URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2021, 12:46

Protest masiv AUR faţă de certificatul Covid: Manifestanții au forțat intrarea în Parlament (VIDEO)

Protest masiv AUR faţă de certificatul Covid: Manifestanții au forțat intrarea în Parlament (VIDEO) foto: Facebook Adrian Hatos
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un protest masiv față de certificatul Covid, organizat de AUR, are loc marți în Capitală. Susținătorii AUR au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat.

„Manifestanții antivacciniști au rupt cordoanele de jandarmi și au intrat în curtea Parlamentului. Seamănă cu asaltul din 6 ianuarie asupra Clădirii Capitoliului din SUA”, a scris pe Facebook senatorul de Bihor Adrian Hatos, care a postat și o imagine (foto).

Potrivit HotNews.ro, peste 2.000 de oameni protestează marți în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, iar o parte dintre ei au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis.

La ora producerii evenimentelor, are loc ședință de plen, iar SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor.

Traficul prin Capitală este îngreunat de acest protest. Circulația pe bulevardul Națiunile Unite din Capitală este blocată.

George Simion, acuzat că instigă

Digi24.ro notează că circa 100 de oameni erau, la orele amiezii, în curtea Parlamentului.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus că mai multe mașini aflate în curtea Parlamentului au fost vandalizate.

Co-liderul AUR, Claudiu Târziu a făcut apel la protestatari să se calmeze și să părăsească curtea din fața Senatului României. Protestatarii au refuzat și au început să tragă de ușile intrării de la Senat. Jandarmii au evitat să intervină, scrie HotNews.ro. O protestatară i-a smuls portavocea lui Claudiu Târziu motivând că este portavocea sa.

Ajuns la Senat, și liderul AUR George Simion le-a vorbit protestatarilor. Simion susține că protestatarii au vandalizat mașinile pentru că șoferii parlamentarilor au arătat semne obscene.

Deputatul USR Dan Barna, aflat în clădire, a spus, la Digi 24, că Simion a provocat scandal și în ședința de plen: "Există o tensiune reală provocată de George Simion, care și în plen a încercat manifestări de intimidare. Și-a dus toți colegii spre președintele de ședință. Ceea ce vedem acum e confirmarea faptul că AUR e un partid extremă".

Jandarmii încearcă să îi convingă prin dialog pe protestatarii AUR să plece din curtea Parlamentului.

Certificatul Covid la locul de muncă

HotNews.ro mai notează că protestul are loc în contextul în care coaliția discută un nou proiect de lege inițiat de Alexandru Rafila privind introducerea certificatului COVID la locul de muncă.

Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea acestui certificat, a transmis luni seară Ministerul Sănătăţii:

”Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1".

Potrivit proiectului privind certificatul Covid la locul de muncă discutat în Coaliție, testarea gratuită a angajaților trebuie să se facă pentru o perioadă de maximum 45 de zile prin acordarea unor tichete tip vouchere în valoare de 50 de lei (tichetul).

- Voucherele sunt gândite pentru testele antigen care trebuie făcute în instituții publice sau private, acreditate (în farmacii, la medicul de familie, clinici private sau de stat) astfel încât rezultatele să fie încărcate în platforma națională.

- Statul direcționează către angajator voucherele care pot fi folosite pe o perioadă de maxim 45 de zile de la declanșarea stării de alertă în care se solicită certificatul.

- Angajații pot beneficia de maxim 15 vouchere/ tichete.

Certificatul COVID se eliberează în urma îndeplinirii uneia dintre următoarele condiţii: vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 /dovada trecerii prin boală /rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabil 72 de ore) sau antigen rapid (valabil 48 de ore).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Atac asupra democratiei
De cand un protest pasnic este un atac al democratiei?! Protestul pasnic este INSUȘI DEMOCRAȚIA. Adevarul este ca George Simion și protestatarii care s-au implicat au făcut o treabă foarte bună. Mă așteptam la un protest mai amplu dar așa pentru început e foarte bine. Culmea ipocriziei sanitare: să impui vaccinare forțată la o populație asimptomatică. Este cum ar veni: să-ți pui piciorul în gips de și nu e nici fracturat nici luxat! De la Rafila, Gheorghiță și Arafat n-ai la ce să te aștepți! Adrian Hatoș (Ce a făcut ăsta pentru mine? - Nimic) "a postat o imagine". Imagine cu ce: cu răngi, topoare, puști mitralieră?! Niște protestatari mergând elegant pe jos și fluturând steagul României? În fața Parlamentului? Da clădirea nu-i făcută pe banii noștrii, nu-i a noastră? E numai a PSD-ului? Îți dai seama ce tupeu și îndrăzneală, câtă violență? Să fluturi steagul României? Cine a mai văzut așa ceva?! PSD+PNL+UDMR+USR = aceeași mizerie!
Postat 21 Decembrie 2021, 22:42 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON