URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2020, 20:27

Primenirea de toamnă: Mai multe şcoli din Bihor au şefi noi

Primenirea de toamnă: Mai multe şcoli din Bihor au şefi noi Daniela Vîlceanu (foto) a renunţat la conducerea Colegiului Tehnic "Traian Vuia" pentru o funcţie de inspector în cadrul IŞJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, marţi, mai multe modificări în structurile de conducere ale unor unităţi de învăţământ din Bihor, în contextul în care pe 31 august au expirat numirile în funcţii pentru 44 de directori şi 26 de directori adjuncţi. Este vorba de şefi de şcoli şi grădiniţe care nu au ocupat aceste funcţii prin concurs, ci au fost delegaţi la conducerea unităţilor de învăţământ, pe durata unui an şcolar.

O parte dintre ei şi-au păstrat funcţiile, însă alţii au fost înlocuiţi, fie pentru că au ieşit la pensie, fie pentru că inspectorul şcolar general Virgil Blage nu le-a mai prelungit numirile. Mai precis, este vorba de 17 profesori care acum au fost numiţi în funcţii de directori, respectiv 11 în funcţii de directori adjuncţi.

Printre directorii care au ieşit la pensie se numără Florian Hava, de la Şcoala Gimnazială "Dacia" Oradea, unitate de învăţământ care acum este condusă de Carmen Cozman, Mircea Gârba de la Şcoala Gimnazială nr. 16 Oradea, unde noul director este Cristian Bugle, ori Aurica Beleiu, de la Grădiniţa 53 Oradea, înlocuită la şefie acum de Andrada Şulea.

Conducere nouă are şi Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea, a cărei directoare, Daniela Vîlceanu, a fost promovată ca inspector de monitorizare, îndrumare şi control în cadrul IŞJ Bihor. Locul ei la conducerea şcolii a fost luat de profesoara Alina Cotca. De asemenea, a fost detaşată în IŞJ Bihor şi directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 30 Oradea, Georgeta Bara, iar la conducerea unităţii de învăţământ a fost numită Lucia Negrău.

Printre şcolile care au directori noi, după ce şeful IŞJ Bihor a decis să nu mai prelungească contractele de management ale profesorilor care ocupau această funcţie, se numără Liceul Teoretic "Aurel Lazăr", unde nu mai este la conducere profesoara Carmen Chira, ci colega ei Daniela Băguţ, respectiv Liceul Tehnologic nr. 1 Popeşti, unde Mirela Crişan a fost înlocuită de Ioan Jarca.

Comunicatul Inspectoratului Şcolar nu precizează motivele concrete pentru care acestor directori nu li s-au mai prelungit numirile în funcţie, la fel cum nu se ştie cu exactitate câţi directori s-au aflat în această situaţie.

"În ce priveşte directorii adjuncţi, dintr-un număr de 26 (n.r. cărora le-a expirat numirea în funcţie pe 31 august), au fost reconfirmaţi 15, iar 11 au fost înlocuiţi din diverse motive: încetarea detaşării sau detaşarea pe funcţii de monitorizare, îndrumare şi control în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, cum este cazul directorilor adjuncţi de la Şcoala Gimnazială "Miron Pompiliu" Ştei, Şcoala Gimnazială "Puiu Sever" Ineu, Liceul Reformat "Lorantffy Szuszanna" Oradea", a transmis IŞJ Bihor, din nou, fără a oferi detalii suplimentare.

IŞJ Bihor a mai comunicat că, cele 25 de posturi de inspector şcolar din instituţie sunt ocupate de 27 de persoane (unii inspectori fiind angajaţi cu jumătate de normă), din care 12 au fost numite în ultimele luni, după ce Virgil Blage a preluat conducerea învăţământului bihorean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nooo?!
Gata ...asta a fost prima grija a generalului. Mai bine ati lua grilele de salarizare si le-ati verifica tuturor ca sa va tina minte judetul.Asa plecati si voi ca ceilalti,doar plimbandu-va fundurile ,machiajele si ochii urati prin ISJ.
Postat 03 Septembrie 2020, 19:06 de omulet545
Trec la alt partid si raman
ce detalii sa dea Blage?toti noii au tot 4 ani de facultate,doar ca au adeziune unde trebuie.Unii mai slabi ,nu la fizic-ci la minte,altii mai buni.Asa e politica circulara in invatamant.Doar cele mai rotunde au ramas pe fct.
Postat 03 Septembrie 2020, 19:00 de firtatraian
Fara studii,dar cu functii!
Pt postul de economice au numit-o pe dna de la M Viteazul de religie Dana B.Ce treaba o avea religia cu economia?!sau pt ca s-a rugat atat la partid,i-a dat economia?!
Postat 03 Septembrie 2020, 18:55 de onuta
Rotatia cadrelor in usl
Pesedistii sunt inlocuiti cu liberalii
Postat 02 Septembrie 2020, 05:52 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON