URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2021, 14:33

Florin Cîțu: Acțiunile anti-mască şi anti-vaccin sunt comparabile cu cele ale teroriștilor (VIDEO)

Florin Cîțu: Acțiunile anti-mască şi anti-vaccin sunt comparabile cu cele ale teroriștilor (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Guvernul României)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că acţiunile celor care contestă vaccinarea sau respectarea regulilor sanitare în timpul pandemiei sunt comparabile cu cele ale teroriştilor.

"Este o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, împotriva măsurilor de distanţare şi este o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere. aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această acţiune, această activitate a Guvernului care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului", a afirmat premierul României, notează Digi24.ro.

În contextul în care joi seara, în România au fost scoase din centrele de vaccinare 4.257 de doze din lotul ABV2856 al Astra Zeneca, pentru care s-au semnalat probleme în Italia, Cîţu a precizat că vaccinarea anti-Covid trebuie să continue. "La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest vaccin şi avem o ţară - Marea Britanie - care îşi vaccinează toată populaţia. Trebuie să avem încredere în experţii care au autorizat, au recomandat autorizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare", a adăugat premierul.

El a ţinut să precizeze că s-ar fi vaccinat cu oricare dintre cele trei tipuri de vaccin utilizate în prezent în UE. "Dacă s-ar fi putut m-aş fi vaccinat cu oricare dintre tipurile de vaccin, m-am vaccinat cu ce a fost. Dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînţeles mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experţii Agenţiei Europene a Medicamentului şi în special am încredere în experţi", a precizat şeful Executivului.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat joi că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul Astra Zeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze. "Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului", arată CNCAV. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ce vorbesti, bre, Citule?!
Da' centrele cu circuit inchis (in Bucuresti 37 din 48!!!!) pt. p*u*l*a*n*a*r*i si curbele/rudele/cunostintele lor, astea unde se incadreaza?! Mor batranii si cei cu comorbiditi ca mustele, nu-i bai militistii si jandarmii s-o duca bine. P.S. Am intalnit azi o tanara farmacista, nu i-a venit inca randul la vaccinat!!!!
Postat 13 Martie 2021, 08:47 de pinonel
Alt delir marca Citu
Terorism e sa refuzi testarea in masa, sa reduci bugetul sanatatii in vreme de pandemie, sa te ocupi de jaf in timp de pandemie, sa pui dezaxati in fruntea unei tari.
Postat 12 Martie 2021, 20:59 de 1x1
Actiunike anti-masca
Sunt create de niste bolnavi cu capul, care acum si-au gasit vocatia
Postat 12 Martie 2021, 18:49 de Sandu2100
Liberali???
Cum vine asta???? Dacã nu esti cu noi, esti împotriva noastrã!!!???
Postat 12 Martie 2021, 17:27 de iahim
Antisemitul Catu vs Fascistul Hitler
Incepe o era a antisemitismului bazata pe superioritatea rasei vaccinate.Daca tinem cont ca pacaliciul Catu e nascut de 1 aprile,ziua pacalelilor,nu ne mira nimic din ce spune.Omul vede teroristi fara sa inteleaga ca Romania este semnatara Conventiei de la Oviedo care spune clar ca nu se pot face experimente umane fara consimtamantul acestuia,or acest vaccin EXPERIMENTAL are autorizare conditionata ,temporara,in 2023 se incheie studiul pe oameni. Istoria se repeta ,fascismulol si antisemitismul reinvie,pacat.Ura depaseste ratiunea,trist.
Postat 12 Martie 2021, 17:13 de spaima_trepadusilor
si?
vor fi pe pedepsite pe masura????
Postat 12 Martie 2021, 15:18 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON