fiind cu măştile trase sub bărbie. 

Protestul a fost supravegheat de un echipaj de Jandarmerie şi de unul al Poliţiei, însă oamenii legii n-au părut deranjaţi că protestatarii nu poată măştile corect, peste gură şi nas, aşa cum impun regulile în starea de alertă, chiar şi în spaţiile deschise. 

Jos masca, sus icoana!

Între cei prezenţi s-a numărat şi de data aceasta deputatul independent Mihai Lasca (exclus din AUR pentru că şi-a ascuns problemele cu legea). De asemenea, la protest a participat şi regizorul de operă Horia Ballint.

Şi de această dată şi-a făcut apariţia la eveniment femeia din Oradea remarcată, la asemenea proteste, prin faptul că ţine în braţe o icoană de mari dimensiuni şi spune pemanent că n-a purtat şi nici nu va purta mască. 

La gunoi 

Protestatarii n-au scandat nimic, ci mai mult au vorbit între ei, criticând măsurile luate de Guvern în pandemie. Doar în jurul orei 16 au desfăşurat un banner cu mesajul "Jos botniţa pentru copii! Copiii au dreptul să respire!" şi s-au pozat alături de el. 

La vederea reporterului BIHOREANULUI, un tânăr participant la protest - supărat că "Florin Cîţu ne-a făcut terorişti" şi că, prin măşti, "ne posedă Raed Arafat" - şi-a aruncat demonstrativ masca de pe figură într-un coş de gunoi din apropiere, scandând "Jos masca!".  

Teorii conspiraţioniste 

Ceilalţi nu i-au ţinut isonul. În schimb, întrebaţi de BIHOREANUL cum comentează afirmaţiile premierului Florin Cîţu, care a comparat acţiunile anti-mască şi anti-vaccin cu cele ale teroriştilor, oamenii au început să-şi spună nemulţumirile, nu doar cu privire la această asemuire, ci şi faţă de tot ce s-a întâmplat de la debutul pandemiei în România. 

Despre Cîţu, unii au spus că "vorbeşte să se afle în treabă" şi că n-ar fi "în deplinătatea facultăţilor mintale". Un bărbat a spus: "Terorist e el! Şi criminal care luptă împotriva oamenilor", aprobat fiind şi de alţi câţiva protestatari. 

Regizorul Horia Ballint (foto) a susţinut o teorie halucinantă, cum că Germania şi Angela Merkel se află în spatele deciziilor luate de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Florin Cîţu în pandemie, căci Germania ar vrea să "distrugă România" ca "să-şi ia revanşa pentru al Doilea Război Mondial". 

"Cîţu a făcut fentă"

O parte din cei prezenţi au afirmat că, de fapt, premierul Florin Cîţu nici măcar nu s-ar fi vaccinat anti-Covid (deşi a făcut-o public, în prezenţa jurnaliştilor), ci ar fi făcut o "fentă". 

Despre acţiunea lor, protestatarii au spus că vor să nu mai fie restricţii şi ca fiecare om să decidă dacă poartă sau nu mască de protecţie, cum se întâmplă în unele state din SUA. "Să fim liberi şi să judecăm noi lucrurile pentru ţara noastră", a concluzionat, apăsat, o orădeancă... 

CE AU AVUT DE SPUS PROTESTATARII:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Despre amenzi
N-avea rost sa-i amendeze. Noi toti intelegem rostul mastilor. Aia erau afara in aer liber si protestau la distanta unul fata de celalalt. Treaba lor pt ce protestau, cu siguranta nu era nici un pericol de ifectie acolo. Regula-regula dar uneori chiar nu are rost, nu pt asa ceva a fost impusa purtarea mastii. Stim clar unde ajuta si unde nu ajuta dar legea e generica. Ea urmareste protectia impotriva raspandirii iar aici nu era cazul.Nu dam amenzi doar ca aia au ales sa protesteze pt o aiureala.
Postat 15 Martie 2021, 17:20 de nihil
https
https://www.archyde. com / international-criminal-court-accepts-israeli -governments-nuremberg-code-violation-complaint/
Postat 15 Martie 2021, 10:10 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
guyboulianne.com e ca SPUTNIK. MD. Eu ar trebui sa cred? si DA cred ca esti bolnav psihic
Postat 15 Martie 2021, 00:52 de Sandu2100
Tribunalul d ela HAGA a acceptat planderea avocatilor israelieni care reclama violarea codului de la NURENBERG
https://guyboulianne.com/2021/03/12/covid-19-la-cour-penale-internationale-de-la-haye-a-accepte-la-plainte-pour-violation-du-code-de-nuremberg-du-gouvernement-israelien/?fbclid=IwAR25i-WpswzfPo8FdvRDrAdRY4aEsuaoFkkAWfXBQ7-pUE_k6QeO1poQrAs
Postat 14 Martie 2021, 23:59 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
Diar pe tine pe poate duca capul cu gandul la Hitler , pe un doctor nu-l deranjasa sa poarte masca
Postat 14 Martie 2021, 19:57 de Sandu2100
noroc ca's putini...
noroc ca's putini prostalaii, prostalai!!!
Postat 14 Martie 2021, 15:55 de scortosul
Obligativitatea si amenda detranjeaza,nu masca sau vaccinul
Oamenii sunt deranjati de obligativitate si de faptul ca sunt FORTATI ,prin amenzi,sa poarte ceva impotriva vointei lor.Daca cineva doreste sa poarte masca,e LIBER sa poarte n-spe masti,daca cineva doreste sa se vaccineze ,e LIBER sa se vaccineze cu n-spe vaccinuri,dar cand se reclama SUPERIORITATEA RASEI vaccinate si mascate ne e scarba si ne duce cu gandul la HITLER.Cel cu probleme de sanatate trebuie sa se protejeze,nu-i putem acuza pe oamenii sanatosi care nu necesta astfel de artificii medicale.
Postat 14 Martie 2021, 13:00 de spaima_trepadusilor
Unii purtam stent-uri, by-pass-uri, proteze auditive ori oculare (ochelari) etc
Demonizam o simpla masca sterila dar uitam ca la Maternitate, de decenii bune, ginecologii poarta benevol "botnitze" ca sa aduca bebelasii pe lume. Nici eu nu-s dumirit de ce trebuie sa purtam masca in aer liber, dar astea-s detalii neesentiale.
Postat 14 Martie 2021, 07:21 de cristi_h
Poliție de doi bani sau se poate și așa ?
Stiam ca e obligatorie purtarea mastii in spatiile publice iar cei ce încalcă normele sunt amendați. Cu ce sunt mai presus protestatarii astia daca reprezentantii MAI nu i-au amendat? Au primit dispoziții in acest sens de la șefii orădeni? Ce ar trebui sa înțelegem noi, ceilalți?
Postat 13 Martie 2021, 21:11 de Doru2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON