URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2024, 14:49

PSD şi-a lansat lista de candidaţi pentru Consiliul Local Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD şi-a lansat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, lista de candidaţi pentru Consiliul Local Oradea.

Candidaţi pentru Consiliul Local Oradea...

Lista cu care PSD vrea să câştige mandate în Consiliul Local Oradea este deschisă de consilierul local Adrian Madar, candidatul partidului la funcţia de primar, alături de aleşii locali acum în funcţie Liviu Sabău Popa şi Florica Bungău, dar şi pesedişti cu state vechi, precum liderul organizaţiei de pensionari a PSD, Pavel Mercea.

Pentru alegerile locale din iunie, pesediştii şi-au împrospătat însă lista de candidaţi, mizând pe oameni cu o carieră în spate, cum ar fi fostul șef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în prezent director al Şcolii Gimnaziale Dacia, Alin Novac Iuhas (foto jos), dar şi directori de firme, cadre didactice ori antreprenori.

Astfel, oferta PSD mai cuprinde, în ordinea în care au fost prezentaţi de Adrian Madar, candidaţi precum Adrian Vese (director economic, Igna Construct), Gheorghina Bîrlădeanu (cadru didactic, Universitatea Agora), Horea Sebeşan (cadru didactic, preşedintele organizaţiei de tineret PSD Oradea) şi Şerban Todică (antreprenor).

Social-democraţii mai mizează la alegerile din vară pe Lucian Fetea (director Lava Textiles), Sergiu Sasca (antreprenor), Daniela Sopota (profesoară, Colegiul Naţional Eminescu) şi Cristian Tăutu (antreprenor).

Ordinea candidaţilor pe listă, de care depinde şi câştigarea unui mandat în funcţie de voturile atrase de PSD de la alegătorii orădeni, urmează să fie stabilită în cursul acestei săptămâni. "Există o etapă internă în care o să validăm această listă, chiar dacă nu neapărat în ordinea de astăzi", a explicat Madar.

Vor cel mai bun scor

PSD-iștii speră ca lista lor de candidaţi să atragă cel mai mare număr de voturi de până acum în cadrul alegerilor pentru Primăria şi Consiliul Local Oradea în condiţiile în care au ieşit înfrânţi din scrutinul din 2020.

"Sunt convins că voi avea cel mai bun scor pe care l-a obţinut PSD Oradea după Revoluţie", a apreciat Adrian Madar (foto jos).

Comparând cu precedentele performanţe ale PSD, asta ar însemna un procent de peste 20% din voturile exprimate, care să atragă minimum 6 mandate în Consiliul Local Oradea, dublu faţă de numărul celor de acum.

În ciuda obiectivului extrem de ambiţios, Madar este optimist. "În Oradea au condus de-a lungul timpului ţărăniştii, apoi comuniştii, apoi PD-iștii, iar acum avem o conducere liberală. Eu cred că în acest moment este timpul pentru alternativa social-democrată", a declarat social-democratul.

PSD mizează pe un discurs axat pe reducerea preţurilor şi "grija faţă de cetăţean". "Ne propunem ca oraşul să ofere cetăţenilor o viaţă mai bună prin reducerea costului vieţii. În plus, vom fi o administraţie transparentă şi vom scoate la lumină toate contractele (n.r. - Primăriei Oradea), pentru ca orădenii să ştie pe ce se cheltuie banii lor", a spus Madar.

Merită menţionat că, începând cu primul mandat al fostului primar Ilie Bolojan, municipalitatea orădeană îşi publică pe portalul propriu toate achiziţiile făcute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@MODERATOR
El știe ca FSN e PZD, dar neagă.
Postat 25 Aprilie 2024, 17:30 de Sandu2100
Niciodata PSD!
trei femei, un batrin, citiva tineri tristi de mici, un ambulantier in vesta fara mineci mereu incruntat + un lider de conjunctura care nu prea stie cum se face.. deci se pare ca nici de data asta nu se va produce minunea in Oradea... mai incercati si tura viitoare!
Postat 25 Aprilie 2024, 17:03 de TanarSiNelinistit
Sandu cel cu buda in curte
Chiar m-am uitat in wikipedia la Filip , in 2012 a intrat in PSD , mincinos ordinar ce esti.
Postat 25 Aprilie 2024, 09:04 de vasi13
avertisment
Vasi13 si Sandu, potoliți-vă! Acum am șters mesajele pline de patimă, care doar ocupau spațul, dar data viitoare vă suspendăm la pachet. Se poate polemiza și civilizat.
Postat 25 Aprilie 2024, 16:17 de Moderator
S
Bai leguma, Filip a fost din PD. S-a mutat in PSD dupa cativa ani cand nu mai era primar. Nu mai inventa, asa minti precum respiri
Postat 25 Aprilie 2024, 09:01 de vasi13
Denis
Orădeni si Bihoreni au votat în trecut PSD, PDSR, FSN și nu sa schimbat nimic.
Postat 24 Aprilie 2024, 21:03 de Sandu2100
echipa frumoasa…
echipa e frumoasa, sabau ala cam incurca, dar poate prinde un bine-meritat loc 12 si treaba e rezolvata. daca oradenii se trezesc si voteaza aceasta echipa sunt convins ca vocea opozitiei din consiliul local va fi alta iar asta ne avantajeaza pe noi cetatenii
Postat 24 Aprilie 2024, 19:21 de denis
Ce gluma buna
Administratia pnl care a condus orasul a fost transparenta? Pe bune? Despre cheltuielile de la APTOR ce putem spune? Despre masinile de lux, parfumuri si mese la cele mai scumpe restaurante din oras la Compania de Apa ce putem spune? Contractele catre familia doamnei viceprimar tot transparent s au facut fara licitatie? Cum puteti sa spuneti ca de la Bolojan incoace a existat transparenta?
Postat 24 Aprilie 2024, 16:45 de bihooorel
PSD minde ca de obicei, pt ca și ei au condus primăria Oradea cu Filip Petru
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lista_primarilor_municipiului_Oradea
Postat 24 Aprilie 2024, 15:53 de Sandu2100
ii laudam mai cu spor daca nu era din garda veche Liviu Sabau Popa pe lista
Poate il pun pe pozitia 13 macar. Si eu vreau ca administratia locala sa aiba in grija evitarea cresterii preturilor, dar solutiile nu sunt socialiste cu subventii si plafonari, ci trebuie sa creasca numarul ofertantilor in piata, supply-side, sa fie competitie si alternative. Nu o sa reduca pretul peste noapte la cimitir, dar o sa incurajeze niste privati sa deschida si ei 2 cimitire.
Postat 24 Aprilie 2024, 15:18 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON