URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2020, 13:07

Prins de BIHOREANUL la pescuit cu maşina de serviciu, directorul din Garda Forestieră Oradea este cercetat de comisia de disciplină a instituţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nicolae Timaru, şeful Direcţiei de Control al Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, pe care BIHOREANUL l-a găsit la pescuit pe malul unui lac, alături de preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, încălcând ordonanţele militare în vigoare, este cercetat de colegi.

Informaţia a fost confirmată joi de directorul GF Oradea, Remus Moţiu. "S-a constituit o comisie de cercetare disciplinară, care încă analizează speţa. Nu a plecat în timpul programului de serviciu, se vede pe camerele de vedere de la instituţie, dar a folosit maşina de serviciu", a declarat Moţiu, joi, pentru BIHOREANUL. Acesta a promis că, odată ce ancheta va fi finalizată, va prezenta public concluziile.

Joia trecută, BIHOREANUL l-a găsit pe Timaru pe malul lacului de la Şişterea, alături de şeful CJ Bihor, care pescuia nestingherit, în ciuda faptului că este vicepreşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgentă Judeţean, iar pescuitul sportiv este interzis în perioada stării de urgenţă. Timaru a negat că el se află la pescuit, susţinând că s-a dus pe malul lacului doar pentru că avea ceva de vorbit cu Pasztor. Totuşi, directorul din GF Oradea a refuzat să deschidă portbagajul maşinii, pentru a arăta dacă are sau nu undiţe la el.

Aşa cum ziarul a arătat, Timaru era la Şişterea cu maşina de serviciu, o Dacia Duster de culoare albă, cu numărul de înmatriculare BH-20-MAP (Ministerul Apelor şi Pădurilor).

Asemenea lui Pasztor, Timaru a încasat o amendă de la Poliţie pentru încălcarea ordonanţelor militare, în cuantum de 5.000 de lei.

Pe Timaru şi Pasztor îi leagă o prietenie veche, iar cei doi au mai fost de multe ori la vânătoare şi pescuit împreună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
PENTRU VOI LEGILE SI ORDONANTELE MILITARE NU SUNT VALABILE ?
DOMNILOR POLITICIENI , ACESTA ESTE EXEMPLUL PE CARE NI-L DATI ? ,,Joia trecută, BIHOREANUL l-a găsit pe NICOLAE TIMARU, şeful Direcţiei de Control al Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, alături de preşedintele CJ Bihor, PASZTOR SANDOR , încălcând ordonanţele militare în vigoare, LA PESCUIT pe malul lacului de la Şişterea,, . DOMNILOR POLITICIENI , CE PRETENTII MAI AVETI ASUPRA CETÂTENILOR BIHORENI ,DACÂ DOMNIILE VOASTRE PROCEDATI LA INCÂLCAREA SI NERESPECTAREA LEGILOR SI ORDONANTELE MILITARE. ,,FRUMOS ,, EXEMPLU NE DATI DOMNULE PASZTOR SANDOR , MAI ALES CÂ ,,sunteti vicepreşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgentă Judeţean, iar pescuitul sportiv este interzis în perioada stării de urgenţă ,,
Postat 25 Aprilie 2020, 10:05 de ADAM-BELLA
"Informatorul"
De fapt framantarea unora este: Cine e "informatorul", si nu faptul ca e bine ca au fost prinsi.
Postat 24 Aprilie 2020, 07:55 de Oradea2020
Curiosul
Eu nu inteleg o treaba nu numai Pasztor si Timaru era cu masina de serviciu in interes personal ci si domnul Vitalyos era tot cu masina de serviciu BH88ADD si tot in interes personal se afla la lacul Sisterea el nu este cercetat?Atunci sursa Bihoreanului este Vitalyos?Deci Vitalyos este protejat de Bihoreanul si este protejat si de Pasztor.Ma pune pe ganduri oare ce proiect are Vitalyos,nu cumva vrea sa-l inlocuieasca pe Pasztor.Oare nu tacticianul politic Vitalyos era turnatorul ca cei amendati se afla la lacul Sisterea?
Postat 24 Aprilie 2020, 06:26 de marton
Timar Miklos baci
Rimarule, daca chiar vrei sa stii unde e masina cu care se plimba grofisorul iti spune taica. In Episcopia in fata casei lui, pe pod. Acolo e zilnic Dusterul BH 20 MAP, si in fiecare weekend. Iar daca in weekend nu e in fata casei inseamna ca grofisorul e plecat la vanatoare cu groful cel mare , Pastorul turmei judetului Bihor, Behehe, behehe.....ne meritam soarta de turma. Tu vezi ca nimeni nu ii trage la raspundere de o saptamana, nu tu Politie economica, nu tu Parchet, nu tu DNA, nu tu Prefect. Toti tac malc si asteapta sa-l cerceteze colegii. Faci pariu ca se alege cu mustrare scrisa ? Si v-a fi pus sa stea la colt pe coji de nuci ?
Postat 23 Aprilie 2020, 23:38 de doremi
articolul asta chiar e o gluma buna ....
Bai frate, ce sa zic....va fi ,,cercetat de colegi"...cum sa spui ca nu era in timpul programului ? ca macar ii gasea o scuza acestui trepadus...daca netrebnicul ca a luat si folosit masina de serviciu in afara programului e muuuuuult mai grav, nu vi se pare ? Locuiesc in zona in care s-a mutat nu demult Garda Forestiera, pe strada Heliade Radulescu. Admir in fiecare dupamasa cand vin de la servici curtea pe care au amenajat-o foarte frumos acolo, cu iarba, cu pomi. Ziua am mai vazut de multe ori multe masini Logan si Duster cu numar MAP in curte, insa dupamasa, dupa ora 16 nu mai este nici o masina acolo ! Eu cred ca e o practica generalizata sa plece toti cu masinile de serviciu in scop personal acasa. Si mai cred ca au masluit camerele de vedere de la institutie fiindca joia trecuta nu cred ca mai era nici o masina acolo la ora 15 daca imi aduc bine aminte. Deci ramane cum a cazut....cainii latra, caravana trece....
Postat 23 Aprilie 2020, 22:54 de Rimaru
FELICITĂRI POLITIEI BIHOR SI BIHOREANUL! SPEĂM SĂ NE SCĂPATI DE TOȚI BARONII LOCALI GEN PASZTOR SI TIMARU!!!!
Felicitări stimata redacție , felicitări poliției pentru atitudinea profesionista ! Acest demers este unul foarte benefic pentru societate, de luat exemplu.Noi cetățenii suntem sătui de politicieni cu aere de BARON LOCAL, asemeni domnului PASZTOR și de funcționari publici cu funcții de conducere de țeapă domnului TIMARU.In afară de a sifona banul public , a promova ,, șmecheriile impuse de partid",prin atitudinea lor profesională și cimportamentala nu cred că acești domni aduc un plus societatii.Daca ar avea un gram de demnitate umană acest domn TIMARU și - ar prezenta public DEMISIA, pentru că îmi este foarte greu sa cred că ar avea o activitate profesională ireproșabilă dat fiind faptul că în Bihor pădurea se fura pe capete, iar firmele de profil forestier sunt parte la acest joc.Sper sa nu vă opriți stimata redacție in a demasca și alți impostori asemeni celor 2 mai sus menționați !!!Mult succes !
Postat 23 Aprilie 2020, 15:37 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON