URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iunie 2020, 21:55

Primii turiști au ieșit luni la baie în Băile Felix, profitând de măsurile de relaxare (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primii turişti au ieşit luni la baie în piscinele termale din Băile Felix, profitând de relaxarea măsurilor anti-Covid şi în ciuda reprizelor repetate de ploaie.

"Măcar e un început..."

Luni după-amiază, în staţiune era deschis doar aquapark-ul President. De-a lungul zilei acesta a avut circa 40 de clienţi, majoritatea turişti cazaţi în complex. "Nu sunt mulţi turişti, dar măcar e un început, până se duce vestea că am deschis", a spus un angajat.

Vizitatorii au înotat, s-au dat pe tobogane, iar cei mai mici s-au bucurat de jocurile de apă din bazinul care le este dedicat.

Deocamdată în aquapark sunt deschise doar piscinele exterioare, spaţiul din interior fiind în continuare restricţionat publicului.

Înainte de intrarea în aquapark turiştii sunt termoscanaţi, îndemnaţi să îşi cureţe încălţămintea călcând pe un covor îmbibat cu dezinfectant, iar mâinile cu gel biocid pus la dispoziţie. Pe toată perioada în care traversează spaţiile interioare vizitatorii sunt obligaţi să poarte mască.

Pentru siguranţă, în exterior şezlongurile au fost distanţate, la fel ca şi mesele în zona de terasă, iar angajaţii din zona de food poartă măşti. "Am luat toate măsurile posibile pentru ca toţi clienţii noştri să fie în siguranţă", a declarat directorul complexului, Dumitru Fechete.

Ştrandul Apollo se deschide marţi!

În ciuda măsurilor de relaxare, staţiunea Băile Felix e în continuare aproape pustie. Spaţiile de cazare ale societăţii Turism Felix sunt în continuare închise. Hotelurile Internaţional, Termal şi Nufărul se vor deschide abia de joi, iar Poieniţa din 1 iulie.

În condiţiile în care restaurantele din interior rămân închise, cele patru unităţi hoteliere au avantajul că le pot servi turiştilor masa pe terasă.

Angajaţii societăţii s-au întors de săptămâna trecută la muncă pentru ultimele reparaţii, pregătiri şi curăţenia de dinaintea deschiderii.

Spre deosebire de anii anteriori, deocamdată piscinele hotelurilor vor fi rezervate exclusiv clienţilor cazaţi.

În ceea ce priveşte ştrandul Apollo, din centrul staţiunii, luni acesta era încă închis. "S-a făcut aprovizionarea, se predau gestiunile, se fac ultimele pregătiri în vederea deschiderii", a spus directorul SCT Felix, Florian Serac. Ştrandul mare se va deschide marţi la ora 8, cu program până la ora 20.

"Nu putem deschide"

În Oradea, ştrandul Ioşia se va deschide în cea de-a doua jumătate a acestei săptămâni. În schimb, conducerea Administraţiei Domeniului Public nu a luat încă o decizie cu privire la data deschiderii aquapark-ului Nymphaea. "Cu vremea asta nu putem deschide, pentru că lucrăm în pierdere", a declarat directorul ADP, Liviu Andrica.

Conducerea societăţii a stabilit deja măsurile de protecţie care trebuie luate pentru protejarea clienţilor şi a angajaţilor faţă de infectarea cu noul coronavirus, începând de la proceduri de dezinfectarea a mâinilor şi picioarelor la intrare până la amenajarea unor culoare de acces diferite pentru cei care intră şi cei care ies din aquapark.

Suplimentar, pentru evitarea aglomeraţiei la intrare, directorul Andrica ia în calcul vânzarea biletelor exclusiv online şi introducerea unui nou tip de brăţară care să aibă preîncărcată suma de 100 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON