URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2020, 18:00

Procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea, numit la şefia DNA Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea a preluat şefia structurii din Timişoara a DNA, printr-o decizie luată, marţi, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Delegarea a fost decisă începând cu data de 8 decembrie şi până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

În vârstă de 40 ani şi absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Lucian Rus a intrat în magistratură în 2011, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, după care a activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. A fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, șef al Biroului DIICOT Satu Mare, iar din 2015 este procuror în cadrul DNA Oradea.

Procurorul Lucian Rus este cel care, în 2016, l-a inculpat pe rectorul Universităţii, Constantin Bungău, acuzat că a primit mită de la psihologa Camelia Dindelegan o pereche de butoni de aur, o cravată şi o icoană argintată, pentru a-i scoate la concurs un post de profesor. Rectorul a negat că ar fi luat şpagă, dar a fost trimis în judecată, iar procesul încă se judecă la Tribunalul Bihor.

Tot Lucian Rus l-a trimis în judecată pe Dorel Pătcaş, fost director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bihor şi al Direcției Generale a Finanțelor Publice Bihor, acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la mai mulţi oameni de afaceri. În timpul procesului, Pătcaş a murit şi ca atare procesul faţă de el a încetat, cercetarea judecătorească fiind continuată, însă, faţă de două persoane, Adina Florentina Dumbravă, acuzată de complicitate la spălare de bani și la două infracțiuni de luare de mită şi Florian Șandor, fostul șef al serviciului inspecție fiscală din cadrul DJAOV Bihor. 

Cel mai recent dosar trimis în faţa instanţei de DNA Oradea, avându-l ca inculpat pe Vasile Sălăjan, fostul şef al Serviciului Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Bihor, a fost instrumentat tot de Rus. Procurorul l-a inculpat pe Sălăjan pentru 491 de infracţiuni de luare de mită, în sumă totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, bani pe care i-a luat pentru emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON