URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2020, 18:16

Primul caz de coronavirus în Bucureşti. Numărul bolnavilor din România a ajuns la 12!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autorităţile au raportat că primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat sâmbătă după-amiază în Bucureşti, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani. Acesta s-a întors din Italia pe 27 februarie şi este cel de-al 12-lea caz confirmat cu COVID-19 la nivel naţional, după ce, tot sâmbătă, au fost confirmate alte două noi cazuri.

Potrivit unui comunicat al Grupului de comunicare strategică instituit la nivelul Guvernului, citat de Hotnews.ro, bărbatul fusese la Roma, într-o zonă neafectată.

Vineri seară, el s-a prezentat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19.

Conform primelor sale declaraţii, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în ţară.

Aşa cum cere procedura în aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a început ancheta epidemiologică, pentru a stabili contacţii bărbatului confirmat pozitiv, iar ulterior, pentru prelevarea de probe.

Trei dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Vezi mai jos celelalte cazuri de infectare cu coronavirus confirmate până acum în România, aşa cum a fost ele redate de HotNews.ro:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie: un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav, pacientul zero din România, şi care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2. Cazurile 2 - 3 au fost confirmate pe 28 februarie. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timişoara şi un bărbat de 45 de ani din Maramureş. Ambii au călătorit recent în Italia. Femeia a fost declarată vindecată pe 5 martie

4. Al patrulea caz de infecţie cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timişoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în acelaşi avion cu femeia din Timişoara diagnosticată pe 28 februarie. A fost declarat vindecat pe 5 martie.

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare: un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie,

6. Un al şaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timişoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al şaptelea caz din România.

8. Al 8-lea caz de infecţie cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

9. Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. Revenise în ţară pe 26 februarie, din Bergamo.

10. Cazurile 10-12 au fost confirmate în 7 martie. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Timişoara, care studiază în aceeaşi unitate de învăţământ cu ceilalţi doi tineri de 16 ani din Timişoara diagnosticaţi cu COVID-19.

11. O fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în acelaşi avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de 6 martie cu infecţie cu noul coronavirus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON