URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2018, 16:32

Proiect de regulament: Amenzi de până la 1.000 lei pentru distrugerea aparatelor de joacă

Nu vandalizaţi aparatele de joacă, pentru că s-ar putea să vă coste! Municipalitatea orădeană va supune dezbaterii publice, marţi, 17 iulie, de la ora 17, în sala mare a Primăriei, proiectul de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public.

"Regulamentul stabileşte atât obligaţiile Primăriei Municipiului Oradea în calitate de deţinător şi administrator, cât şi ale beneficiarilor (utilizatorilor) spaţiilor de joacă şi agrement, scopul acestuia fiind acela de a asigura exploatarea în condiţii de siguranţă şi de durată a spaţiilor de joacă şi agrement pentru copii, amenajate în Municipiul Oradea", se menţionează într-un comunicat.

Verificate la două săptămâni

Printre obligaţiile municipalităţii se numără acelea de a verifica de cel puţin 2 ori pe lună starea tehnică şi eventualele deficienţe ale echipamentelor de joacă sau agrement, respectiv fitness, în vederea remedierii lor, de a asigura prin Poliţia Locală respectarea liniştii şi ordinii publine în spaţiile de joacă şi de a amplasa panouri de semnalizare prin care se interzice accesul cu animale de companie, fumatul, consumul de alcool şi aruncarea de deşeuri.

În schimb, cetăţenii care folosesc spaţiile de joacă pentru copii sunt obligaţi să respecte instrucţiunile de folosire a echipamentelor, limita de vârstă şi cea de greutate şi să păstreze curăţenia.

Regulamentul interzice accesul în spaţiul de joacă şi agrement cu animalele de companie, deteriorarea în orice fel a aparatelor, mutarea mobilierului urban şi introducerea de substanţe inflamabile, pocnitori sau artificii respectiv utilizarea focului deschis.

Vandalizările costă!

Spre exemplu, accesul cu câini, pisici sau alte animale în incinta spaţiilor de joacă ori mutarea băncilor sau coşurilor de gunoi se sancţionează cu amendă de la 300 la 500 lei.

Pentru distrugerea aparatelor de joacă sau introducerea în incinta spaţiilor de joacă pentru copii de substanţe periculoase amenda este de două ori mai mare şi se ridică la 500 - 1.000 lei.

Proiectul de regulament poate fi consultat pe site-ul municipalităţii la secţiunea Dezbateri publice. Orădenii pot face sugestii şi reclamaţii pe adresa de email mircea.stejeran@oradea.ro sau la Serviciul Relaţii cu Publicul până la 17 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mai simplu!
Impartiti orasul pe zone si dati-le in paza si aparare pulanarilor de la locala! Si inca ceva: imputati-le lor pagubele! Sau nu asta e rostul pulanarilor, sa protejeze obsyea si bunurile ei?! Ca nu le platim salarii si drepturi doar pt. a pazi gunoaiele (adica afacerile penalilor!)... P.S. Daca-si dau demisia, paguba-n ciuperci!
Postat 10 Iulie 2018, 07:07 de pinonel
Anti-vandal
Ce inseamna vandalizarea aparatelor si spatiilor de joaca?? Puneti echipamente ne-vandalizabile, solide,facute "pe viata" de catre profesionisti, nu luate de la praktiker. Ca nu vin copiii si insotitorii cu drujbe si flex-uri. Eeh, nu ne mai incadram in buget...si nici nu trebuie sa tina prea mult, ca le innoim tot noi.In plus, niste amenzi noi nu strica la pusculita primariei
Postat 09 Iulie 2018, 21:07 de excalibur
De la...
De la 1000 de lei mi se parea mai potrivit! Pana la 1000 de lei mi se pare cam putin!
Postat 09 Iulie 2018, 16:44 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON