URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2020, 18:00

Procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea, numit la şefia DNA Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea a preluat şefia structurii din Timişoara a DNA, printr-o decizie luată, marţi, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Delegarea a fost decisă începând cu data de 8 decembrie şi până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

În vârstă de 40 ani şi absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Lucian Rus a intrat în magistratură în 2011, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, după care a activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. A fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, șef al Biroului DIICOT Satu Mare, iar din 2015 este procuror în cadrul DNA Oradea.

Procurorul Lucian Rus este cel care, în 2016, l-a inculpat pe rectorul Universităţii, Constantin Bungău, acuzat că a primit mită de la psihologa Camelia Dindelegan o pereche de butoni de aur, o cravată şi o icoană argintată, pentru a-i scoate la concurs un post de profesor. Rectorul a negat că ar fi luat şpagă, dar a fost trimis în judecată, iar procesul încă se judecă la Tribunalul Bihor.

Tot Lucian Rus l-a trimis în judecată pe Dorel Pătcaş, fost director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bihor şi al Direcției Generale a Finanțelor Publice Bihor, acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la mai mulţi oameni de afaceri. În timpul procesului, Pătcaş a murit şi ca atare procesul faţă de el a încetat, cercetarea judecătorească fiind continuată, însă, faţă de două persoane, Adina Florentina Dumbravă, acuzată de complicitate la spălare de bani și la două infracțiuni de luare de mită şi Florian Șandor, fostul șef al serviciului inspecție fiscală din cadrul DJAOV Bihor. 

Cel mai recent dosar trimis în faţa instanţei de DNA Oradea, avându-l ca inculpat pe Vasile Sălăjan, fostul şef al Serviciului Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Bihor, a fost instrumentat tot de Rus. Procurorul l-a inculpat pe Sălăjan pentru 491 de infracţiuni de luare de mită, în sumă totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, bani pe care i-a luat pentru emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON