URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2015, 19:00

Profesorul Vasile Gheorghe, de la ALDE, supărat că în şcolile din Bihor "învăţătorul devine agent economic"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesor de desen la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, licenţiat şi în psihopedagogie, Vasile Gheorghe, membru al ALDE Bihor, a vorbit miercuri din nou despre programul "Şcoală după şcoală" care, spune aceasta, "a fost transformat într-o fabrică de bani".

"Nici după apariţia în presă a acelor materiale în care spuneam că există o stare ilegală-legală în şcoala românească în ceea ce priveşte Programul "Şcoală după Şcoală" nu s-a modificat nimic. Niciunul dintre organele competente nu s-a sesizat, nici măcar Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor", a spus profesorul.

În luna octombrie, Vasile Gheorghe afirma, tot într-o conferinţă de presă, că programul "Şcoală după Şcoală" a ajuns o sursă de îmbogăţire şi de corupţie, pe spatele părinţilor, care plătesc pentru a-şi lăsa copiii undeva până la ora 16, respectiv al copiilor care ajung acasă obosiţi.

Miercuri, profesorul a afirmat că a reuşit să discute pe această temă cu inspectorul şcolar general Alin Novac-Iuhas, care i-ar fi spus că "nu este treaba IŞJ Bihor ce se întâmplă după orele de curs".

"Mie nu mi se pare normal ca după ora 12, în aceeaşi clasă, învăţătorii să se transforme în agenţi economici, care încasează mii de lei pe lună, dar plătesc doar 100 de lei pe lună pentru închirierea sălii de curs", a declarat Vasile Gheorghe, adăugând că se va adresa Consiliului Local Oradea pentru a creşte aceste tarife.

De asemenea, Vasile Gheorghe susţine că normal ar fi ca banii pentru "Şcoală după şcoală" să treacă prin casieria şcolii, iar învăţătorii să fie plătiţi pentru că stau cu copiii, şi nu să-şi însuşească direct banii.

Citeşte pe această temă şi: Ban după ban! Învăţătoarele încalcă legea luând bani de la părinţi pentru "Şcoala după Şcoală"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
psihopedagog?.. eu i-as zice tot ceva cu psiho.. dar nu pedagog
nu stiu unde l-au gasit pe asta dar ca profesor, sa folosesti apelative precum 'batuti in cap' atunci cand faci referire la parintii elevilor tai asa cum face acest deviant pe facebook, e inadmisibil.. omul asta nu are niciun fel de abilitati sociale de niciun fel.. si e platit sa ne educe copii? pe bune?
Postat 17 Decembrie 2015, 23:50 de Sorinache
Licentiat in PSIHOPEDAGOGIE
Ce ciudat ca tocmai un dascal de nota -1 si politician in acelasi timp s-a gasit sa loveasca in colegii lui care muncesc 12 ore pe zi ca sa-i trimita lui elevi intr-a V-a de care sa-si bata joc facandu-i tampiti!Pe ei si pe parintii lor! Interesati-va la Scoala Balcescu sa vedeti cum distruge clasele de copii unde lucreaza acest "licentiat in psihopedagogie", cum nu-si face orele pretextand ca are treaba la partid sau ca e invitat pe la emisiuni in direct. Daca oricare alt profesor ar fi facut asta, demult ar fi fost dat afara!!! Pentru dl Vasile Gheorghe insa, pentru ca are sustinere politica, i se iarta orice! Daca e sa se caute o vinovatie a Inspectoratului Scolar, atunci se poate pune intrebarea: cum un astfel de profesor cu evidente tulburari psihice si de personalitate primeste detasare in interesul invatamantului an de an in conditiile in care domnia sa n-a reusit cu vastele sale cunostinte psihopedagogice sa treaca un concurs de titularizare cu o nota onorabila care sa- i permita un post de titular undeva in orasul Oradea????
Postat 17 Decembrie 2015, 19:49 de BihorRomania
treaba nasoală
e că se află n întreg statu Român chestii d astea cu meditaţii la elevi,pe bani,bun înţeles,dar nu doar după 90,existau şi înainte,dar au luat amploare după 90.Şi astea pe fondul născocirii de programe tot mai greoaie pentru bieţii elevi ce trebuie să depună mulţi un efort intelectual la nivel academic de cel puţin 8 ore pe zi.Nu vreau să zic mai multe,că se ştiu,şi,poate,,,părinţilor li se pare,că într adevăr teoria multă e nambăr uan.Nimic mai fals!
Postat 16 Decembrie 2015, 20:37 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON