URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
21 Iunie 2017, 16:12

Punctele ocazionale de frontieră, prea puţin populare. Cel de la Voievozi a fost tranzitat de doar 800 de persoane

Punctele ocazionale de frontieră, prea puţin populare. Cel de la Voievozi a fost tranzitat de doar 800 de persoane (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Punctele ocazionale de frontieră deschise din luna februarie în mai multe localităţi din Bihor şi Arad nu sunt prea populare, potrivit chestorului Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

10 puncte ocazionale de frontieră au fost deschise pe 18 februarie la graniţa cu Ungaria, dintre care trei pe teritoriul judeţului Bihor, mai precis la Cheresig, Voievozi şi Roşiori. Punctele din Bihor sunt deschise în fiecare sâmbătă timp de opt ore. "Statistica noastră privind trecerile pe la punctele ocazionale de frontieră nu arată prea roz. Acele puncte sunt foarte puţin utilizate", a afirmat Marin Bondar. 

Potrivit datelor prezentate de şeful ITPF Oradea, cel mai puţin căutat dintre ele este cel din Voievozi. În perioada 18 februarie - 31 mai, acesta a fost tranzitat de doar 846 de persoane şi 227 de autoturisme.

Punctul de la Roşiori a fost trecut de 1.100 de persoane şi 423 autoturisme, iar cel de la Cheresig a fost tranzitat de 4.500 de persoane şi 1.800 autoturisme. Cea mai populară graniţă ocazională este cea din localitatea Variaşu Mic (judeţul Arad) care a fost vizitată de 5.600 de persoane în perioada menţionată.

Întrebat de BIHOREANUL dacă ar susţine ca aceste puncte să fie deschise mai des sau permanentizate, chestorul Marin Bondar a spus că acest lucru ar fi o "povară" pentru poliţiştii de frontieră. "Pentru comunităţile locale probabil ar fi benefic să se deschidă aceste puncte permanent, pentru noi la momentul actual ar fi o povară, pentru că ne descurcăm destul de greu cu personalul", a precizat şeful ITPF Oradea.

În primele cinci luni ale anului, 2.315.000 persoane au intrat în ţară prin punctele de pe raza judeţelor Bihor şi Arad, respectiv au ieşit 3.002.000 au ieşit din ţară. Autovehiculele care au trecut graniţa în această perioadă au ajuns la 2,3 milioane. Cel mai folosit punct de frontieră din ITPF Oradea a fost cel de la Nădlac II (2.055.000 persoane pe intrare şi ieşire), urmat de Borş (1.723.000 persoane pe intrare şi ieşire).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON